FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Family Tree Quiz on the Romanov Family
Quiz about A Family Tree Quiz on the Romanov Family

A Family Tree Quiz on the Romanov Family


I have used a family tree enclosed in the book 'A Lifelong Passion' for the information about the family.

A multiple-choice quiz by ladymacb29. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Royalty & Monarchs
  8. »
  9. Russian Royals

Author
ladymacb29
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
5,404
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3975
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 87 (10/10), Guest 75 (10/10), Chavs (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who did Czar Nicholas II marry? Hint


Question 2 of 10
2. In what year did Nicholas II's father die? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following is NOT one of Nicholas II's children? Hint


Question 4 of 10
4. What country was Empress Marie (Nicholas II's mother) from? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following was a sibling to Nicholas II? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following family members outlived Nicholas and his family? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the children of Nicholas II was said to have survived the 1918 massacre and had an animated film made about the child? Hint


Question 8 of 10
8. What did Nicholas II call Alexandra? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following children of Czar Alexander III died 5 years after his death? Hint


Question 10 of 10
10. Alexandra was from where? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 19 2024 : Guest 87: 10/10
Jul 18 2024 : Guest 75: 10/10
Jul 10 2024 : Chavs: 6/10
Jun 17 2024 : bernie73: 10/10
May 25 2024 : Guest 136: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who did Czar Nicholas II marry?

Answer: Alexandra

He called her Alix.
2. In what year did Nicholas II's father die?

Answer: 1894

That's the year when he became Czar and married Alix.
3. Which of the following is NOT one of Nicholas II's children?

Answer: Andrei

Andrei is a name of a cousin.
4. What country was Empress Marie (Nicholas II's mother) from?

Answer: Denmark

His grandparents were the rulers of that country.
5. Which of the following was a sibling to Nicholas II?

Answer: Xenia

Xenia was the third oldest child and married Alexander (Sandro) in 1894.
6. Which of the following family members outlived Nicholas and his family?

Answer: Empress Marie

Nicholas and family died in 1918. Empress Marie in 1928. Vladimir in 1909. Emperor Alexander III in 1894 (he had to die for Nicholas to become Czar!) Queen Victoria in 1901.
7. Which of the children of Nicholas II was said to have survived the 1918 massacre and had an animated film made about the child?

Answer: Anastasia

There have been many rumours that the princess survived the Russian Revolution.

The rumour was finally debunked in the 2000s: in 2001 (nine) and 2007 (two) the remains of the 11 members of the Tsar's family were found near Yekaterinburg (including Anastasia).
8. What did Nicholas II call Alexandra?

Answer: Alix

And she called him Nicky.
9. Which of the following children of Czar Alexander III died 5 years after his death?

Answer: George

10. Alexandra was from where?

Answer: Hesse

Her mother married Ludwig of Hesse.
Source: Author ladymacb29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us