FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about When Musical Dinosaurs Roamedabout 19701979
Quiz about When Musical Dinosaurs Roamedabout 19701979

When Musical Dinosaurs Roamed...about 1970-1979 Quiz


Some of these are obscure, others are well known; give 'em a try!

A multiple-choice quiz by logcrawler. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1970s Music
  8. »
  9. 1970s Lyrics

Author
logcrawler
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
321,860
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1891
Last 3 plays: BrianMad (9/10), booklover1959 (4/10), bernie73 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. "You live your life in the songs you hear on the rock and roll radio;
and when a young girl doesn't have any friends that's a really nice place to go..." - Any ideas what the song is?
Hint


Question 2 of 10
2. "Last night I had a crazy dream 'bout a chick in a black bikini. Oh, she looked so good; she couldn't be real..." What was the name of this song by Daddy Dewdrop? Hint


Question 3 of 10
3. "Hey girl, I bet you that there's someone out to get you. You'll find him anywhere...on a bus, in a bar, in a grocery store..." What is this one-hit wonder by the Jaggerz? Hint


Question 4 of 10
4. "A thumb goes up; a car goes by, it's nearly one a.m., and here am I..." What was this guy from the group "Vanity Fair" doing at this time of the night? Hint


Question 5 of 10
5. "Daddy please don't. It wasn't his fault. He means so much to me. Daddy please don't. We're gonna get married; just you wait and see..." David Geddes sang this hit about a girl who begged her lover to flee from her father's wrath. Who was she encouraging to "Run, --- Run"? Hint


Question 6 of 10
6. "Virgil Cain is my name, and I drove on the Danville train; 'til so much cavalry came and tore up the tracks again..." Joan Baez had this hit about the US Civil War. What was the title of this tune?

Answer: (7 Words - (you ain't just whistlin',,,))
Question 7 of 10
7. "Love hurts; love scars; love wounds and mars..." No, I am NOT referring to Nazareth's song from "Hair of the Dog", at least not right away.
Part 1 - Nazareth did a famous remake of the song in the 70s, but who did the original version in 1960?
Part 2 - Who was the person who helped write it and did a cover of it in 1961?
Hint


Question 8 of 10
8. "...Don't try to tell me that you're not aware of what you're doing and that you don't care. You say it's easy; just a natural thing, like playin' music, but you never sing..." The Ozark Mountain Daredevils had this big hit in the 70s. What is the name of this song? Hint


Question 9 of 10
9. "Drop of a hat she's as willing as; playful as a pussycat. Then momentarily out of action, temporarily out of gas..." Middle of the song, so think hard on this ditty by Queen. Name that tune. Hint


Question 10 of 10
10. "Out here in the fields I fought for my meals, I get my back into my living. I don't need to fight to prove I'm right; I don't need to be forgiven. Don't cry. Don't raise your eye. It's only..." What by the Who? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 13 2024 : BrianMad: 9/10
Jun 12 2024 : booklover1959: 4/10
May 27 2024 : bernie73: 8/10
May 06 2024 : Guest 24: 7/10
Apr 26 2024 : Guest 146: 9/10
Apr 23 2024 : Guest 208: 8/10
Apr 17 2024 : Guest 66: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "You live your life in the songs you hear on the rock and roll radio; and when a young girl doesn't have any friends that's a really nice place to go..." - Any ideas what the song is?

Answer: Angie Baby

Odd little ditty about an insane girl who coaxes a lustful young neighbor in to listen to some music and he disappears into her radio. The newspaper announces his disappearance and states that everyone thinks he died. According to the song, Angie keeps him in her radio for company. Thank you for THIS disturbing image, Helen Reddy!
2. "Last night I had a crazy dream 'bout a chick in a black bikini. Oh, she looked so good; she couldn't be real..." What was the name of this song by Daddy Dewdrop?

Answer: Chick A Boom

One of those famous one-hit wonders that were so prevalent in the 70s.
3. "Hey girl, I bet you that there's someone out to get you. You'll find him anywhere...on a bus, in a bar, in a grocery store..." What is this one-hit wonder by the Jaggerz?

Answer: The Rapper

Yep, another one-hit wonder. Pretty popular and risque for the time, though.
4. "A thumb goes up; a car goes by, it's nearly one a.m., and here am I..." What was this guy from the group "Vanity Fair" doing at this time of the night?

Answer: Hitchin' A Ride

Where did they get this name? Originally they were known as the "Avengers" (with apologies to Steed and Emma.) They later changed their name to "Vanity FARE", which often became misspelled Fair. The song became a number 5 hit in the US, and a number 16 success in the UK in 1970.
5. "Daddy please don't. It wasn't his fault. He means so much to me. Daddy please don't. We're gonna get married; just you wait and see..." David Geddes sang this hit about a girl who begged her lover to flee from her father's wrath. Who was she encouraging to "Run, --- Run"?

Answer: Joey

A real tear-jerker and so believable too...wink wink, nudge nudge. I have no idea how this song became a hit.
6. "Virgil Cain is my name, and I drove on the Danville train; 'til so much cavalry came and tore up the tracks again..." Joan Baez had this hit about the US Civil War. What was the title of this tune?

Answer: The Night They Drove Old Dixie Down

The song was originally written by a Canadian, Robbie Robertson, a member of The Band. He had visited the Southern US, and was stricken by the sentiment, "the South is gonna rise again", so many times that he recognized the regional pain associated with the loss of the war that he penned this song as a sort of tribute to that pain and sense of suffering.
7. "Love hurts; love scars; love wounds and mars..." No, I am NOT referring to Nazareth's song from "Hair of the Dog", at least not right away. Part 1 - Nazareth did a famous remake of the song in the 70s, but who did the original version in 1960? Part 2 - Who was the person who helped write it and did a cover of it in 1961?

Answer: The Everly Brothers & Roy Orbison

I did not realize until just recently that the Everly Brothers song had even been recorded. It was not released as a single and I just stumbled across it accidentally. Wow. Same song, a little slower and softer, but the exact same lyrics. See if you can find a copy. I found it to be quite pretty.
8. "...Don't try to tell me that you're not aware of what you're doing and that you don't care. You say it's easy; just a natural thing, like playin' music, but you never sing..." The Ozark Mountain Daredevils had this big hit in the 70s. What is the name of this song?

Answer: Jackie Blue

In 1974 this 6 member group formed in Missouri had its biggest hit with the song "Jackie Blue."
9. "Drop of a hat she's as willing as; playful as a pussycat. Then momentarily out of action, temporarily out of gas..." Middle of the song, so think hard on this ditty by Queen. Name that tune.

Answer: Killer Queen

Queen was a British rock band that formed in 1970. Their biggest hit was from the album "A Night At The Opera"; Bohemian Rhapsody.
10. "Out here in the fields I fought for my meals, I get my back into my living. I don't need to fight to prove I'm right; I don't need to be forgiven. Don't cry. Don't raise your eye. It's only..." What by the Who?

Answer: Baba O'Riley

Baba O'Riley is often called "Teenage Wasteland" because of the oft repeated lyrics. There is no chorus to the song, only verses.
Source: Author logcrawler

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us