FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Native Americans  The Delaware
Quiz about Native Americans  The Delaware

Native Americans - The Delaware Quiz


The Delaware, also known as the Lenni Lenape, resided in my home state of Pennsylvania

A multiple-choice quiz by Explorador. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. U.S.A. People
  8. »
  9. Native Americans

Author
Explorador
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
43,032
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
711
- -
Question 1 of 10
1. Steamhouses were an important part of the Delaware's life. When women got out of the steamhouse, which of these colors would they not paint their face with dyes? Hint


Question 2 of 10
2. Living between the Great Lakes and Delaware River, water was important. Which of these boats were crafted by the Delawares? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these is not one of the three major groups the Delaware Indians were classified into? Hint


Question 4 of 10
4. Unfortunately, when the Europeans moved in, they pushed the Native Americans out. Which of these is not one of the states a great numbered of the Delawares flocked too? Hint


Question 5 of 10
5. In what year did the federal government finally give recognition to the Delawares? Hint


Question 6 of 10
6. Carol Galantino is truly a savior -- she gave back her land to the Delawares. How many acres was in that present? Hint


Question 7 of 10
7. Delaware herbalists, before using a plant, dug a hole on what side of it and placed tobacco in it? Hint


Question 8 of 10
8. Skunk Oil was a remedy for the Delawares, believe it or not. They treated what with skunk oil? Hint


Question 9 of 10
9. If it was Valentine's Day, you would commonly hear this, which means 'I Love You'. What is it? Hint


Question 10 of 10
10. A division of one organization relies on Delaware traditions for its ceremonies. What is it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Steamhouses were an important part of the Delaware's life. When women got out of the steamhouse, which of these colors would they not paint their face with dyes?

Answer: Blue

The Steamhouses were considered the remedy of a lot of illnesses. After steambaths, the men painted their bodies and if it was right before a war, they would paint themselves with red paint, the color of war.
2. Living between the Great Lakes and Delaware River, water was important. Which of these boats were crafted by the Delawares?

Answer: Canoe

The canoes the Delawares made were commonly out of the bark of birch trees. The boats were strong but leightweight. The process of building canoes took place in the spring. The men cut the bark and the women sewed it together.
3. Which of these is not one of the three major groups the Delaware Indians were classified into?

Answer: Galantino

These three groups, although all Delaware Indians, spoke different dialects of the Algonquin language. The Delaware name for themself was 'Lenni Lenape', or 'genuine people'.
4. Unfortunately, when the Europeans moved in, they pushed the Native Americans out. Which of these is not one of the states a great numbered of the Delawares flocked too?

Answer: Colorado

In 1818, the Delaware surrendered all of their land to the now Americans. At that time some of them moved to Missouri, and the Munsee specifically moved to Middletown.
5. In what year did the federal government finally give recognition to the Delawares?

Answer: 1996

However, the government only recognizes two groups -- the Sand Hill tribe of Lenape and the Naticoke Lenape. However, there are many more groups, such as the Rampapough Mountain and Powhatan-Renape Nation. Rampapough is located in New Jersey and Powhatan-Renape northeast of Phildadelphia.
6. Carol Galantino is truly a savior -- she gave back her land to the Delawares. How many acres was in that present?

Answer: 11 and a half

However, sadly, Carol Galantino passed away from leukemia. The Delaware Indians have not made any decision on what to do with the land.
7. Delaware herbalists, before using a plant, dug a hole on what side of it and placed tobacco in it?

Answer: East

These holes, filled with tobacco, was placed in order to try to appease the spirit of the plant. There are many more fascinating rituals that the Delaware herbalists followed.
8. Skunk Oil was a remedy for the Delawares, believe it or not. They treated what with skunk oil?

Answer: Colds

Also to treat for colds they used skunk oil, roasted onion syrup, and charred pig's hooves. Mud was also supposed to treat burns. I wouldn't reccomend trying any of these.
9. If it was Valentine's Day, you would commonly hear this, which means 'I Love You'. What is it?

Answer: K' daholel

N' gagelicksi means 'I Laugh' in Delaware, N' menne means 'I Drink', and N' gattungwan means 'I Sleep'.
10. A division of one organization relies on Delaware traditions for its ceremonies. What is it?

Answer: Boy Scouts

The Order of the Arrow has a rich tradition in Native American folklore.
Source: Author Explorador

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series 50 States, 50 Quizzes (Part 1):

Everything from geography to history to bands and songs that happen to share a name with the state.

  1. Alabama Music Average
  2. I Don't Know...Alaska Average
  3. Battleships: Past & Present #6; USS Arizona Tough
  4. Exploring Arkansas Easier
  5. Welcome to the Hotel California! Very Easy
  6. A Colorado Tour Average
  7. Native Americans - The Delaware Difficult
  8. That Musician is From Florida? Average
  9. "The Devil Went Down to Georgia" Very Easy

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us