Quiz about Whos Greatest Lyrics
Quiz about Whos Greatest Lyrics

Who's Greatest Lyrics Trivia Quiz


These are lyrics to some of the greatest songs by The Who. Hope you enjoy the quiz.

A multiple-choice quiz by diamondjim68. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. The Who

Author
diamondjim68
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
234,767
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2874
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 31 (9/10), Guest 51 (9/10), Guest 51 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which song has these lyrics: "I was born with a plastic spoon in my mouth. The north side of my town faced east and the east was facing south. Now you dare to look me in the eye, those crocodile tears are what you cry, it's a genuine problem you won't try to work it out at all just pass it by, pass it by"? Hint

Anyway, Anyhow, Anywhere
I'm A Boy
Substitute
The Seeker

2. Which song starts with these lyrics: "Every day I get in the queue, to get on the bus that takes me to you. I'm so nervous I just sit and smile, your house is only another mile"? Hint

The Kids Are Alright
Magic Bus
I Can't Explain
I Can See For Miles

3. Fill in the blank for this easy one: "Why don't you all fade away, and don't try to dig what we all say. I'm not trying to cause a big sensation, just talking about __________

Answer: (Two Words)
4. These lyrics start off which song: "Ever since I was a young boy, I played the silver ball. From Soho down to Brighton, I must have played them all. But I ain't seen anything like him in any amusement hall. That deaf, dumb and blind kid sure plays a mean pinball"? Hint

I'm Free
Call Me Lightning
See Me Feel Me
Pinball Wizard

5. This lyric starts which song: "____________ wasn't old but he was a man, he lived in the sand in the Isle of Man. The kids would all sing he would take the wrong key. So they rode on his head in a furry donkey"? Hint

The Seeker
Boris the Spider
Happy Jack
Pictures of Lily

6. What song are these lyrics from: "I'll tip my hat to the new constitution, take a bow for the new revolution. Smile and grin for the change all around, pick up my guitar and play, just like yesterday, then I get on my knees and pray"? Hint

My Wife
Won't Get Fooled Again
Baba O'Riley
We're Not Gonna Take It

7. What song contains these lyrics: "Gonna buy a fast car, put on my lead boots and take a long. long drive. I may end up spending all my money, but I'll still be alive"? Hint

Won't Get Fooled Again
Summertime Blues
Sqeeze Box
My Wife

8. What song has these lyrics: "Well the kids don't eat and the dog can't sleep, there's no escape from the music in the whole damn street"? Hint

The Relay
Love Reign Over Me
5:15
Squeeze Box

9. These lyrics are from which song: "I woke up in a Soho doorway a policeman knew my name. He said 'You can go sleep at home tonight if you can get up and walk away'"? Hint

Join Together
Who Are You
You Better You Bet
Athena

10. And now the last one: "don't cry, don't raise your eyes, it's only teenage wasteland". Hint

Baba O'Riley
Behind Blue Eyes
Bargain
Goin' Mobile


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which song has these lyrics: "I was born with a plastic spoon in my mouth. The north side of my town faced east and the east was facing south. Now you dare to look me in the eye, those crocodile tears are what you cry, it's a genuine problem you won't try to work it out at all just pass it by, pass it by"?

Answer: Substitute

"Substitute" was a favorite live track of The Who. It was featured on all their live albums, including "Live At Leeds".
2. Which song starts with these lyrics: "Every day I get in the queue, to get on the bus that takes me to you. I'm so nervous I just sit and smile, your house is only another mile"?

Answer: Magic Bus

"Magic Bus" was a favorite of guitarist Pete Townshend but a least favorite of John Entwistle. It was featured on their documentary "Magic Bus-The Who On Tour". It also was number 26 on the UK charts and number 25 on the American Billboard charts.
3. Fill in the blank for this easy one: "Why don't you all fade away, and don't try to dig what we all say. I'm not trying to cause a big sensation, just talking about __________

Answer: My Generation

"My Generation" was released on The Who's debut album, "The Who sings My Generation", and was considered by many as the best Who song. It reached number 2 on the British charts but failed to make the American Billboard top 40.
4. These lyrics start off which song: "Ever since I was a young boy, I played the silver ball. From Soho down to Brighton, I must have played them all. But I ain't seen anything like him in any amusement hall. That deaf, dumb and blind kid sure plays a mean pinball"?

Answer: Pinball Wizard

"Pinball Wizard" was originally on the rock opera "Tommy". Elton John played the character in the motion picture.
5. This lyric starts which song: "____________ wasn't old but he was a man, he lived in the sand in the Isle of Man. The kids would all sing he would take the wrong key. So they rode on his head in a furry donkey"?

Answer: Happy Jack

"Happy Jack" was the first American Top 40 hit for The Who.
6. What song are these lyrics from: "I'll tip my hat to the new constitution, take a bow for the new revolution. Smile and grin for the change all around, pick up my guitar and play, just like yesterday, then I get on my knees and pray"?

Answer: Won't Get Fooled Again

"Won't Get Fooled Again" was from the 1971 CD, "Who's Next". At 8 minutes, 31 seconds long, it is the longest track on the CD.
7. What song contains these lyrics: "Gonna buy a fast car, put on my lead boots and take a long. long drive. I may end up spending all my money, but I'll still be alive"?

Answer: My Wife

"My Wife" was written by bassist John Entwistle and was included on the "Who's Next" CD.
8. What song has these lyrics: "Well the kids don't eat and the dog can't sleep, there's no escape from the music in the whole damn street"?

Answer: Squeeze Box

"Squeeze Box" was from the 1975 CD, "The Who By Numbers".
9. These lyrics are from which song: "I woke up in a Soho doorway a policeman knew my name. He said 'You can go sleep at home tonight if you can get up and walk away'"?

Answer: Who Are You

This CD which has the same name was sadly the last to feature drummer Keith Moon, who died of an overdose of heminevrin, a drug used to combat alcoholism.
10. And now the last one: "don't cry, don't raise your eyes, it's only teenage wasteland".

Answer: Baba O'Riley

"Baba O'Riley" was added when the greatest hit compilation "Who's Better, Who's Best" was released on CD.
Source: Author diamondjim68

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 31: 9/10
Jan 27 2023 : Guest 51: 9/10
Jan 27 2023 : Guest 51: 6/10
Jan 27 2023 : TERRYROYHURST: 5/10
Jan 26 2023 : Guest 207: 10/10
Jan 17 2023 : Guest 24: 4/10
Jan 12 2023 : Guest 173: 5/10
Jan 09 2023 : Guest 195: 10/10
Jan 08 2023 : Guest 24: 9/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us