Quiz about Whos Next
Quiz about Whos Next

Who's Next Trivia Quiz


The quiz about one of the greatest Who albums, "Who's Next".

A multiple-choice quiz by thewho13rd. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. The Who

Author
thewho13rd
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
224,631
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2107
Last 3 plays: Guest 86 (9/10), Guest 51 (7/10), Guest 51 (2/10).
1. In what year did "Who's Next" come out? Hint

1973
1968
1981
1971

2. Which of the following instruments was used in "Baba O'Riley"? Hint

Flute
Violin
Trombone
Saxophone

3. Which song was the only song that John Entwistle sang on the album? Hint

Gettin' In Tune
Bargain
Behind Blue Eyes
My Wife

4. Which two songs did guest Nicky Hopkins play piano on? Hint

"Baba O' Riley" and "Gettin' In Tune"
"The Song Is Over" and "Gettin' In Tune"
"The Song Is Over" and "Bargain"
"Goin' Mobile" and "My Wife"

5. Which song from the album were these lines taken out of: "Our love is over; They're all ahead now..."? Hint

Won't Get Fooled Again
My Wife
Gettin' In Tune
The Song Is Over

6. Which song from the album were these lines taken out of: "I'll move myself and my family aside; If we happen to be half alive..."? Hint

Won't Get Fooled Again
Goin' Mobile
Baba O' Riley
Love Ain't For Keeping

7. Which song from the album were these lines taken out of: "Rain is coming down; But I know the clouds will pass..."? Hint

Love Ain't For Keeping
My Wife
Behind Blue Eyes
The Song is Over

8. Which song from the album were these lines taken out of: "No one knows what it's like to be hated; To be fated..."? Hint

Gettin' In Tune
Bargain
Won't Get Fooled Again
Behind Blue Eyes

9. Which song from the album were these lines taken out of: "Play the tape machine; Make the toast and tea..."? Hint

Won't Get Fooled Again
Gettin' In Tune
Goin' Mobile
Bargain

10. Pete Townshend sang on "Bargain".

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year did "Who's Next" come out?

Answer: 1971

"Who's Next" was a big hit in the 70's era and was chosen as the 28th greatest album of all time by the editors of "Rolling Stone" magazine in December 2003.
2. Which of the following instruments was used in "Baba O'Riley"?

Answer: Violin

The violin solo at the end of the song was performed by guest fiddler Dave Arbus.
3. Which song was the only song that John Entwistle sang on the album?

Answer: My Wife

The other well known Who song that John sung was "Boris the Spider".
4. Which two songs did guest Nicky Hopkins play piano on?

Answer: "The Song Is Over" and "Gettin' In Tune"

These were the only two songs on the album in which Pete Townshend didn't play the piano/synthesizers.
5. Which song from the album were these lines taken out of: "Our love is over; They're all ahead now..."?

Answer: The Song Is Over

The final words of this song ("Searching for a note, pure and easy; Playing so free, like a breath rippling by") are the first words of the Who hit "Pure and Easy".
6. Which song from the album were these lines taken out of: "I'll move myself and my family aside; If we happen to be half alive..."?

Answer: Won't Get Fooled Again

With Roger's screaming lyrics to Keith Moon's thunderous drumming, this song is a Who classic!
7. Which song from the album were these lines taken out of: "Rain is coming down; But I know the clouds will pass..."?

Answer: Love Ain't For Keeping

This is the shortest song on the "Who's Next" album.
8. Which song from the album were these lines taken out of: "No one knows what it's like to be hated; To be fated..."?

Answer: Behind Blue Eyes

This a favorite and easy-to-recognize Who song!
9. Which song from the album were these lines taken out of: "Play the tape machine; Make the toast and tea..."?

Answer: Goin' Mobile

This may be the most un-recognized song from the album, but it's still a pretty good song.
10. Pete Townshend sang on "Bargain".

Answer: True

Townshend sang a bridge of the song. Thank you for playing my quiz.
Source: Author thewho13rd

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 86: 9/10
Jan 27 2023 : Guest 51: 7/10
Jan 27 2023 : Guest 51: 2/10
Jan 27 2023 : TERRYROYHURST: 2/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us