Quiz about Well known Who songs
Quiz about Well known Who songs

Well known Who songs Trivia Quiz


I give you a couple of lyrics from well know Who songs and you give me the name of the song.

A multiple-choice quiz by monkeebeatle. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. The Who

Author
monkeebeatle
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
154,433
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2095
Last 3 plays: Guest 174 (2/10), clevercatz (9/10), Guest 173 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "I don't need to fight, to prove I'm right." Hint

'Won't Get Fooled Again'
'Baba O'Riley'
'My Generation'
'The Seeker'

2. "When you hear the sound coming, hear the drummer drummin'..." Hint

"Let's See Action"
"Anyway, Anyhow, Anywhere"
"I Can See for Miles"
'Join Together'

3. "I think it's love, try to say to you when I feel blue..." Hint

'I Can't Explain'
'I'm a Boy'
'The Seeker'
'Boris the Spider'

4. "Nothin' gets in my way, not even locked doors..." Hint

'Magic Bus'
'Goin' Mobile'
'Anyway, Anyhow, Anywhere'
'I'm a Boy'

5. "The kids would all sing, he would take the wrong key..." Hint

'The Seeker'
'Join Together'
'Happy Jack'
'Pictures of Lily'

6. "He stands like a statue, becomes part of the machine." Hint

'Pinball Wizard'
'Happy Jack'
'I'm a Boy'
'I Can See for Miles'

7. "Take me with you, when you leave me..." Hint

'Pinball Wizard'
'My Generation'
'Let's See Action'
'Substitute'

8. 'Hope I die before I get old..." Hint

'I'm A Boy'
'My Generation'
'Who Are You'
'Won't Get Fooled Again'

9. "Maybe he's as scared as me, where's he gone now, I can't see." Hint

'I Can See for Miles'
'Happy Jack'
'I'm a Boy'
'Boris the Spider'

10. And finally: "We'll be fighting in the streets, with our children at our feet." Hint

'My Generation'
'Won't Get Fooled Again'
'Baba O'Riley'
'Who Are You'


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I don't need to fight, to prove I'm right."

Answer: 'Baba O'Riley'

'Baba O'Riley' was recorded in 1971 and was written while Pete Townshend was experimenting with the synthesizer.
2. "When you hear the sound coming, hear the drummer drummin'..."

Answer: 'Join Together'

'Join Together' was recorded on May 22, 1972 at Olympic Studios, Barnes.
3. "I think it's love, try to say to you when I feel blue..."

Answer: 'I Can't Explain'

'I Can't Explain' was recorded in late 1964 and was the first single released under the name 'The Who'.
4. "Nothin' gets in my way, not even locked doors..."

Answer: 'Anyway, Anyhow, Anywhere'

This was recorded in London in April 1965 and made it to #10 on the UK charts.
5. "The kids would all sing, he would take the wrong key..."

Answer: 'Happy Jack'

Recorded 10 November, 1966 and reached #3 on the UK charts.
6. "He stands like a statue, becomes part of the machine."

Answer: 'Pinball Wizard'

Theme song for The Who's movie 'Tommy' starring lead singer, Roger Daltrey as Tommy. 'Pinball Wizard' was recorded in 1969 and was #4 in the UK charts.
7. "Take me with you, when you leave me..."

Answer: 'Let's See Action'

Recorded in May, 1971 and became #16 in the charts.
8. 'Hope I die before I get old..."

Answer: 'My Generation'

'My Generation' was recoreded on October 13, 1965. It reached #2 in the charts. The Who also performed 'My Generation' at Woodstock 1969.
9. "Maybe he's as scared as me, where's he gone now, I can't see."

Answer: 'Boris the Spider'

John Entwistle, The Who's bassist, wrote this one, instead of the usual Pete Townshend. It was recorded in October 1966.
10. And finally: "We'll be fighting in the streets, with our children at our feet."

Answer: 'Won't Get Fooled Again'

'Won't Get Fooled Again' was originally recorded in 1971 and reached #9 in UK charts. The full length version in 8 minutes and 32 seconds long!
Source: Author monkeebeatle

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 04 2023 : Guest 174: 2/10
Dec 29 2022 : clevercatz: 9/10
Dec 24 2022 : Guest 173: 10/10
Dec 22 2022 : Guest 37: 8/10
Dec 11 2022 : Guest 86: 10/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us