FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about That 70s Quiz 2
Quiz about That 70s Quiz 2

That 70's Quiz! 2


Some of you liked the first one so I thought I'd try it again. This time it'll be the softer side of 70's classic rock. Enjoy!

A multiple-choice quiz by cla2112. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1970s Music
  8. »
  9. 1970s Lyrics

Author
cla2112
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
98,312
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
5584
Last 3 plays: BrianMad (6/10), booklover1959 (7/10), bernie73 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. This lyric is from an REO Speedwagon tune: "...I've had enough of the falseness of a worn out relation, enough of the jealousy and the intoleration." Hint


Question 2 of 10
2. "Sit down, take a look at yourself. Don't you want to be somebody?" This lyric is from a Little River Band tune... Hint


Question 3 of 10
3. Here's one from Journey: "Yesterday was a good day. It's after midnight and I've got you on my mind." Hint


Question 4 of 10
4. And now, something from Fleetwood Mac: "Why not think about times to come, and not about the things that you've done." Hint


Question 5 of 10
5. "I can't light no more of your darkness, all my pictures seem to fade to black and white." What Elton John song is this from? Hint


Question 6 of 10
6. "Heading out this morning into the sun. Riding on the diamond waves little darling one..." This is the first line of a popular Heart song. Can you name it? Hint


Question 7 of 10
7. "Walk along the river, sweet lullaby. They just keep on rollin', they don't worry about where it's going. Don't fly Mr. Bluebird, I'm just walking down the road. Early morning sunshine tells me all I need to know." This is from the Allman Brothers Band. Hint


Question 8 of 10
8. "It's my private pleasure, midnight fantasy. Someone to share my wildest dreams with me..." This is from the Atlanta Rhythm Section.

Answer: (2 words (its all in your head))
Question 9 of 10
9. "I didn't ponder the question too long I was hungry and went out for a bite. Ran into a chum with a bottle of Rum and we wound up drinking all night." Are you a parrot head? If not, you should still be able to name this Jimmy Buffett tune. Hint


Question 10 of 10
10. "You walked into the party like you walking onto a yacht. Your hat strategically dipped below one eye, your scarf it was apricot..." This classic is from Carly Simon. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 13 2024 : BrianMad: 6/10
Jun 12 2024 : booklover1959: 7/10
May 27 2024 : bernie73: 4/10
Apr 30 2024 : loriannie: 4/10
Apr 23 2024 : Guest 208: 3/10
Apr 17 2024 : Guest 66: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This lyric is from an REO Speedwagon tune: "...I've had enough of the falseness of a worn out relation, enough of the jealousy and the intoleration."

Answer: Time For Me To Fly

From the 1977 release, "You Can Tune A Piano, But You Can't Tuna Fish". These guys have been at it for almost 30 years and show no signs of stopping. Great live band, lots of energy! Kevin Cronin is one of the best frontmen in the buisness.
2. "Sit down, take a look at yourself. Don't you want to be somebody?" This lyric is from a Little River Band tune...

Answer: Lonesome Loser

Recorded in 1979 Down Under by this talented group of singers and songwriters.
3. Here's one from Journey: "Yesterday was a good day. It's after midnight and I've got you on my mind."

Answer: Just The Same Way

This song features Gregg Rolie (keyboards) singing with Steve Perry. Neal Schon (guitar) and Gregg were in "Santana" earlier in their careers. Neal was only 15 at the time. From the release "Evolution", circa 1979.
4. And now, something from Fleetwood Mac: "Why not think about times to come, and not about the things that you've done."

Answer: Don't Stop

Can you believe they let Clinton use this great song for his Presidential campaign? (They should have used "Go Your Own Way"). This is off of their 1977 mega-hit "Rumours". The whole LP is one you can plug in and listen to start to finish. This is the one that knocked "Hotel California" out of the number 1 spot on Billboard's top 100.
5. "I can't light no more of your darkness, all my pictures seem to fade to black and white." What Elton John song is this from?

Answer: Don't Let The Sun Go Down On Me

This is actually one of my favorite EJ tunes, powerful stuff. Recorded in January of 1974. From the LP "Caribou". George Michael had an in-concert video made with this song, and even had EJ show up to help.
6. "Heading out this morning into the sun. Riding on the diamond waves little darling one..." This is the first line of a popular Heart song. Can you name it?

Answer: Dreamboat Annie

This is the title track from, of course, "Dreamboat Annie". Recorded in August of 1975, it also included the hit "Magic Man". (Watch for a new LP from Heart and a tour in spring 2003.)
7. "Walk along the river, sweet lullaby. They just keep on rollin', they don't worry about where it's going. Don't fly Mr. Bluebird, I'm just walking down the road. Early morning sunshine tells me all I need to know." This is from the Allman Brothers Band.

Answer: Blue Sky

Another one of the great tunes from the Brothers! This tune features Dickey Betts on lead vocals. From the LP "Eat A Peach", released in 1972.
8. "It's my private pleasure, midnight fantasy. Someone to share my wildest dreams with me..." This is from the Atlanta Rhythm Section.

Answer: Imaginary Lover

Great tune from ARS's phenomenal LP, "Champagne Jam", featuring the title track, "So Into You", a great remake of "Spooky", and "Not Gonna Let It Bother Me Tonight". Released in 1978.
9. "I didn't ponder the question too long I was hungry and went out for a bite. Ran into a chum with a bottle of Rum and we wound up drinking all night." Are you a parrot head? If not, you should still be able to name this Jimmy Buffett tune.

Answer: Changes In Latitudes, Changes In Attitudes

You gotta love Jimmy Buffett! His music is contagious and always makes me think of the beach. From his sixth LP of the same name which also featured "Margaritaville", released in 1977.
10. "You walked into the party like you walking onto a yacht. Your hat strategically dipped below one eye, your scarf it was apricot..." This classic is from Carly Simon.

Answer: You're So Vain

This song also featured Carly on the piano as well. A gifted singer and songwriter, she was once married to James Taylor. This song was recorded in 1972.
Source: Author cla2112

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us