FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tokio Hotel
Quiz about Tokio Hotel

Tokio Hotel Trivia Quiz


Welcome to Tokio Hotel's music quiz. Enjoy and have fun!

A multiple-choice quiz by dikas. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z

Author
dikas
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
286,181
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1410
Last 3 plays: Guest 188 (2/10), Guest 206 (5/10), Guest 172 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Tokio Hotel come from a town in Germany, which one? Hint


Question 2 of 10
2. How old was Tom Kaulitz when he started playing guitar? Hint


Question 3 of 10
3. When the twins Bill and Tom Kaulitz met Georg and Gustav in 2001, they decided to create a band. What was its name?

Answer: (One word - think 666)
Question 4 of 10
4. Tokio Hotel's first album is called... Hint


Question 5 of 10
5. 2007 was a great year for Tokio Hotel. Why? Hint


Question 6 of 10
6. On March 2008, Bill Kaulitz became sick and had to undergo a surgery because... Hint


Question 7 of 10
7. Tokio Hotel was such a great hit in Germany that sales of the teenage magazine "Bravo" rose by 15% just by following the band since the beginning of their career.


Question 8 of 10
8. What's the name of Bill's toy plane? Hint


Question 9 of 10
9. Who writes most of the songs from Tokio Hotel's albums?

Answer: (Twin)
Question 10 of 10
10. In 2007, Tokio Hotel won their first MTV Europe Music Awards, in which category? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 21 2024 : Guest 188: 2/10
May 20 2024 : Guest 206: 5/10
May 18 2024 : Guest 172: 4/10
May 16 2024 : Guest 66: 5/10
May 15 2024 : Guest 72: 6/10
May 15 2024 : Guest 71: 6/10
May 14 2024 : Guest 178: 4/10
May 10 2024 : Guest 212: 6/10
May 08 2024 : Guest 206: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Tokio Hotel come from a town in Germany, which one?

Answer: Magdeburg

Tokio Hotel come from Magdeburg in Germany. The twins Bill and Tom Kaulitz were born in Leipzig, but soon moved into Magdeburg at a young age, where they met Georg and Gustav, and started "Devilish".
2. How old was Tom Kaulitz when he started playing guitar?

Answer: Six

From tender age Tom Kaulitz (Tokio Hotel guitar player) has shown a deep passion for music. He started playing guitar at the age of six, motivated by his stepfather that played guitar in a local band.
3. When the twins Bill and Tom Kaulitz met Georg and Gustav in 2001, they decided to create a band. What was its name?

Answer: Devilish

Gustav and Georg met the twins Tom and Bill Kaulitz at an early age, and decided to start a band. They named it Devilish. A few years later they would be called Tokio Hotel.
4. Tokio Hotel's first album is called...

Answer: Schrei

Tokio Hotel's first album is named "Schrei", their debut single "Durch den Monsun" became number one in Germany in 2005, which made them the youngest band reaching the top of the charts ever.
5. 2007 was a great year for Tokio Hotel. Why?

Answer: They released their first international album in English.

In 2007, Tokio Hotel released their first international album in English, which opened them a lot of doors to new countries. Their English songs were their biggest hits and the ones they liked the most in German translated in English. They became famous worldwide.
6. On March 2008, Bill Kaulitz became sick and had to undergo a surgery because...

Answer: He had a cysts on his left vocal cord

On the 30th of March 2008, Bill Kaulitz had to undergo a surgery to remove a cyst from his left vocal cord that could deteorate his voice forever. Fortunately the operation went well, he had to spend ten days without talking or laughing so he could heal completely. His voice remained the same after the surgery.
7. Tokio Hotel was such a great hit in Germany that sales of the teenage magazine "Bravo" rose by 15% just by following the band since the beginning of their career.

Answer: False

Tokio Hotel was such a great hit in Germany that the teenage magazine "Bravo" rose by 22%, just by following the band from the beginning of their career. Nowadays "Bravo" is almost an official Tokio Hotel magazine, with which the band communicate's on a regular basis about what's going on in their lives.
8. What's the name of Bill's toy plane?

Answer: Jumbie

Bill Kaulitz's toy plane is called Jumbie. It plays an important role on their "Tokio Hotel 483 European Tour DVD". Jumbie follows Bill on his tour all over Europe, and get's stuck on the ceiling of a music venue.
9. Who writes most of the songs from Tokio Hotel's albums?

Answer: Bill

Bill Kaulitz (Tokio Hotel's singer) has been writing lyrics since he was 9 years old, since then he has wrote most of Tokio Hotel's songs in colaboration with their manager and producers.
10. In 2007, Tokio Hotel won their first MTV Europe Music Awards, in which category?

Answer: Best InterAct

The 2007 MTV Europe Music Awards took place in Munich. Tokio Hotel ran against Depeche Mode, 30 Second to Mars, Fall Out Boy and My Chemical Romance and won their first MTV award in the Best InterAct category.
Source: Author dikas

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us