FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Aliases and Nicknames
Quiz about Aliases and Nicknames

Aliases and Nicknames Trivia Quiz


Entertainers and writers aren't the only people who change their names. See if you can recognize the real identity of the people who have used the following names.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Name Game
  8. »
  9. Nicknames & Aliases

Author
robert362
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
26,742
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1343
- -
Question 1 of 10
1. Which famous outlaw of the Old West was using the name of 'Mr. Howard' at the time of his death? Hint


Question 2 of 10
2. 'The Lady in Red' is legendary for betraying John Dillinger. What was her real name? Hint


Question 3 of 10
3. What was the true name of 'The Elephant Man'? Hint


Question 4 of 10
4. Mary Mallon is famous for what reason? Hint


Question 5 of 10
5. 'The Three Faces of Eve' was a true story of multiple personality. Who was 'Eve'? Hint


Question 6 of 10
6. Although his real first name was 'Bartholomew', this westerner also used 'William Barclay' before his last name. Hint


Question 7 of 10
7. Why was Charles Stratton famous? Hint


Question 8 of 10
8. 'Machine Gun' Kelly was a notorious gangster from the early part of the twentieth century. What was his real name? Hint


Question 9 of 10
9. What was the first name of 'Kit' Carson, American frontiersman? Hint


Question 10 of 10
10. Who was 'Anna O'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 26 2024 : Guest 175: 5/10
Apr 18 2024 : boon99: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which famous outlaw of the Old West was using the name of 'Mr. Howard' at the time of his death?

Answer: Jesse James

'Till that dirty little coward went and shot Mr Howard And laid poor Jesse James in his grave' Or words to that effect
2. 'The Lady in Red' is legendary for betraying John Dillinger. What was her real name?

Answer: Anna Sage

She was ultimately deported. The three wrong choices were victims of Jack the Ripper.
3. What was the true name of 'The Elephant Man'?

Answer: Joseph Merrick

Joseph Merrick, has often been called John Merrick although this is not correct. The three wrong choices are all suspected assassins.
4. Mary Mallon is famous for what reason?

Answer: Spreading Disease

Better known as 'Typhoid Mary'
5. 'The Three Faces of Eve' was a true story of multiple personality. Who was 'Eve'?

Answer: Chris Costner

She wrote her story a while ago. Thigpen and Cleckley were the therapists - although I'm guessing at their first names. Beauchamp was a multiple personality case circa 1900.
6. Although his real first name was 'Bartholomew', this westerner also used 'William Barclay' before his last name.

Answer: Bat Masterson

Bat-man
7. Why was Charles Stratton famous?

Answer: Circus Attraction

Also known as 'Tom Thumb'
8. 'Machine Gun' Kelly was a notorious gangster from the early part of the twentieth century. What was his real name?

Answer: George

George was also the name of 'Baby Face Nelson', although he was born 'Lester'. Bugsy Siegel was Benjamin. Lucky Luciano was Charles(and Salvatore).
9. What was the first name of 'Kit' Carson, American frontiersman?

Answer: Christopher

Just as Christopher Marlowe was often called 'kit'
10. Who was 'Anna O'?

Answer: Case Study by Freud

In the early days of Freudian theory, Freud and his colleague, Breuer, encountered a woman who they later described in the psychological literature as 'Anna O'.
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us