Quiz about The Jingles from The Who Sell Out
Quiz about The Jingles from The Who Sell Out

The Jingles from "The Who Sell Out" Quiz


How much do you know about the classic jingles off the Who album "The Who Sell Out"? Take the quiz to find out! (Note: some questions will involve the jingles off of the bonus tracks on the 1995 re-mastered CD).

A multiple-choice quiz by thewho13rd. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. The Who

Author
thewho13rd
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
262,288
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
496
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the name of the body-building trainer who has an ad at the end of the song "I Can See For Miles" off the album "The Who Sell Out"? Hint

Charles Atlas
Jonathon Mass
David Ditcion
Ryan Thesaurus

2. On the album "The Who Sell Out", what are the men repeating over and over at the end of the song "Heinz Baked Beans"? Hint

More tunes
More music
More songs
Let's hear more Radio London

3. Finish the jingle off of "The Who Sell Out": "it's smooth sailing with the ______
__________ sound of wonderful Radio London".

Answer: (Two Words)
4. "The Who Sell Out" features the song "Mary-Anne With the Shaky Hand", a classic song about a girl every man dreamed about. Drummer Keith Moon also created an ad about the company he went to for his famed drum kit(or should I say kits). The name of the drum company is Premier.

True
False

5. "Hold your _____ together, with Rotosound strings". What will hold together, according to Rotosound Strings jingle writers on "The Who Sell Out"? Hint

Sound
Rhythm
Beat
Groove

6. On the 1995 re-mastered version of "The Who Sell Out", a song on side two of the (original) album features a previously unreleased demo of the "Rotosound Strings" ad at the end of the tune. What song? Hint

I Can't Reach You
Sunrise
Relax
Silas Stingy

7. On the 1995 re-mastered version of "The Who Sell Out", the band is practicing for their new jingle (the jingle is at the end of "Someone's Coming") about a car place. Who owns the car place? Hint

Pete Wright
Keith Waters
John Mason
Roger Gilmour

8. Thanks to the 1995 re-mastered edition of "The Who Sell Out", we found many more great jingles that Who fans could listen to at the end of brand new songs. A new song featured on the new version is a sequel to "Rael 1" on the original album, simply called "Rael 2". What jingle is featured at the end of the song? Hint

A jingle for Bag O'Nails
A jingle for Top Gear
A jingle for Radio 1
A jingle for Radio London

9. Complete the jingle at the end of the song "Early Morning Cold Taxi", found as a bonus track on the 1995 re-mastered version of "The Who Sell Out": "Things go better with ____."

Answer: (One Word)
10. Featured on the 1995 re-mastered edition of "The Who Sell Out" and the original edition of the album released back in 1967, the album ends with a locked groove of a cappella ad for a record company. What's the record company? Hint

Geffen Records
MCA Records
Track Records
Decca Records


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the body-building trainer who has an ad at the end of the song "I Can See For Miles" off the album "The Who Sell Out"?

Answer: Charles Atlas

Charlas Atlas is guaranteed to turn you into a beast of a man, according to the advertisement at the end of the hit single on the album. On the album cover of "The Who Sell Out", bassist John Entwistle was in an advertisement for Charles Atlas, wearing a leopard skin toga while holding a pretty blonde in his right arm and a teddy bear in his left.

The advertisement said that John used to be a nine and a half stone before Charles Atlas got to him, now he's a nine and three quarter stone.
2. On the album "The Who Sell Out", what are the men repeating over and over at the end of the song "Heinz Baked Beans"?

Answer: More music

"Heinz Baked Beans" could be called a jingle itself, only lasting one minute in length and feauring advertisements for Heinz Baked Beans making the perfect tea time treat. On the album cover of "The Who Sell Out", there is an ad for Heinz Baked Beans featuring singer Roger Daltrey in a tub full of baked beans.

While the cover was being shot, it was originally going to be John Entwistle in the tub of beans. However, learning that he would be in the tub with ice cold beans, he showed up late for the shooting, and Roger was drafted as the unlucky man.
3. Finish the jingle off of "The Who Sell Out": "it's smooth sailing with the ______ __________ sound of wonderful Radio London".

Answer: highly successful

This jingle is sung at the end of the song "Odorono" by an unknown female singer. "Odorono" tells the tale of a young woman trying to impress a male in the audience with her beautiful singing. When she does woo the man, they almost start a relationship. The singer loses her man, however, because she has terrible body odor.
4. "The Who Sell Out" features the song "Mary-Anne With the Shaky Hand", a classic song about a girl every man dreamed about. Drummer Keith Moon also created an ad about the company he went to for his famed drum kit(or should I say kits). The name of the drum company is Premier.

Answer: True

An easy question for Keith fans, he was known to smash his kits, making him one of Premier's best consumers. Following this ad for Premier Drums, there is an instrumental break from Radio London before the next song.
5. "Hold your _____ together, with Rotosound strings". What will hold together, according to Rotosound Strings jingle writers on "The Who Sell Out"?

Answer: Groove

This little jingle for Rotosound Strings appears at the end of a slew of jingles for the song "Our Love Was". It is heard after the "Pussycat", "Big L", and "Speakeasy" jingles. By the way, if you care, "Our Love Was" is one of my favorite songs from the Who and has a very nice guitar solo by Pete Townshend.
6. On the 1995 re-mastered version of "The Who Sell Out", a song on side two of the (original) album features a previously unreleased demo of the "Rotosound Strings" ad at the end of the tune. What song?

Answer: Relax

"Relax" is a song basically about forgetting about your problems and not giving a care in the world, in other words, plain relaxing. Pete Townshend plays organs on this song. He would also play organs on the following tune on "The Who Sell Out", "Silas Stingy".
7. On the 1995 re-mastered version of "The Who Sell Out", the band is practicing for their new jingle (the jingle is at the end of "Someone's Coming") about a car place. Who owns the car place?

Answer: John Mason

"John Mason, we've got the best cars here!" is the jingle the band is rehearsing. They recorded it for real at the end of the song "Jaguar" (also on the re-mastered version of the album), with them singing the jingle a bit faster.
8. Thanks to the 1995 re-mastered edition of "The Who Sell Out", we found many more great jingles that Who fans could listen to at the end of brand new songs. A new song featured on the new version is a sequel to "Rael 1" on the original album, simply called "Rael 2". What jingle is featured at the end of the song?

Answer: A jingle for Top Gear

"Top Gear" was a BBC Light radio program that the Who had made several appearances on. The author of the jingle is never known, but most likely Entwistle composed the jingle at the end of "Rael 2".
9. Complete the jingle at the end of the song "Early Morning Cold Taxi", found as a bonus track on the 1995 re-mastered version of "The Who Sell Out": "Things go better with ____."

Answer: coke

There are two jingles featuring the great soda drink Coca-Cola on the 1995 re-mastered version of "The Who Sell Out". One is obviously off of "Early Morning Cold Taxi" and the other is off another bonus track called "Glittering Girl".
10. Featured on the 1995 re-mastered edition of "The Who Sell Out" and the original edition of the album released back in 1967, the album ends with a locked groove of a cappella ad for a record company. What's the record company?

Answer: Track Records

Much inspired by the locked groove at the end of the famed "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", the jingle was created by Entwistle and drummer Keith Moon. On the original album, the jingle for Track Records was at the end of "Rael 1", which back then was the original end of the album. Thanks to the bonus tracks on the re-issued version of "The Who Sell Out", the jingle is at the end of the song "Glow Girl", which concludes the 1995 re-mastered version of the album.

There are 12 jingles featured on the original album, and 7 brand new jingles on the 1995 re-mastered version of "The Who Sell Out".

The jingles are just one of the many things that make the Who album "The Who Sell Out" a classic on its own and a must-own masterpiece.
Source: Author thewho13rd

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stuthehistoryguy before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Who Average
2. Ladies and Gentlemen, Dig The Who Difficult
3. The Who Lyrics I Average
4. Who's Greatest Lyrics Average
5. The Who Lyrics Average
6. The Who Lyrics I Average
7. Essential Who Tough
8. Who's Next Average
9. Well known Who songs Average
10. Baba O' Riley Difficult
11. A Who Quiz for Who Fans Average
12. The Who Songs And Albums Average

1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us