Quiz about Three Part Names
Quiz about Three Part Names

Three Part Names Trivia Quiz


Some people use first and last names while others settle for one name like Madonna. The following questions relate to people who use a three-part name. See how many you can guess. Good luck!

A multiple-choice quiz by RDA333a. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Name Game
  8. »
  9. Nicknames & Aliases

Author
RDA333a
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
249,878
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
5129
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: snadnerb (10/10), Guest 175 (9/10), Guest 104 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who was the famous actor who provided the voice for Darth Vader in the George Lucas trilogy, "Star Wars"? Hint

Tommy Lee Jones
Billy Bob Thornton
Samuel L. Jackson
James Earl Jones

2. What legendary star became the first person to turn down the Academy Award for Best Actor in 1970? Hint

Charles Nelson Reilly
William H. Macy
Billy Bob Thornton
George C. Scott

3. Who is related to the tragic event of November 22, 1963? Hint

Mark David Chapman
John Wilkes Booth
Lee Harvey Oswald
John Wayne Gacy

4. In 1975, rock legend Elton John recorded the hit "Philadelphia Freedom". The song was dedicated to what famous tennis star? Hint

Chris Evert Lloyd
Billie Jean King
Helen Wills Moody
Evonne Goolagong Cawley

5. Which of the following rock stars was NOT a legendary guitarist? Hint

Stevie Ray Vaughn
B.B. King
Eddie Van Halen
David Lee Roth

6. You may know that legendary boxer Muhammed Ali suffered from Parkinson's disease, but can you name the TV star who also has the disease? Hint

Paul Michael Glaser
Sarah Jessica Parker
Michael J. Fox
Jennifer Love Hewitt

7. Walter Ray Williams has been considered the #1 ranked player in what sport? Hint

Tennis
Soccer
Golf
Bowling

8. In what fantasy TV show did Sarah Michelle Gellar star? Hint

Buffy the Vampire Slayer
Star Trek
Charmed
Tales From the Crypt

9. What actor starred in the hit movie "Sling Blade"? Hint

Tommy Lee Jones
James Earl Jones
Samuel L. Jackson
Billy Bob Thornton

10. Which of the following TV stars won a total of six individual Emmy awards for acting? Hint

Farrah Fawcett Majors
Mary Tyler Moore
Sarah Jessica Parker
Jennifer Love Hewitt


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the famous actor who provided the voice for Darth Vader in the George Lucas trilogy, "Star Wars"?

Answer: James Earl Jones

Although David Prowse donned the black suit and mask, it was the sinister voice of James Earl Jones which brought a powerful dimension to the character. Jones went on to become a famous actor in films such as "Field of Dreams" and "The Great White Hope".
2. What legendary star became the first person to turn down the Academy Award for Best Actor in 1970?

Answer: George C. Scott

As the gruff and outspoken WWII General George S. Patton, Scott delivered a powerful performance. The award remains to this day in the Academy vault, waiting to be picked up. In an interesting note, Marlon Brando repeated the act two years later when he refused the same award for his portrayal of Vito Corleone in "The Godfather"
3. Who is related to the tragic event of November 22, 1963?

Answer: Lee Harvey Oswald

JFK's alleged assassin changed the world on that day in Dallas. He was murdered two days later in a Dallas police station. Booth assassinated Lincoln, Gacy was a famous serial killer and Chapman murdered Beatle, John Lennon.
4. In 1975, rock legend Elton John recorded the hit "Philadelphia Freedom". The song was dedicated to what famous tennis star?

Answer: Billie Jean King

Elton has always been an avid sports fan, especially tennis. When he and Billie Jean became friends, he promised to record a song about her. It became one of Elton's biggest hits ever.
5. Which of the following rock stars was NOT a legendary guitarist?

Answer: David Lee Roth

Although he was no guitarist, Roth did provide the great vocals for the rock band Van Halen, which of course was led by guitarist Eddie Van Halen. Vaughn and King are considered two of the best blues guitarists ever.
6. You may know that legendary boxer Muhammed Ali suffered from Parkinson's disease, but can you name the TV star who also has the disease?

Answer: Michael J. Fox

Fox appears in a commercial with Ali to help promote research into the cure of the disease which affects the muscular and nervous systems. Fox is best known for his role as Alex Keaton on the 80's sitcom "Family Ties" as well as the "Back to the Future" movie trilogy.
7. Walter Ray Williams has been considered the #1 ranked player in what sport?

Answer: Bowling

Williams, the six-time PBA champion is considered to be one of the top five bowlers of all time along with Earl Anthony and Mark Roth.
8. In what fantasy TV show did Sarah Michelle Gellar star?

Answer: Buffy the Vampire Slayer

As Buffy, she rids the world of evil vampires using her powers of strength and magic.
9. What actor starred in the hit movie "Sling Blade"?

Answer: Billy Bob Thornton

Thornton played the part of Carl, a mentally retarded murderer who is befriended by a young boy and his mother. He rescues them from an abusive step father by murdering him. Thornton was nominated for an Oscar for the role.
10. Which of the following TV stars won a total of six individual Emmy awards for acting?

Answer: Mary Tyler Moore

Moore won two Emmys as Laura Petrie on the "Dick Van Dyke Show" and three more playing Mary Richards on several versions of the "Mary Tyler Moore Show". The sixth came in 1993 playing the role of Georgia Tann in "Stolen Babies".
[ 1964, 1966, 1973, 1974, 1976 and 1993 ]
Source: Author RDA333a

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : snadnerb: 10/10
Feb 02 2023 : Guest 175: 9/10
Jan 31 2023 : Guest 104: 10/10
Jan 28 2023 : Guest 187: 9/10
Jan 26 2023 : Guest 173: 10/10
Jan 25 2023 : Guest 107: 10/10
Jan 23 2023 : amarie94903: 10/10
Jan 19 2023 : Guest 168: 10/10
Jan 18 2023 : Guest 131: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. A.K.A. Average
2. AKA Very Easy
3. Aliases and Nicknames Tough
4. Also Known As Average
5. Also Known as ... Average
6. Alternative Names Average
7. Animal Nicknames Average
8. Animal Nicknames II Easier
9. Animal, Vegetable or Mineral Nicknames Average
10. Assorted Nicknames Easier
11. Best of the Best: Admirals Average
12. Best of the Best: U.S. Generals Easier

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us