FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Alabama Music
Quiz about Alabama Music

Alabama Music Trivia Quiz


These are all Alabama songs. I'll give the lyrics and you name the song.

A multiple-choice quiz by kcookie. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Alabama

Author
kcookie
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
134,757
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5841
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. "He rattles his glass, she jumps up fast and pours him a glass of tea. Deep in her heart she believes that's the way it should be." Hint


Question 2 of 10
2. "Whisper to me softly three words upon my skin. No one's near and listenin', so please don't say goodbye." Hint


Question 3 of 10
3. "She kisses me each morning and smiles her sleepy smile, and she don't have to say it I can see it in her eyes"
Hint


Question 4 of 10
4. "Drinkin' was forbidden in my Christian country home. I learned to play the flattop on them good ol' Gospel songs. Then I heard about the barrooms just across the Georgia line where a boy could make a livin' playin' guitar late at night" Hint


Question 5 of 10
5. "They wear so many faces, show up in the strangest places. To grace us with their mercies in our time of need. Oh I believe..."
Hint


Question 6 of 10
6. "Fly away with me tonight. Take me on a one-way flight in your lovin' arms and everything's gonna be alright."
Hint


Question 7 of 10
7. "I was born across the river in the mountains where I call home.
Lord, times were good there. Don't know why I ever roamed."
Hint


Question 8 of 10
8. "I missed her first steps, her first words, and I love you Daddy is something I seldom heard." Hint


Question 9 of 10
9. "I once thought of love as a prison, a place I didn't want to be. So long ago I made a decision to be footloose and fancy free." Hint


Question 10 of 10
10. "There's a light, in your eyes tonight. You know I know that look anywhere. You got plans, and I'm one lucky man." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 12 2024 : Guest 76: 9/10
Jan 09 2024 : Guest 47: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "He rattles his glass, she jumps up fast and pours him a glass of tea. Deep in her heart she believes that's the way it should be."

Answer: "It Works"

This song was released in 1996 on the "In Pictures" album. It was #19 on the Billboard Charts, and made it to #13 on Radio and Records Charts. Although it never made number 1 it was a very popular song.
2. "Whisper to me softly three words upon my skin. No one's near and listenin', so please don't say goodbye."

Answer: "Feels So Right"

This was a number one hit from their second album and the title song. It was released in 1984 and the album was certified triple platinum. (It sold three million copies)
3. "She kisses me each morning and smiles her sleepy smile, and she don't have to say it I can see it in her eyes"

Answer: "Close Enough To Perfect"

This song was released in April 1982 on the RCA label. The album is "Mountain Music". The album won The 1982 Grammy, and the song was number one on the Country Music charts.
4. "Drinkin' was forbidden in my Christian country home. I learned to play the flattop on them good ol' Gospel songs. Then I heard about the barrooms just across the Georgia line where a boy could make a livin' playin' guitar late at night"

Answer: "My Home's In Alabama"

This song came from Alabama's first album in 1980 and was the title song of the album. The words and music for the song were written by Randy Owen and Teddy Gentry. Every single song on this album made number one.
5. "They wear so many faces, show up in the strangest places. To grace us with their mercies in our time of need. Oh I believe..."

Answer: "Angels Among Us"

This song was on the album "Cheap Seats", originally released on October 12, 1993. The album went platinum. The song didn't make it to number one.
6. "Fly away with me tonight. Take me on a one-way flight in your lovin' arms and everything's gonna be alright."

Answer: "Take Me Down"

This was another number one hit. It was on the "Mountain Music" album, released by the RCA label in 1982. That year Alabama carried away the Grammy, three awards from CMA, and two from The Academy Of Country Music.
7. "I was born across the river in the mountains where I call home. Lord, times were good there. Don't know why I ever roamed."

Answer: "Tennessee River"

This was Alabama's debut single, released in May 1980. It was also on their first album, "My Home's in Alabama." It was written by lead singer Randy Owens, and was number one on the Radio and Records charts.
8. "I missed her first steps, her first words, and I love you Daddy is something I seldom heard."

Answer: "In Pictures"

This song is the title name of the album. The song was released in September 1995. It went to #1 on the Radio and Record charts.
9. "I once thought of love as a prison, a place I didn't want to be. So long ago I made a decision to be footloose and fancy free."

Answer: "Love In The First Degree"

Released on the 1981 "Feels So Right" album, another album that sold over three million copies. The song was #1 on the Country music charts.
10. "There's a light, in your eyes tonight. You know I know that look anywhere. You got plans, and I'm one lucky man."

Answer: "When We Make Love"

This song is off the 1984 "Roll On" album. It made number one on both Billboard charts and Radio and Record charts.
Source: Author kcookie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series 50 States, 50 Quizzes (Part 1):

Everything from geography to history to bands and songs that happen to share a name with the state.

  1. Alabama Music Average
  2. I Don't Know...Alaska Average
  3. Battleships: Past & Present #6; USS Arizona Tough
  4. Exploring Arkansas Easier
  5. Welcome to the Hotel California! Very Easy
  6. A Colorado Tour Average
  7. Native Americans - The Delaware Difficult
  8. That Musician is From Florida? Average
  9. "The Devil Went Down to Georgia" Very Easy

3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us