Quiz about Toriphile Lyrical Quiz
Quiz about Toriphile Lyrical Quiz

Toriphile Lyrical Quiz


Here are some lyrics from the greatest artist ever, Tori Amos. All you have to do is name the song. If you're as much of a die-hard Tori fan as I am, these should be semi-easy.

A multiple-choice quiz by MrFriendlyMan. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Tori Amos

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
115,832
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
760
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Yellow bird flying, gets shot in the wing." Hint

"Little Earthquakes"
"Yellow Bird"
"Crucify"
"Honey"

2. "I am not your senorita, I am not from your tribe." Hint

"Raspberry Swirl"
"Cornflake Girl"
"Indian Woman"
"Spark"

3. "She's addicted to nicotine patches." Hint

"Playboy Mommy"
"Spark"
"Girl"
"Pretty Good Year"

4. "My priest says. 'You ain't saving no souls.'
My father says. 'You ain't making any money.'
My doctor says. ' You just took it to the limit.'
And here I stand with this sword in my hand."
Hint

"Never Listen"
"Space Dog"
"Take to the Sky"
"Father's Words"

5. "And if I'm wasting all your time.
This time, maybe you never learned to take.
And if I'm hanging on to your shade,
I guess I'm way beyond the pale."
Hint

"Doughnut Song"
"Happy Phantom"
"Blue Skies"
"Siren"

6. "I got a Big Bird on the fishing line
With a bit of a shout, a bit of a shout,
A bit of an angry snout.
He's my favorite hooker of the whole bunch,
and I know about his only Bride,
and how the Russians die on the ice.
I got my rape hat on,
honey, but I always could accessorize.
And I never cared too much for the money,
but I always knew
that it's in God's hands,
but I don't know who the Fahter is."
Hint

"Yellow Bird"
"Talula"
"Father Lucifer"
"Agent Orange"

7. "Is that
what I taste,
your supernova juice?"
Hint

"Bliss"
"Juarez"
"Concertina"
"Riot Poof"

8. "And I'm so sad,
like a good book,
I can't put this day back."
Hint

"A Fairytale"
"A Sorta Fairytale"
"A Tale"
"A Fairytale of the 90's"

9. "Sometimes I breathe you in, and I know you know.
And sometimes you take a swim.
Found your writing on my wall.
If my heart's soaking wet,
boy your boots can leave a mess."
Hint

"Bells For Her"
"Hey Jupiter"
"Winter"
"Happy Phantom"

10. "Boys on my left side,
boys on my right side,
boys in the middle,
and you're not here."
Hint

"Agent Orange"
"Boys for Pele"
"Caught A Lite Sneeze"
"Silent All These Years"

11. Now let's get a bit tougher.
"Monster man, a willing friend. Lucy serves the melon cold.
Violent and delicious souls."
Hint

"Cooling"
"Cloud Dancing"
"Famous Blue Raincoat"
"Ode To The Banana King"

12. "When you live in the past, you refuse
to see when your Daughter comes home
9 months pregnant."
Hint

"Merman"
"Upside Down"
"Mother"
"Sweet Dreams"

13. "The sweetest nylon, no, not where she's gone.
Gonna raise his tail and wraggle his wings."
Hint

"Yes, Anastasia"
"Song for Eric"
"Sister Janet"
"Till The Chicken"

14. "Papa, I'm sure
the worms have eaten you now,
and Jethro's been on some Frenchy's Plate long ago.
Now I'm pretty sure that I listen to every word
cause you're still here telling me still."
Hint

"Home on the Range (Cherokee Edition)"
"Frog On My Toe"
"Here in My Head"
"Mary Anne"

15. And for a very hard one...
"I said
one thing darling.
'Beautiful men,
when you think all the chicks are taken,
let me say one thing,
you ain't getting my böse."
Hint

"Love Song"
"Pain In My Hole"
"The Astral Viking"
"Rabbit on the Moon"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Yellow bird flying, gets shot in the wing."

Answer: "Little Earthquakes"

This is actually her second album, "Little Earthquakes", for those of you who don't know. Her first album was "Y Kant Tori Read". It can't be found except for bootlegs, but it is a very valuable CD to add to your collection if you can find it.
2. "I am not your senorita, I am not from your tribe."

Answer: "Raspberry Swirl"

This is from her fifth album, "From the Choirgirl Hotel". This album changed what we knew of Tori as "a girl and her piano" into more of a band than anything.
3. "She's addicted to nicotine patches."

Answer: "Spark"

This is also from "From the Choirgirl Hotel".
4. "My priest says. 'You ain't saving no souls.' My father says. 'You ain't making any money.' My doctor says. ' You just took it to the limit.' And here I stand with this sword in my hand."

Answer: "Take to the Sky"

This is a B-side; you wouldn't find on any of her albums. It is definitely worth a download. You can find this music in the book "Tori Amos - The Bee Sides". A very nice collection for any of you musicians out there.
5. "And if I'm wasting all your time. This time, maybe you never learned to take. And if I'm hanging on to your shade, I guess I'm way beyond the pale."

Answer: "Doughnut Song"

This is from "Boys for Pele", her fourth album. It goes back a bit more to the "girl and her piano", even though she uses a harpsichord in a few songs.
6. "I got a Big Bird on the fishing line With a bit of a shout, a bit of a shout, A bit of an angry snout. He's my favorite hooker of the whole bunch, and I know about his only Bride, and how the Russians die on the ice. I got my rape hat on, honey, but I always could accessorize. And I never cared too much for the money, but I always knew that it's in God's hands, but I don't know who the Fahter is."

Answer: "Talula"

This is also from "Boys for Pele". This is definitely my favorite Tori song. It's great, isn't it? She mentions Fig Newtons in this song- she is always surprising.
7. "Is that what I taste, your supernova juice?"

Answer: "Bliss"

From the album "To Venus and Back". The first album I ever bought, but her sixth album. It also has "Still Orbiting", which is some of her live music.
8. "And I'm so sad, like a good book, I can't put this day back."

Answer: "A Sorta Fairytale"

From her newest album, "Scarlet's Walk". She is on concert during the year 2003 in the U.S. and also in Europe.
9. "Sometimes I breathe you in, and I know you know. And sometimes you take a swim. Found your writing on my wall. If my heart's soaking wet, boy your boots can leave a mess."

Answer: "Hey Jupiter"

From "Boys for Pele", my second-favorite Tori song. Dedicated to Gette. In this video it hints that she tries to commit suicide by burning her apartment.
10. "Boys on my left side, boys on my right side, boys in the middle, and you're not here."

Answer: "Caught A Lite Sneeze"

From "Boys for Pele". This is dedicated to Jamie, "my Ghost Woman". This song is usually overlooked by some of her fans; yet if you look into it, it has great meaning.
11. Now let's get a bit tougher. "Monster man, a willing friend. Lucy serves the melon cold. Violent and delicious souls."

Answer: "Ode To The Banana King"

This is a B-side, but also worth a download. This is part one; there is much debate that "Pretty Good Year" is the sequel to this song.
12. "When you live in the past, you refuse to see when your Daughter comes home 9 months pregnant."

Answer: "Sweet Dreams"

Another B-side. I warned you about them getting tougher.
13. "The sweetest nylon, no, not where she's gone. Gonna raise his tail and wraggle his wings."

Answer: "Till The Chicken"

I actually have a recording of this at the end of "Amazing Grace". Still surprising.
14. "Papa, I'm sure the worms have eaten you now, and Jethro's been on some Frenchy's Plate long ago. Now I'm pretty sure that I listen to every word cause you're still here telling me still."

Answer: "Frog On My Toe"

Some of her songs can be pretty funny. This is a bit difficult to find, and I've only heard it twice. But it's definitely worth listening to.
15. And for a very hard one... "I said one thing darling. 'Beautiful men, when you think all the chicks are taken, let me say one thing, you ain't getting my böse."

Answer: "Pain In My Hole"

This song can only be heard live- that's because that's the only time she sang it. Some guy in the audience yelled for her to sing it; she didn't know it, so she made it up.
Source: Author MrFriendlyMan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 25 2022 : Guest 89: 13/15
Dec 17 2022 : Guest 171: 12/15

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Tori Songs Average
2. Tori Amos Lyrics Average
3. What Did Tori Just Say? Average
4. The Goddess Tori Amos Tough
5. Tori Amos Average
6. Tori Amos Songs Average
7. Tori Asks, You Answer Average
8. Tori Amos Lyrics Easier
9. The Tori Rainbow Average
10. Tori Amos Average
11. Some Tori Amos Lyrics Average
12. Tori Amos- Little Earthquakes Easier

2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us