FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Song Lyrics From The 1970s
Quiz about Song Lyrics From The 1970s

Song Lyrics From The 1970s Trivia Quiz


The songs of the 1970s are the songs of my youth. Many one hit wonders hit the scene together with rock, punk, and disco. Can you match the lyrics to the song?

A multiple-choice quiz by dmbfanatic. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1970s Music
  8. »
  9. 1970s Lyrics

Author
dmbfanatic
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
120,620
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 20
Plays
8277
Last 3 plays: BrianMad (18/20), booklover1959 (7/20), Guest 45 (11/20).
- -
Question 1 of 20
1. "And the valley people swore, they'd have it for their very own".
Hint


Question 2 of 20
2. "She talks kinda lazy, and people say she's crazy".
Hint


Question 3 of 20
3. "And where do we go from here? Which is the way that's clear?"
Hint


Question 4 of 20
4. "A pair of 45s made me open my eyes. My temperature started to rise".
Hint


Question 5 of 20
5. "I felt a rush like a rolling bolt of thunder. Straining my head around and taking my body under".
Hint


Question 6 of 20
6. "So many people have come and gone. Their faces fade as the years go by".
Hint


Question 7 of 20
7. "Goodbye to all my friends at home. Goodbye to people I've trusted".
Hint


Question 8 of 20
8. "Never could explain just what was happening to me. Just one touch of you and I'm a flame".
Hint


Question 9 of 20
9. "Sign up for the big band or sit in the grand stand when your team and others meet".
Hint


Question 10 of 20
10. "He left yesterday behind him. You might say he was born again".
Hint


Question 11 of 20
11. "And that cigarette you're smokin' 'bout scared me half to death".
Hint


Question 12 of 20
12. "You should have heard him just around midnight".
Hint


Question 13 of 20
13. "I got a freaky ol' lady name o' cocaine Katy who embroideries on my jeans".
Hint


Question 14 of 20
14. "You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart".
Hint


Question 15 of 20
15. "The sudden motion made me skip now we're into a brand new trip". Hint


Question 16 of 20
16. "When those girls start hangin' around, talkin' me down. Hear with your heart and ya won't hear a sound".
Hint


Question 17 of 20
17. "Everybody's high on consolation. Everybody's trying to tell me what's right for me".
Hint


Question 18 of 20
18. "Here is where the story ends, this is goodbye"
Hint


Question 19 of 20
19. "Roll past my door into the day in my blue world"
Hint


Question 20 of 20
20. "I jump into my car and I throw in my guitar. My heart beatin' time with my breathin'".
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 13 2024 : BrianMad: 18/20
Jun 12 2024 : booklover1959: 7/20
Jun 08 2024 : Guest 45: 11/20
Jun 04 2024 : Guest 174: 20/20
Jun 04 2024 : Guest 24: 9/20
Jun 03 2024 : Guest 138: 12/20
May 31 2024 : BudHoney: 13/20
May 26 2024 : Sheep_Dip: 4/20
May 22 2024 : nnouner: 11/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "And the valley people swore, they'd have it for their very own".

Answer: One Tin Soldier

"One Tin Soldier" was a 1971 hit for Coven, and it also appeared in the protest movie "Billy Jack".
2. "She talks kinda lazy, and people say she's crazy".

Answer: Love Grows (Where My Rosemary Goes)

Edison Lighthouse had a top five hit with this song in 1970.
3. "And where do we go from here? Which is the way that's clear?"

Answer: Rock On

David Essex's classic hit the top five in 1974, and it still rocks on today.
4. "A pair of 45s made me open my eyes. My temperature started to rise".

Answer: Long Cool Woman (In A Black Dress)

In 1972, the Hollies peaked at number two with this cool, echo-heavy hit.
5. "I felt a rush like a rolling bolt of thunder. Straining my head around and taking my body under".

Answer: December 1963 (Oh What A Night)

In 1975, the Four Seasons took us back to 1963 and went to number one on the charts.
6. "So many people have come and gone. Their faces fade as the years go by".

Answer: More Than A Feeling

Boston released their phenomenal, self-titled album in 1975, and they peaked at number five on the singles chart with "More Than A Feeling".
7. "Goodbye to all my friends at home. Goodbye to people I've trusted".

Answer: Jet Airliner

Steve Miller had a string of hits in 1977 with "Jet Airliner" soaring at number eight.
8. "Never could explain just what was happening to me. Just one touch of you and I'm a flame".

Answer: Everyone's A Winner

In 1978, Hot Chocolate went to a tasty number six on the charts with "Everyone's A Winner".
9. "Sign up for the big band or sit in the grand stand when your team and others meet".

Answer: In The Navy

In 1979, the Village People were top recruiters for the disco craze and placed "In The Navy" at number three on the charts.
10. "He left yesterday behind him. You might say he was born again".

Answer: Rocky Mountain High

In 1973, John Denver introduced his mellow mountain sounds by placing "Rocky Mountain High" at number nine.
11. "And that cigarette you're smokin' 'bout scared me half to death".

Answer: Mama Told Me (Not To Come)

Three Dog Night ushered in the decade by having a party at number one with "Mama Told Me (Not to Come)".
12. "You should have heard him just around midnight".

Answer: Brown Sugar

The Rolling Stones kept the decade rocking in 1971 by putting the topic of taboo (at the time) love at number one.
13. "I got a freaky ol' lady name o' cocaine Katy who embroideries on my jeans".

Answer: The Cover Of The Rolling Stone

And, yes, Dr. Hook and The Medicine Show did make the cover as well as going to number six on the charts in 1972.
14. "You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart".

Answer: You Are The Sunshine Of My Life

Stevie Wonder provided soulful sounds in 1973 with this number one hit.
15. "The sudden motion made me skip now we're into a brand new trip".

Answer: Kung Fu Fighting

Carl Douglas was fighting mad until "Kung Fu Fighting" went to number one in 1974.
16. "When those girls start hangin' around, talkin' me down. Hear with your heart and ya won't hear a sound".

Answer: Love Will Keep Us Together

The musical crew of Captain and Tennille took "Love Will Keep Us Together" to the top of the charts in 1975.
17. "Everybody's high on consolation. Everybody's trying to tell me what's right for me".

Answer: She's Gone

In 1976, Hall and Oates were just beginning to dominate the charts by peaking at number seven with "She's Gone". Many more hits would follow.
18. "Here is where the story ends, this is goodbye"

Answer: Knowing Me, Knowing You

ABBA had a string of hits in the 1970's, and "Knowing Me, Knowing You" peaked at number fourteen in 1977.
19. "Roll past my door into the day in my blue world"

Answer: Turn To Stone

ELO experienced huge success with the out-of-this-world album "Out of the Blue". In 1978, they peaked at number thirteen with "Turn To Stone".
20. "I jump into my car and I throw in my guitar. My heart beatin' time with my breathin'".

Answer: Gold

John Stewart closed the decade with a gold record as his smash hit "Gold" went to number five on the charts in 1979.
Source: Author dmbfanatic

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us