Quiz about My Chemical Romance Black Parade Lyrics
Quiz about My Chemical Romance Black Parade Lyrics

My Chemical Romance "Black Parade" Lyrics Quiz


This are lyrics from My Chemical Romance's third album, "The Black Parade. I will write the lyric, and you have to tell me what song it's from.

A multiple-choice quiz by Excalivar. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. My Chemical Romance

Author
Excalivar
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
244,135
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
6186
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 207 (9/10), Guest 65 (8/10), Guest 182 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which song are these lyrics from? "Well I think I'm gonna burn in hell, everybody burn the house right down..." Hint

Famous Last Words
Dead!
House of Wolves
Mama

2. These lyrics are from which song? "Did you get what you deserve? The ending of your life." Hint

Blood
Teenagers
I Don't Love You
Dead!

3. The lyrics "Just a boy, who has to sing this song" are from which song? Hint

Cancer
Welcome to the Black Parade
Famous Last Words
The End.

4. Which song are these lyrics from? "Baby, I'm just soggy from the chemo, but I'm counting down the days to go."
Hint

Disenchanted
Cancer
House Of Wolves
This Is How I Disappear

5. These lyrics are from an MCR song. "But if you're troubled and hurt What you got under your shirt" Which one?
Hint

The Sharpest Lives
Blood
Teenagers
Sleep

6. "The doctors and the nurses they adore me so." Which MCR song are these lyrics from?
Hint

Teenagers
Welcome to the Black Parade
Disenchanted
Blood

7. Which song are these lyrics sung in? "Who walks among the famous living dead, drowns all the boys and girls inside your bed." Hint

Sleep
The Sharpest Lives
This Is How I Disappear
Mama

8. These lyrics are from an MCR song. Which song? "I encourage your smiles, I expect you won't cry," Hint

The End
This Is How I Disappear
Dead!
Blood

9. Which song are these lyrics from? "A drink for the horror that I'm in for the good guys and the bad guys" Hint

The End
I Don't Love You
Disenchanted
Sleep

10. "And after all the blood that you still owe another dollar's just another blow" Which song are these lyrics from? Hint

Dead!
The End
Sleep
I Don't Love You


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which song are these lyrics from? "Well I think I'm gonna burn in hell, everybody burn the house right down..."

Answer: House of Wolves

"House of Wolves" was written at a time when Mikey had left the band. Frank Iero sat down and started to play a song that eventually led to "House of Wolves."
2. These lyrics are from which song? "Did you get what you deserve? The ending of your life."

Answer: Dead!

"Dead!" was written around the same time as "The End." The song tells about when The Patient was told that he had "a complication in his heart" and that he only has two weeks to live.
3. The lyrics "Just a boy, who has to sing this song" are from which song?

Answer: Welcome to the Black Parade

"Welcome to the Black Parade" is the first song from "The Black Parade" to be released as a single. The song was originally thought of before MCR's first album, "I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love" came out.

Some hear these lyrics as "Just a boy, who wants to sing this song," which carries a slightly different meaning!
4. Which song are these lyrics from? "Baby, I'm just soggy from the chemo, but I'm counting down the days to go."

Answer: Cancer

This is the most emotional point in The Patient's story. He is coming to grips with the death that is facing him. But there is still one thing that he can't accept, and that is leaving his lover.
5. These lyrics are from an MCR song. "But if you're troubled and hurt What you got under your shirt" Which one?

Answer: Teenagers

Gerard Way thought of this song as he took the subway home from band practices. He remembers being scared of the teenagers that were hanging around the subway. But he soon found out that they were listening to his music and he was less scared of them.
6. "The doctors and the nurses they adore me so." Which MCR song are these lyrics from?

Answer: Blood

This is the final, hidden song on "The Black Parade." The song refers to The Patient thinking of the nurses as vampires.
7. Which song are these lyrics sung in? "Who walks among the famous living dead, drowns all the boys and girls inside your bed."

Answer: This Is How I Disappear

The Patient is in a scared state of mind after finding out he is ill. He says that you are all he has, (he is most likely talking to his lover) hence the lyrics "and without you is how I disappear."
8. These lyrics are from an MCR song. Which song? "I encourage your smiles, I expect you won't cry,"

Answer: The End

This song is inviting you to listen to the rest of the album. They sing that they are now The Black Parade, and not My Chemical Romance, hence the lyrics "Wipe off that make-up," as the band are known for wearing it.
9. Which song are these lyrics from? "A drink for the horror that I'm in for the good guys and the bad guys"

Answer: Sleep

In "Sleep," the Patient is trying to tell himself to sleep, as he says "the hardest part is letting go of your dreams."
10. "And after all the blood that you still owe another dollar's just another blow" Which song are these lyrics from?

Answer: I Don't Love You

In this song, The Patient is looking over all the problems he and his lover had in their relationship. By the end of the song, he ends up angry and upset, which is very different from what he felt towards the start of the song.
Source: Author Excalivar

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 31 2023 : Guest 207: 9/10
Jan 28 2023 : Guest 65: 8/10
Jan 25 2023 : Guest 182: 8/10
Jan 23 2023 : Guest 90: 10/10
Jan 22 2023 : Guest 79: 2/10
Jan 22 2023 : H53: 7/10
Jan 20 2023 : Guest 87: 9/10
Jan 19 2023 : Guest 76: 10/10
Jan 10 2023 : joecali: 3/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us