Quiz about Wish You Were on the Dark Side of the Wall
Quiz about Wish You Were on the Dark Side of the Wall

Wish You Were on the Dark Side of the Wall Quiz


How much do you know about the band, songs, and lyrics?

A multiple-choice quiz by Tricksta28. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Pink Floyd

Author
Tricksta28
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
317,782
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1583
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 70 (10/10), Guest 185 (10/10), Guest 38 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How many parts does the song "Shine On You Crazy Diamond" have? Hint

9
3
5
6

2. How did "Pink Floyd" get its name? Hint

From a code used in the military
From a pig named Floyd
From two blues musicians
From the name of a submarine

3. What are the three different animals on the Pink Floyd album "Animals"? Hint

Rams, chickens, and pigs
Cows, horse, and dogs
Pigs, dogs, and sheep
Sheep, rooster, and donkeys

4. What was the band's first album without the vocals from Roger Waters? Hint

The Division Bell
A Momentary Lapse of Reason
The Final Cut
A Saucerful of Secrets

5. What movie, based on an album, had the character Pink, who resembled Roger Waters? Hint

The Wall
Animals
The Dark Side of the Moon
Ummagumma

6. How many consecutive weeks was the album "Dark Side of the Moon" on the Billboard 200 charts? Hint

1004
742
283
852

7. Who was one of the first original guitar players in the band? Hint

George Whittingham
Bob Klose
Alan Stiles
Roy Harper

8. What song has the lyrics "And you didn't like school, and you know you're nobody's fool"? Hint

Welcome to the Machine
The Gunners Dream
A Pillow of Winds
Take It Back

9. What was one of Pink Floyd's most popular props at a live performance? Hint

An inflatable pig
A rainbow
Brick wall background
A cow

10. What was named after the band Pink Floyd, called "19367 Pink Floyd"? Hint

A statue
An asteroid
A rocketship
A street


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many parts does the song "Shine On You Crazy Diamond" have?

Answer: 9

Yes, there are nine parts to the song. Appearing on the album "Wish You Were Here", it is 26 minutes long combined.
2. How did "Pink Floyd" get its name?

Answer: From two blues musicians

The name "Pink Floyd" is from two blues musicians named Pink Anderson and Floyd Council.
3. What are the three different animals on the Pink Floyd album "Animals"?

Answer: Pigs, dogs, and sheep

On the album "Animals" there are only five songs. They are "Pigs on the Wing 1 and 2", "Pigs (Three Different Ones)", "Sheep", and "Dogs".
4. What was the band's first album without the vocals from Roger Waters?

Answer: A Momentary Lapse of Reason

It is Pink Floyd's eleventh album. They made another album after this one, then stopped.
5. What movie, based on an album, had the character Pink, who resembled Roger Waters?

Answer: The Wall

One of Pink Floyd's most recognizable albums with songs "Another Brick in the Wall part 2" and "Comfortably Numb".
6. How many consecutive weeks was the album "Dark Side of the Moon" on the Billboard 200 charts?

Answer: 742

It has been on Billboard 200 or the Top Pop Catalog Albums for over thirty years.
7. Who was one of the first original guitar players in the band?

Answer: Bob Klose

He was one of the first members of "Pink Floyd" but he left before they made their first hit single "Arnold Layne".
8. What song has the lyrics "And you didn't like school, and you know you're nobody's fool"?

Answer: Welcome to the Machine

Off the Pink Floyd album "Wish You Were Here", the song is about a musician who is getting signed to the music industry, "The Machine".
9. What was one of Pink Floyd's most popular props at a live performance?

Answer: An inflatable pig

A pig was used many times for Pink Floyd. It was used on the album "Animals", and for promoting concerts and record releases.
10. What was named after the band Pink Floyd, called "19367 Pink Floyd"?

Answer: An asteroid

The asteroid was discovered on December 3, 1997. It is unusual to have an asteroid expressed in two words because it should be written as "Pinkfloyd".
Source: Author Tricksta28

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 70: 10/10
Jan 31 2023 : Guest 185: 10/10
Jan 31 2023 : Guest 38: 8/10
Jan 25 2023 : Guest 80: 9/10
Jan 11 2023 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
Referenced Topics
Music   Movies   Animals   Vocabulary   Albums   Names   Pink Floyd   Moons   Blue   Guitar   Blues   Machines   Diamonds   Pink   Sheep   Pigs  

Other Destinations
  Explore Other Quizzes by Tricksta28

  Go to Music L-P Quizzes

  More Pink Floyd Quizzes

  FunTrivia Homepage

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us