FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Song by Song In My Life
Quiz about Song by Song In My Life

Song by Song: "In My Life" Trivia Quiz


Dig into this song by the Beatles.

A multiple-choice quiz by skylarb. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Beatles, The
  8. »
  9. Songs by The Beatles

Author
skylarb
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
405,588
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
520
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: toddruby96 (8/10), Guest 81 (7/10), cheeseit223 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. On which Beatles' album did "In My Life" appear? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following Beatles is credited with writing "In My Life"? Hint


Question 3 of 10
3. George Martin's solo bridge in "In My Life" was played on what musical instrument? Hint


Question 4 of 10
4. The original lyrics to this song named streets and sites the writer used to pass on a bus ride from Liverpool. While those references were removed from the song, they later inspired "Strawberry Fields Forever" and what other Beatles song? Hint


Question 5 of 10
5. "There are places I'll remember / All my life though some have changed / Some forever, not for better / Some have gone and some ____" what?

Answer: (One Word)
Question 6 of 10
6. "All these places have their moments / With lovers and friends I still can recall / Some are dead and some are living / In my life I've _____ them all." What word is missing from the blank? Hint


Question 7 of 10
7. "Though I know I'll never lose _____ / For people and things that went before / I know I'll often stop and think about them / In my life I love you more." What will the singer never lose? Hint


Question 8 of 10
8. Bette Midler did a cover of "In My Life" for what 1991 American musical dramedy film? Hint


Question 9 of 10
9. Who covered "In My Life" for his final album "American IV: The Man Comes Around"? Hint


Question 10 of 10
10. George Martin, who produced this song, included a spoken version of it on his 1998 album "In My Life." What famous, deep-voiced Scottish actor read the lyrics of the song? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 20 2024 : toddruby96: 8/10
May 20 2024 : Guest 81: 7/10
May 17 2024 : cheeseit223: 9/10
May 16 2024 : Guest 50: 8/10
Apr 23 2024 : Guest 216: 9/10
Apr 22 2024 : Guest 66: 10/10
Apr 17 2024 : Guest 172: 9/10
Mar 23 2024 : Guest 198: 7/10
Mar 22 2024 : Guest 90: 9/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On which Beatles' album did "In My Life" appear?

Answer: Rubber Soul

"Winds of Change" was an album by the Animals. "Wheels of Fire" was a Cream album. The song "In My Life" was include on the December 1965 Beatles' album "Rubber Soul," which followed "Help!" and preceded "Revolver" in the U.K.
2. Which of the following Beatles is credited with writing "In My Life"?

Answer: John Lennon

This song was a product of the writing partnership of John Lennon and Paul McCartney and was produced by George Martin. The song, reports Rolling Stone magazine, was written in response to a journalist's question: "Why don't you write songs about your life?"
3. George Martin's solo bridge in "In My Life" was played on what musical instrument?

Answer: Electric piano

An electric piano was played by George Martin, but it was recorded at half speed and then sped up on tape to sound like a harpsichord. According to "A Day in the Life: The Music and Artistry of the Beatles," Lennon wanted the bridge to be "Baroque-sounding."
4. The original lyrics to this song named streets and sites the writer used to pass on a bus ride from Liverpool. While those references were removed from the song, they later inspired "Strawberry Fields Forever" and what other Beatles song?

Answer: Penny Lane

Although originally based on a bus route Lennon took on his way to Liverpool, the final version of the song came to encompass a broader reminiscence. "Penny Lane" was written with credit to the McCartney-Lennon partnership and released as a single with "Strawberry Fields Forever" in February of 1967. Strawberry Field was a Salvation Army children's home in Liverpool, while Penny Lane was a street in Liverpool.
5. "There are places I'll remember / All my life though some have changed / Some forever, not for better / Some have gone and some ____" what?

Answer: remain

Rolling Stone magazine ranked "In My Life" the number 23 greatest song of all time on its 2004 list of the"500 Greatest Songs of All Time." The magazine quotes John Lennon as saying that, up until he wrote this song, "it had all been glib and throwaway." Mojo, a popular music magazine, named "In My Life" the best song of all time in 2000.
6. "All these places have their moments / With lovers and friends I still can recall / Some are dead and some are living / In my life I've _____ them all." What word is missing from the blank?

Answer: loved

John Lennon biographer Peter Shotton suggested that the "some friends are dead" line referred to Stu Sutcliffe, a Scottish painter, musician, and friend of Lennon's who performed with the Beatles in Hamburg. Sutcliffe died suddenly in 1962, at only 21 years of age, of a cerebral hemorrhage.
7. "Though I know I'll never lose _____ / For people and things that went before / I know I'll often stop and think about them / In my life I love you more." What will the singer never lose?

Answer: affection

This song is not primary one of nostalgia, but "is a song about the present, and rebirth," writes Jay Lustig in his article "The Beatles' Most Misunderstood Song." While the writer is recalling old memories, those memories are dwarfed by the present moment and the presence of his love in that moment. "In My Life" is, ultimately, a love song.
8. Bette Midler did a cover of "In My Life" for what 1991 American musical dramedy film?

Answer: For the Boys

In "For the Boys," Bette Midler plays Dixie Leonard, a 1940s singer who entertains American troops in World War II. Her version of "In My Life" was released as a single from the soundtrack. Bette Midler's rendition hit number 20 on the Billboard Adult Contemporary chart.
9. Who covered "In My Life" for his final album "American IV: The Man Comes Around"?

Answer: Johnny Cash

"American IV" contains emotional covers of numerous songs that influenced Johnny Cash, including this Beatles song. Cynthia Lennon recorded a version of "In My Life" for "The Beatles Complete on Ukulele," a music project by David Barrat.
10. George Martin, who produced this song, included a spoken version of it on his 1998 album "In My Life." What famous, deep-voiced Scottish actor read the lyrics of the song?

Answer: Sean Connery

"In My Life" contains numerous unusual cover versions of Beatles songs originally produced by George Martin, including "Come Together" with Robin Williams and Bobby McFerrin on vocals. Sean Connery's reading of "In My Life" is accompanied by soft music.

Ozzy Osbourne released a version of this song on his ninth studio album, "Under Cover," in 2005. The album also contains a DVD with a video of the "In My Life" song. "In My Life" was also covered by Judy Collins on her 1966 album of the same name.
Source: Author skylarb

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series The Beatles Song by Song:

Quizzes on individual Beatles songs in my song by song series.

  1. Song by Song: "In My Life" Easier
  2. Song by Song: "Imagine" Easier
  3. Song by Song: "Yesterday" Average
  4. Song by Song: "I Want to Hold Your Hand" Average
  5. Song by Song: "Here, There and Everywhere" Easier
  6. Song by Song: Help! Easier
  7. Song by Song: "Strawberry Fields Forever" Average
  8. Song by Song: "A Day in the Life" Average

Also part of quiz lists:
5/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us