Quiz about The Who
Quiz about The Who

The Who Test | Music


15 questions about the hardest rocking band of the 1960's, 1970's, and 1980's. One of the best and most influencial bands in rock and roll history!

A multiple-choice quiz by buckmanboston. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. The Who

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
17,239
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
4501
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was a previous name of the band who became The Who? Hint

The Dishwashers
Grand Nash Lee
What?
The High Numbers

2. This lyric is one of rock's most famous:'I hope I die before I get old'. What song is it from?

Answer: (Two Words. If you don't know, you shouldn't bother with this quiz.)
3. Which album was originally planned to be a concept album like 'Tommy' and 'Qudrophenia', called 'Lifehouse'? Hint

Who's Next
By Numbers
Who's Last
The Kids Are All Right

4. What was the name of the Who's 1971 collection of 1960's greatest hits? Hint

Who's Missing
Meaty Beaty Big And Bouncy
Our Generation
Who's Best

5. Who is known as 'The Ox'? Hint

Keith Moon
Pete Townsend
John Entwistle
Roger Daltry

6. Who is known as 'the Quiet One'? Hint

Pete Townsend
Keith Moon
Roger Daltry
John Entwistle

7. Who replaced Keith Moon? Hint

Kenney Jones
Steve Lee
Jason Bonham
Rob Blake

8. What band was successfully sued by The Who for putting the guitar riff from 'I Can't Explain' in one of their songs? Hint

Social Distortion
Dropkick Murphys
The Sex Pistols
Big Audio Dynamite

9. 'Tommy' suffered from what affliction? Hint

All of these
Being Mute
Deafness
Blindness

10. What song are these lyrics from:'We were the first band to vomit in the bar And find the distance to the stage too far'? Hint

Who Are You
Baba O'Riley
Long Live Rock
However Much I Booze

11. What song are these lyrics from: 'You ain't the first and you ain't the last I gain or lose my women fast I never want to make them cry I just get bored don't ask me why'? Hint

La-La-La-Lies
The Seeker
A Legal Matter
Heinz Baked Beans

12. Lyrics:'You picked me up by my lapels and screamed 'Leave Her' I felt like waking up in heaven on an empty meter And now you're stuck with a castrated leader And I hate the creep'? Hint

Athena
My Wife
You
Trick of the Light

13. Lyrics:'I'd gladly lose me to find you'? Hint

You Better You Bet
Bargain
I Can't Explain
Dangerous

14. Lyrics: 'There's a name for girls like you. You lead me on like a lamb to the slaughter. Then you act like a fish out of water'? Hint

My Wife
The Acid Queen
I've Had Enough
You

15. 'On the dry and dusty road. The nights we spend apart, alone I need to get back home to cool cool rain' Hint

Out In The Street
Drowned
Love, Reign O'er Me
The Real Me


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was a previous name of the band who became The Who?

Answer: The High Numbers

Pearl Jam re-did one their songs, 'Leaving Here', on a mother ocean benefit disc, or something like that.
2. This lyric is one of rock's most famous:'I hope I die before I get old'. What song is it from?

Answer: My Generation

from 1965's 'My Generation'. On the original album, it's not '(Talking About)My Generation', so if you put that, it's wrong.
3. Which album was originally planned to be a concept album like 'Tommy' and 'Qudrophenia', called 'Lifehouse'?

Answer: Who's Next

Along with 'Odds and Sods', it was recently released in it's originally planned format.
4. What was the name of the Who's 1971 collection of 1960's greatest hits?

Answer: Meaty Beaty Big And Bouncy

Along with 'Who Are You',the first album I ever bought, at 10 years old, in 1980.
5. Who is known as 'The Ox'?

Answer: John Entwistle

6. Who is known as 'the Quiet One'?

Answer: John Entwistle

two nicknames for one guy
7. Who replaced Keith Moon?

Answer: Kenney Jones

on the great 'It's Hard' and 'Face Dances'
8. What band was successfully sued by The Who for putting the guitar riff from 'I Can't Explain' in one of their songs?

Answer: Big Audio Dynamite

The Clash's Mick Jones' band,in the song, 'Contact'
9. 'Tommy' suffered from what affliction?

Answer: All of these

easy enough
10. What song are these lyrics from:'We were the first band to vomit in the bar And find the distance to the stage too far'?

Answer: Long Live Rock

from 'Odds and Sods',1974
11. What song are these lyrics from: 'You ain't the first and you ain't the last I gain or lose my women fast I never want to make them cry I just get bored don't ask me why'?

Answer: A Legal Matter

from 'My Generation',1965
12. Lyrics:'You picked me up by my lapels and screamed 'Leave Her' I felt like waking up in heaven on an empty meter And now you're stuck with a castrated leader And I hate the creep'?

Answer: Athena

from 'It's Hard',1982
13. Lyrics:'I'd gladly lose me to find you'?

Answer: Bargain

from 'Who's Next',1971
14. Lyrics: 'There's a name for girls like you. You lead me on like a lamb to the slaughter. Then you act like a fish out of water'?

Answer: You

from 'Face Dances',1981
15. 'On the dry and dusty road. The nights we spend apart, alone I need to get back home to cool cool rain'

Answer: Love, Reign O'er Me

from 'Quadrophenia',1973, later made into a car commercial.
Source: Author buckmanboston

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us