Quiz about The Tori Rainbow
Quiz about The Tori Rainbow

The Tori Rainbow Trivia Quiz


Ever notice how often Tori sings about colors? Hope you've been paying attention, because here's a quiz about those lines.

A multiple-choice quiz by sophia_jr. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Tori Amos

Author
sophia_jr
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
147,015
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
17 / 25
Plays
1165
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This line belongs to which song: "Black winged roses that safely change their color"? Hint

"Little Earthquakes"
"Tear in Your Hand"
"Yes, Anastasia"
"Silent All These Years"

2. Finish the line: "This house is like Russia/with eyes cold and _____." Hint

grey
black
blue
white

3. From which song does this line originate: "Mother Mary/china white/brown may be sweeter" Hint

"Professional Widow"
"Agent Orange"
"Little Amsterdam"
"Talula"

4. Finish the line: "In my ___________ party dress/no one dared..." Hint

peach
red
pink
yellow

5. From what song does this line originate: "The Red Road carved up by Sharp Knife" Hint

"Wampum Prayer"
"Virginia"
"Wednesday"
"Scarlet's Walk"

6. Fill in the missing color: "and the _____ clouds raining in my head" Hint

grey
sky blue
black
orange

7. What "famous" and colorful song written by Leonard Cohen did Tori cover in 1994?

Answer: (Three Words)
8. From what song did the following line originate: "little green men do o.k." Hint

"Flying Dutchman"
"Black Swan"
"Blue Skies"
"Not the Red Baron"

9. What color does the "world bleed" in "Carbon"? Hint

silver
white
black
red

10. Tori collaborated with trance/dance musician BT to make the single "Blue Skies". The song was released on the soundtrack of what long forgotten tv show for teens? Hint

"Melrose Place"
"Beverly Hills 90210"
"Party of Five"
"Dawson's Creek"

11. In what song does Tori sing the following line: "or does this little blue ball just fade away" ? Hint

"Black Dove (January)"
"Snow Cherries from France"
"Jackie's Strength"
"1000 Oceans"

12. From which song does the following line originate: "Hola, rojo, 'morning to you"? Hint

"Sweet Sangria"
"Wednesday"
"Don't Make Me Come to Vegas"
"Operation Peter Pan"

13. What color was the monkey that was "down at Bobby's house"? Hint

chartreuse
orange
purple
yellow

14. In the song "Gold Dust" which appears on the "Scarlet's Walk" album, what is the answer to Tori's question "What color hair"?

Answer: (two words)
15. What song includes the line: "paint them toes the reddish color"? Hint

"Beauty Queen"
"Girl"
"Little Amsterdam"
"Frog on My Toe"

16. Tori has covered "Heart of Gold" by Neil Young?

True
False

17. What color is the dress that Tori wants to give away in her song "Black Dove (January)"? Hint

blue
red
black
green

18. What song can be heard on "To Venus and Back--Still Orbiting" and begins with the line "Well hey do you do judo"?

Answer: (Two Words--Think Alliteration)
19. "You know that apple green ice cream can melt in your hands" is a line from which song? Hint

"Sugar"
"Spring Haze"
"Ode to the Banana King"
"Here. In My Head"

20. Which song?: "A lilac mess in your prom dress" Hint

"Girl"
"Liquid Diamonds"
"Cruel"
"Daisy Dead Petals"

21. Finish it: "Blue isn't ____/everybody knows this"

Answer: (One Word)
22. Name the song: "And I learn what black magic can do" Hint

"Crazy"
"Cruel"
"Caught a Lite Sneeze"
"Jackie's Strength"

23. What Tori song includes the word "sepia"? I promise that only one song contains this word. Hint

"Taxi Ride"
"Your Cloud"
"Amber Waves"
"Wampum Prayer"

24. "All the ______ horses have gone ahead" Hint

white
grey
black
brown

25. What is the only Tori album with a color in its title? (By the way, I don't count "Scarlet's Walk" as a color because Scarlet is used as a name.)

Answer: (Three Words--"Cornflake Girl")

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This line belongs to which song: "Black winged roses that safely change their color"?

Answer: "Little Earthquakes"

This song appears on the 1991 album of the same name.
2. Finish the line: "This house is like Russia/with eyes cold and _____."

Answer: grey

This is from the B-side "Take to the Sky" which appeared on the "Winter" US Limited Edition single and the UK "Winter" (Part 1) single. When Tori registered this song with the Library of Congress in 1990, the title of the song was "Russia".
3. From which song does this line originate: "Mother Mary/china white/brown may be sweeter"

Answer: "Professional Widow"

This song appears on the 1996 album "Boys for Pele".
4. Finish the line: "In my ___________ party dress/no one dared..."

Answer: peach

This is from the song "Precious Things" on the "Little Earthquakes" album.
5. From what song does this line originate: "The Red Road carved up by Sharp Knife"

Answer: "Virginia"

The line is part of the counterpoint near the end of the song. The song appears on the 2002 album "Scarlet's Walk".
6. Fill in the missing color: "and the _____ clouds raining in my head"

Answer: orange

This is from "Silent All These Years" on the "Little Earthquakes" album.
7. What "famous" and colorful song written by Leonard Cohen did Tori cover in 1994?

Answer: Famous Blue Raincoat

It appears on "Tower of Song: Songs of Leonard Cohen", UK "Glory of the 80s" (Part 1) single, and US "Concertina" single. It is a magnificent cover of an amazing song.
8. From what song did the following line originate: "little green men do o.k."

Answer: "Black Swan"

"it's the fairies' revenge they say" goes the next line.

This song was featured on UK "Pretty Good Year" (Part 2) single and the US "Past the Mission" cassingle.
9. What color does the "world bleed" in "Carbon"?

Answer: white

"Carbon" appears on "Scarlet's Walk".
10. Tori collaborated with trance/dance musician BT to make the single "Blue Skies". The song was released on the soundtrack of what long forgotten tv show for teens?

Answer: "Party of Five"

It was also released on BT's album titled "Ima" (UK).
11. In what song does Tori sing the following line: "or does this little blue ball just fade away" ?

Answer: "1000 Oceans"

This song appears on "To Venus and Back". Tori wrote it for her husband when his father died.
12. From which song does the following line originate: "Hola, rojo, 'morning to you"?

Answer: "Operation Peter Pan"

This song is featured on the UK "A Sorta Fairytale" single. "Operation Peter Pan spanned from 1960-62 whereby over 14,000 children were sent away from their families in Cuba, some never to reunite again. Pan Am flights took the children to Miami, Fl, "Never-Never Land", and the children became known as the "Peter Pans." I wrote this song for my daughter, and it is sung for all the daughters and mothers, fathers and brothers who felt this pain of separation all because of governments and their politics."
-- Tori Amos; UK A Sorta Fairytale Single.
And, of course, "rojo" means red.
13. What color was the monkey that was "down at Bobby's house"?

Answer: purple

Of course I'm referring to "Marianne" which appears on the "Boys for Pele" album.
14. In the song "Gold Dust" which appears on the "Scarlet's Walk" album, what is the answer to Tori's question "What color hair"?

Answer: auburn crimson

This song is about Tori's daughter Natashya Lorien, who was born in September 2000.
15. What song includes the line: "paint them toes the reddish color"?

Answer: "Frog on My Toe"

This is the cutest song and it appears on the UK "Talula" (Part 2)single and the US "Talula" single.
16. Tori has covered "Heart of Gold" by Neil Young?

Answer: True

Yep...it's on her album of covers called "Strange Little Girls". It is an amazing version of this song. She really wakes up this tired classic.
17. What color is the dress that Tori wants to give away in her song "Black Dove (January)"?

Answer: blue

This is on "From the Choir Girl Hotel".
18. What song can be heard on "To Venus and Back--Still Orbiting" and begins with the line "Well hey do you do judo"?

Answer: Purple People

This is a fantastic song. It can also be found on UK "Spark" (Part 1) single and US "Spark" single.
19. "You know that apple green ice cream can melt in your hands" is a line from which song?

Answer: "Here. In My Head"

This beautiful song can be found on UK "Crucify" (Part 1) single and UK "Past the Mission" (Part 2) single.
20. Which song?: "A lilac mess in your prom dress"

Answer: "Liquid Diamonds"

Again, this song is from "From the Choir Girl Hotel".
21. Finish it: "Blue isn't ____/everybody knows this"

Answer: red

The song is "Strange" and the album is "Scarlet's Walk".
22. Name the song: "And I learn what black magic can do"

Answer: "Jackie's Strength"

This also shows up on "From the Choir Girl Hotel".
23. What Tori song includes the word "sepia"? I promise that only one song contains this word.

Answer: "Amber Waves"

While all the choices are from "Scarlet's Walk", the correct answer is "Amber Waves".
24. "All the ______ horses have gone ahead"

Answer: white

I know...way too easy. This is from the song "Winter" which is on the "Little Earthquakes" album.
25. What is the only Tori album with a color in its title? (By the way, I don't count "Scarlet's Walk" as a color because Scarlet is used as a name.)

Answer: Under the Pink

An excellent album that includes "Icicle", "Yes, Anastasia", and "Past the Mission". I hope you enjoyed my quiz--it's in honor of Tori's 40th birthday. (Aug. 22, 2003)
Source: Author sophia_jr

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 11 2023 : Guest 76: 21/25
Dec 25 2022 : Guest 89: 18/25

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us