Quiz about My Chemical Romance
Quiz about My Chemical Romance

10 Question Music Quiz: My Chemical Romance | Music


My Chemical Romance...what I know about this great band in a quiz.

A multiple-choice quiz by chocobo_gerbil. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. My Chemical Romance

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
240,253
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
6312
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 192 (8/10), Guest 213 (4/10), Guest 72 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. True or false? In the song "Cemetery Drive", the title is used in the song.

True
False

2. Which one of the band members was hired after another was kicked out? Hint

Mikey Way, Bassist
Frank Iero, Rhythm guitar
Ray Toro, Lead guitar
Bob Bryar, Drummer

3. Which member of the band designed the cover for their second album, "Three Cheers For Sweet Revenge"? Hint

Gerard
Bob
Mikey
Frank

4. What was the name of their first album? Hint

Life on the Murder Scene
Three Cheers For Sweet Revenge
I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love
The Black Parade

5. Each album has a story. What is the story behind their album, "The Black Parade"? Hint

Two people with a town of vampires chasing them
A cancer patient
A murder scene
Getting revenge

6. What is the relation of Gerard Way to Mikey Way? Hint

Cousin
A hell of a weird coincidence
Second cousin twice removed
Brother

7. Complete the lyrics... "Long ago, just like the hearse you'd die to get in again..." Hint

Sometimes I get the feeling she's watching over me
I'll miss you, I'll miss you so far
Never again, they gave us two shots to the back of the head
We are so far from you

8. What songs are these lyrics from? "As snow falls, on desert skies until the end of everything." Hint

Vampires Will Never Hurt You
To The End
Demolition Lovers
The Ghost of You

9. Where did MCR get the idea for the name of their band? Hint

A movie," Ecstacy: Three Tales of Chemical Romance"
A billboard
Another band named Ecstacy: Three tales of Chemical Romance
A book, "Ecstacy: Three Tales of Chemical Romance"

10. And finally, who was the one to suggest the name "My Chemical Romance"? Hint

Mikey Way
Frank Iero
Gerard Way
Ray Toro


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. True or false? In the song "Cemetery Drive", the title is used in the song.

Answer: False

Although 'cemetery' is obviously mentioned, the full title is not used in the same line at any one time.
2. Which one of the band members was hired after another was kicked out?

Answer: Bob Bryar, Drummer

Matt Pelisser was the original drummer (and founder with lead singer Gerard Way) of MCR, but was replaced by former sound manager for The Used, Bob Bryar, after a personality clash with lead guitarist Ray Toro.
3. Which member of the band designed the cover for their second album, "Three Cheers For Sweet Revenge"?

Answer: Gerard

Gerard Way is actually working on a comic book, and has loved them since childhood.
4. What was the name of their first album?

Answer: I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love

Teh release date of their fourth album "The Black Parade" is October 23rd 2006 in the US.
5. Each album has a story. What is the story behind their album, "The Black Parade"?

Answer: A cancer patient

Each of MCR's albums have a story behind them. The first is two lovers being chased by vampires, the second is a sequel of sorts to the first.
6. What is the relation of Gerard Way to Mikey Way?

Answer: Brother

Mikey Way has undergone refractive surgery, which reshapes the cornea and reduces the reliance on glasses or contact lenses.
7. Complete the lyrics... "Long ago, just like the hearse you'd die to get in again..."

Answer: We are so far from you

This line is from the song "Helena", which is dedicated to the passing of Gerard and Mikey Way's grandmother, Elena.
8. What songs are these lyrics from? "As snow falls, on desert skies until the end of everything."

Answer: Demolition Lovers

This was the last song of their first album.
9. Where did MCR get the idea for the name of their band?

Answer: A book, "Ecstacy: Three Tales of Chemical Romance"

It is derived from the book entitled "Ecstacy: Three Tales of Chemical Romance" by Irvine Welsh.
10. And finally, who was the one to suggest the name "My Chemical Romance"?

Answer: Mikey Way

All of the members of My Chemical Romance are from New Jersey, except for Bob Bryar who is from Chicago.
Source: Author chocobo_gerbil

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 31 2023 : Guest 192: 8/10
Jan 26 2023 : Guest 213: 4/10
Jan 24 2023 : Guest 72: 10/10
Jan 23 2023 : Guest 178: 10/10
Jan 22 2023 : Guest 2: 10/10
Jan 22 2023 : Guest 213: 10/10
Jan 21 2023 : Guest 174: 10/10
Jan 21 2023 : PhNurse: 8/10
Jan 21 2023 : Guest 121: 10/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us