FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Devil Went Down to Georgia
Quiz about The Devil Went Down to Georgia

"The Devil Went Down to Georgia" Quiz


This quiz is all about the song "The Devil went Down to Georgia" by the Charlie Daniels Band.

A multiple-choice quiz by fluffy_mcducky. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Charlie Daniels Band

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
168,348
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
4388
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: fletch1165 (7/10), Guest 208 (10/10), Reamar42 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the Devil going to Georgia to look for? Hint


Question 2 of 10
2. What does the Devil bet Johnny that he can do better? Hint


Question 3 of 10
3. What does Johnny boast? Hint


Question 4 of 10
4. What does Johnny get if he wins the bet? Hint


Question 5 of 10
5. What does the Devil get if he wins the bet? Hint


Question 6 of 10
6. Finish this quote: "Cause hell's broke loose in Georgia and the devil _______
_______
________
Hint


Question 7 of 10
7. True or False: The Devil is the first to play in the duel.


Question 8 of 10
8. Who joined in with the Devil's performance? Hint


Question 9 of 10
9. What did Johnny play? Hint


Question 10 of 10
10. What happened at the end of the song? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 03 2024 : fletch1165: 7/10
Mar 21 2024 : Guest 208: 10/10
Mar 20 2024 : Reamar42: 10/10
Mar 19 2024 : violinsoldier: 10/10
Mar 19 2024 : Guest 174: 8/10
Mar 19 2024 : federererer: 7/10
Mar 19 2024 : haydenspapa: 9/10
Mar 19 2024 : clevercatz: 10/10
Mar 19 2024 : S4a4m4: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the Devil going to Georgia to look for?

Answer: a soul to steal

DID YOU KNOW? "The Devil Went Down to Georgia" features on the "Coyote Ugly" soundtrack.
2. What does the Devil bet Johnny that he can do better?

Answer: Play the fiddle

DID YOU KNOW? The band also has a song on the "Sweet Home Alabama" soundtrack entitled "What This World Needs (Is a few more Rednecks)".
3. What does Johnny boast?

Answer: "He's the best there's ever been"

DID YOU KNOW? Charlie Daniels, like the state of Texas, is partly Western and partly Southern.
4. What does Johnny get if he wins the bet?

Answer: A fiddle made of gold

DID YOU KNOW? Charlie Daniels is the son of a lumberjack.
5. What does the Devil get if he wins the bet?

Answer: Johnny's soul

DID YOU KNOW? Charlie Daniels owns a ranch called "Twin Pines Ranch".
6. Finish this quote: "Cause hell's broke loose in Georgia and the devil _______ _______ ________

Answer: deals the cards

DID YOU KNOW? The Charlie Daniels band consists of Daniels, two drummers, twin guitars and a flamenco dancer.
7. True or False: The Devil is the first to play in the duel.

Answer: True

DID YOU KNOW? The members of the Charlie Daniels band are Charlie Daniels, Bruce, Taz, Pat, Charlie Hayward and Sparky.
8. Who joined in with the Devil's performance?

Answer: A band of demons

DID YOU KNOW? The Charlie Daniels Band was formed in 1970.
9. What did Johnny play?

Answer: "Fire on the Mountain"

DID YOU KNOW? Charlie Daniels plays the fiddle and the guitar.
10. What happened at the end of the song?

Answer: Johnny won the bet

DID YOU KNOW? Sparky is the newest member of the Charlie Daniels Band.
Source: Author fluffy_mcducky

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series 50 States, 50 Quizzes (Part 1):

Everything from geography to history to bands and songs that happen to share a name with the state.

  1. Alabama Music Average
  2. I Don't Know...Alaska Average
  3. Battleships: Past & Present #6; USS Arizona Tough
  4. Exploring Arkansas Easier
  5. Welcome to the Hotel California! Very Easy
  6. A Colorado Tour Average
  7. Native Americans - The Delaware Difficult
  8. That Musician is From Florida? Average
  9. "The Devil Went Down to Georgia" Very Easy

4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us