Quiz about My Chemical Romance Fun
Quiz about My Chemical Romance Fun

My Chemical Romance Fun Trivia Quiz


A quiz dedicated to My Chemical Romance.

A multiple-choice quiz by randomhero17. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. My Chemical Romance

Author
randomhero17
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
209,409
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
5176
Last 3 plays: Guest 71 (6/10), Guest 174 (8/10), Guest 104 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Where did My Chemical Romance get their name from? Hint

Their love for drugs
Irvine Welsh novels
Old videogame
Frank's mom named them that

2. What was the first song Gerard wrote for the band? Hint

Skylines And Turnstiles
Our Lady Of Sorrows
Vampires Will Never Hurt You
Cubicles

3. What was the first label My Chemical Romance was signed to? Hint

Journeymen Records
Longview Records
Eyeball Records
Island Records

4. Before becoming a band, what was Gerard Way's job in New York? Hint

Janitor
Hairdresser
Record store clerk
Animator

5. Who produced "I brought you my bullets, you brought me your love"? Hint

Andrew Wood
Geoff Rickly
Kyle Bishop
Max Collins

6. What month and year was "I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love" released? Hint

September 2002
July 2002
October 2002
June 2002

7. What is the name of both video games made for My Chemical Romance? Hint

"Headfirst For Halos" and "Teenagers"
"The Black Parade" and "Vampires Will Never Hurt You"
"My Chemical Romance" and "Helena"
"Helena" and "To the End "

8. What My Chemical Romance song did a fan turn into a video? Hint

Hang 'Em High
Helena
Ghost Of You
Thank You For The Venom

9. Who was NOT a member of My Chemical Romance by the time of the release of "Three Cheers for Sweet Revenge"? Hint

Frank Iero
Ray Toro
Mikey Way
Bob Bryar

10. How many videos were made for "I'm Not Okay?" Hint

1
5
2
3


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where did My Chemical Romance get their name from?

Answer: Irvine Welsh novels

From the book "Three Tales Of Chemical Romance."
2. What was the first song Gerard wrote for the band?

Answer: Skylines And Turnstiles

He wrote it with Matt Pelissier, their original drummer.
3. What was the first label My Chemical Romance was signed to?

Answer: Eyeball Records

Island Records is a real record studio, but the rest are made up.
4. Before becoming a band, what was Gerard Way's job in New York?

Answer: Animator

He was an animator in New York before he and Matt formed the band.
5. Who produced "I brought you my bullets, you brought me your love"?

Answer: Geoff Rickly

All are or were in bands (Andrew Wood-Temple Of The Dog, Kyle Bishop-Grade, Max Collins-Eve 6), but local New Jersian Geoff Rickly produced it.
6. What month and year was "I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love" released?

Answer: July 2002

It was the start of something wonderful.
7. What is the name of both video games made for My Chemical Romance?

Answer: "Helena" and "To the End "

Both really fun, 2d games that look like they're from the days of Atari.
8. What My Chemical Romance song did a fan turn into a video?

Answer: Hang 'Em High

It's a cowboy, animated movie filled with gunfights, fire, and it's to be continued.
9. Who was NOT a member of My Chemical Romance by the time of the release of "Three Cheers for Sweet Revenge"?

Answer: Bob Bryar

Matt Pelissier was their first drummer but got kicked out before "Three Cheers" came out.
10. How many videos were made for "I'm Not Okay?"

Answer: 3

One video is a live video of them playing, the other is the school based one, and the last one is a mod video.
Source: Author randomhero17

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 71: 6/10
Jan 21 2023 : Guest 174: 8/10
Jan 12 2023 : Guest 104: 4/10
Jan 09 2023 : Guest 120: 8/10
Jan 05 2023 : Guest 98: 10/10
Dec 21 2022 : Guest 82: 7/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us