FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about One Hit Wonders at No1  Pt2
Quiz about One Hit Wonders at No1  Pt2

One Hit Wonders at No.1 : Pt.2 Quiz


This is a quiz about one hit wonders during the Seventies that climbed all the way to the No.1 position in the American charts. See how many you can remember. Good Luck!

A multiple-choice quiz by musicworks. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. One Hit Wonders
  8. »
  9. One Hit Wonders - 1970s

Author
musicworks
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
77,613
Updated
Oct 03 22
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
14 / 20
Plays
6941
Last 3 plays: Richard27 (20/20), Guest 24 (18/20), Koz13 (20/20).
- -
Question 1 of 20
1. What one hit wonder hit No.1 with 'Venus' in 1970?

Answer: (Two Words ... Dutch Band)
Question 2 of 20
2. What one hit wonder had a No.1 with 'I Can Help'in 1974? Hint


Question 3 of 20
3. Who topped the charts with 'Don't Give Up On Us' in 1977? Hint


Question 4 of 20
4. What one hit wonder went to number one with 'Lovin' You' in 1975?

Answer: (Two words, or just surname ... It's not Elvis!)
Question 5 of 20
5. John ___________ had many hits with the group he was formerly with, but his one solo hit 'Welcome Back' went to No.1 in 1976

Answer: (One Word ... nine letters!)
Question 6 of 20
6. A real easy one. What one hit wonder hit No.1 with 'Play That Funky Music' in 1976? Hint


Question 7 of 20
7. The group Paper___________ went to No.1 with 'The Night Chicago Died' in 1974. Hint


Question 8 of 20
8. What one hit wonder went to No.1 with 'The Hustle'? Hint


Question 9 of 20
9. What daughter of a 50's star was a one hit wonder with 'You Light Up My Life' in 1977?

Answer: (Two words)
Question 10 of 20
10. What one hit wonder went to No.1 with 'Knock On Wood' in 1979? Hint


Question 11 of 20
11. What Disco one hit wonder soared to No.1 with 'Ring My Bell' in 1979? Hint


Question 12 of 20
12. What one hit wonder went to No.1 with 'Hot Child In The City' in 1978? Hint


Question 13 of 20
13. The studio group _______________ featuring the Three Degrees had a No.1 hit with 'TSOP(The Sound Of Philadelphia)'. Hint


Question 14 of 20
14. Carl Douglas was a one hit wonder in the US with '_____________ Fighting' in 1974. Hint


Question 15 of 20
15. What one hit wonder hit No.1 with 'The Night The Lights Went Out In Georgia' in 1973?

Answer: (Two words, or just surname)
Question 16 of 20
16. What radio DJ was a one hit wonder with 'Disco Duck'? Hint


Question 17 of 20
17. Bill _________ was a one hit wonder with 'Gonna Fly Now' in 1977. Hint


Question 18 of 20
18. Alan O'Day was a one hit wonder with '______________ Angel' in 1977.

Answer: (One Word ... ten letters)
Question 19 of 20
19. The ______________ Vocal Band shot to No.1 with 'Afternoon Delight' in 1976. Hint


Question 20 of 20
20. What one hit wonder had a No.1 with 'Seasons In The Sun' in 1974? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 22 2024 : Richard27: 20/20
May 13 2024 : Guest 24: 18/20
May 13 2024 : Koz13: 20/20
Apr 12 2024 : Guest 172: 12/20
Apr 09 2024 : HeidiErdahl: 20/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What one hit wonder hit No.1 with 'Venus' in 1970?

Answer: Shocking Blue

This Dutch group consisted of Mariska Veres, Robbie van Leeuwen, Klassie van der Wal and Cor van Beek.
2. What one hit wonder had a No.1 with 'I Can Help'in 1974?

Answer: Billy Swan

Billy Swan produced Tony Joe White's hit 'Polk Salad Annie' in 1969.
3. Who topped the charts with 'Don't Give Up On Us' in 1977?

Answer: David Soul

David Soul played Ken Hutchinson on ABC's 'Starsky and Hutch'. He appeared as 'The Covered Man' on 'The Merv Griffin Show'.
4. What one hit wonder went to number one with 'Lovin' You' in 1975?

Answer: Minnie Riperton

Minnie Riperton died of cancer July 12th, 1979.
5. John ___________ had many hits with the group he was formerly with, but his one solo hit 'Welcome Back' went to No.1 in 1976

Answer: Sebastian

John Sebastian was lead singer of The Loving Spoonful who had hits like 'Rain On The Roof', 'Summer In The City', 'Daydream' and many others.
6. A real easy one. What one hit wonder hit No.1 with 'Play That Funky Music' in 1976?

Answer: Wild Cherry

Wild Cherry got their name from a box of cough drops.
7. The group Paper___________ went to No.1 with 'The Night Chicago Died' in 1974.

Answer: Lace

Paper Lace is from Nottingham,England. The song is about gansters in Chicago.
8. What one hit wonder went to No.1 with 'The Hustle'?

Answer: Van McCoy

Van McCoy died of a heart attack at age 39 on 7-6-79.
9. What daughter of a 50's star was a one hit wonder with 'You Light Up My Life' in 1977?

Answer: Debby Boone

'You Light Up My Life' was No.1 for 10 weeks.
10. What one hit wonder went to No.1 with 'Knock On Wood' in 1979?

Answer: Amii Stewart

Stewart appreared in the films 'King Kong'(1976), 'Return of The Pink Panther'(1975) and 'The Greatest'(1977).
11. What Disco one hit wonder soared to No.1 with 'Ring My Bell' in 1979?

Answer: Anita Ward

'Ring My Bell' was No.1 for 2 weeks.
12. What one hit wonder went to No.1 with 'Hot Child In The City' in 1978?

Answer: Nick Gilder

'Hot Child In The City' was about runaway teens on Hollywood Blvd.
13. The studio group _______________ featuring the Three Degrees had a No.1 hit with 'TSOP(The Sound Of Philadelphia)'.

Answer: MFSB

MFSB stands for Mother, Father, Sister, Brother. The song TSOP is the theme song of 'Soul Train'.
14. Carl Douglas was a one hit wonder in the US with '_____________ Fighting' in 1974.

Answer: Kung Fu

'Kung Fu Fighting' was not intended to be the hit side of the record, but with all the Kung Fu movies at the time it became a hit.
15. What one hit wonder hit No.1 with 'The Night The Lights Went Out In Georgia' in 1973?

Answer: Vicki Lawrence

Vicki Lawrence played Thelma on 'Mama's Family' and had her own talk show .
16. What radio DJ was a one hit wonder with 'Disco Duck'?

Answer: Rick Dees

Rick Dees was one time host of the TV show 'Solid Gold'.
17. Bill _________ was a one hit wonder with 'Gonna Fly Now' in 1977.

Answer: Conti

'Gonna Fly Now' is the theme from the film 'Rocky'.
18. Alan O'Day was a one hit wonder with '______________ Angel' in 1977.

Answer: Undercover

Alan O'Day wrote 'Rock and Roll Heaven' for The Righteous Brothers and 'Angie Baby' For Helen Reddy.
19. The ______________ Vocal Band shot to No.1 with 'Afternoon Delight' in 1976.

Answer: Starland

The Starland Vocal Band won the 1976 Best New Artist Grammy.
20. What one hit wonder had a No.1 with 'Seasons In The Sun' in 1974?

Answer: Terry Jacks

Terry Jacks recorded with his wife Susan Jacks as the Poppy Family and had a hit with 'Which Way You Going Billy?'.
Source: Author musicworks

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us