FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tears For Fears Tunes
Quiz about Tears For Fears Tunes

Tears For Fears Tunes Trivia Quiz


Just choose the next line in these songs by English 80's band "Tears For Fears".

A multiple-choice quiz by edafants. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z

Author
edafants
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
105,334
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1422
Last 3 plays: Guest 126 (9/10), Guest 84 (6/10), Guest 86 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. "Welcome to your life..." Hint


Question 2 of 10
2. "When the weather starts to burn..." Hint


Question 3 of 10
3. "Shout. Shout." Hint


Question 4 of 10
4. "The dreams in which I'm dying..." Hint


Question 5 of 10
5. "There's egg on your face..." Hint


Question 6 of 10
6. "And this is my..." Hint


Question 7 of 10
7. "You don't give me love, you give me Pale Shelter. You don't give me love, you give me..." Hint


Question 8 of 10
8. "Memories fade..." Hint


Question 9 of 10
9. "Following the footsteps of a..." Hint


Question 10 of 10
10. Just to change the pace, in the lyrics of "I Believe", Roland mentions his star sign. What does he say it is? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 20 2024 : Guest 126: 9/10
Apr 17 2024 : Guest 84: 6/10
Mar 13 2024 : Guest 86: 10/10
Mar 09 2024 : Guest 194: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Welcome to your life..."

Answer: There's no turning back

This is the first line from the song "Everybody Wants to Rule The World", from the album "Songs From The Big Chair". This album was released in 1985 and went to No.1 in the UK and the USA.
2. "When the weather starts to burn..."

Answer: Then you know that you're in trouble

From the song "Mothers Talk". Entered the charts in 1984. The lyric in this song "When the wind blows, when the Mothers Talk" came from the old saying "If you pull faces and the wind changes, you will stay that way!"
3. "Shout. Shout."

Answer: Let it all out

From the song, yes you guessed it, "Shout"! Also from "Songs From The Big Chair".
4. "The dreams in which I'm dying..."

Answer: Are the best I've ever had

From the song "Mad World". This was their first single released on their first album "The Hurting".
5. "There's egg on your face..."

Answer: And mud on your shoes

"Sowing The Seeds Of Love". From their third album "The Seeds Of Love".
6. "And this is my..."

Answer: Four leaf clover

"Head Over Heels". From "Songs From the Big Chair". The title for this album came from the movie "Sybil". Sybil was a schizophrenic that used to sit in a 'big chair' and speak in the voices of all her personalities.
7. "You don't give me love, you give me Pale Shelter. You don't give me love, you give me..."

Answer: Cold hands

From their first album titled "The Hurting". Roland Orzabal,(Co-lead singer with Curt Smith), said that this album was written with "raw emotion".
8. "Memories fade..."

Answer: But the scars still linger

From the song "Memories Fade".
9. "Following the footsteps of a..."

Answer: Soldier girl

Also from "Mothers Talk".
10. Just to change the pace, in the lyrics of "I Believe", Roland mentions his star sign. What does he say it is?

Answer: Virgo

This film clip featured Roland singing without a shirt on. Apparently he wanted to bare his soul.
Source: Author edafants

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us