FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Animal Nicknames II
Quiz about Animal Nicknames II

Animal Nicknames II Trivia Quiz


Here is a fun and easy quiz. Animal nicknames have been adopted for athletes, entertainers, and even fictional characters. See how many you know. Have fun.

A multiple-choice quiz by jmoskow. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Name Game
  8. »
  9. Nicknames & Aliases

Author
jmoskow
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
220,132
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2138
- -
Question 1 of 10
1. What was the animal nickname of former University of Alabama football coach Paul Bryant? Hint


Question 2 of 10
2. What was the avian nickname of 1800's singer Jenny Lind? Hint


Question 3 of 10
3. Which television sitcom had students known as "Sweat Hogs"? Hint


Question 4 of 10
4. What famous World War II general was known as the "Desert Fox"? Hint


Question 5 of 10
5. What famous aviator was known as the "Lone Eagle"? Hint


Question 6 of 10
6. Referees in American football are often called what type of animal?

Answer: (One Word (Think about their shirts))
Question 7 of 10
7. What is the animal nickname of country singer George Jones? Hint


Question 8 of 10
8. What was the animal nickname of western showman William Cody? Hint


Question 9 of 10
9. Politician Huey Long was know by what animal nickname? Hint


Question 10 of 10
10. Boxer Muhammad Ali was known to float like a butterfly and sting like a what?

Answer: (One Word (Buzz))

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 05 2024 : Guest 96: 8/10
Apr 20 2024 : Reveler: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the animal nickname of former University of Alabama football coach Paul Bryant?

Answer: Bear

"The Bear" won 323 college football games as the coach at Kentucky, Maryland, Texas A&M and Alabama. He won six national championships at Alabama. He earned the nickname "Bear" by wrestling a bear for money as a poor teenager in Arkansas.
2. What was the avian nickname of 1800's singer Jenny Lind?

Answer: Swedish Nightingale

Jenny Lind was a famous soprano singer from Sweden who lived from 1820-1887, and was promoted in America by Phineas T. Barnum.
3. Which television sitcom had students known as "Sweat Hogs"?

Answer: Welcome Back, Kotter

"Welcome Back, Kotter" was a sitcom that ran on ABC from 1975-1979. The stories revolved around a group of delinquent students in a special high school class taught by Mr. Kotter (Gabe Kaplan). The students were known as "Sweat Hogs", and included Vinnie Barbarino (played by a young John Travolta), Arnold Horshack (Ron Palillo), Juan Epstein (Robert Hegyes), and Freddie "Boom-Boom" Washington (Lawrence Hilton-Jacobs).
4. What famous World War II general was known as the "Desert Fox"?

Answer: Erwin Rommel

Erwin Rommel was a successful German general during World War II, and was given his nickname by the British for his tactics in the northern Africa desert. They respected his strategies and humane treatment of prisoners.
5. What famous aviator was known as the "Lone Eagle"?

Answer: Charles Lindbergh

Charles Lindbergh was the first man to successfully solo an airplane non-stop from New York to Paris. His 1927 feat took 33 hours and is often compared to the Apollo 11 moon landing as the most significant aviation accomplishment. The nickname was earned due to the solo flight. He was also nicknamed "Lucky Lindy".
6. Referees in American football are often called what type of animal?

Answer: Zebra

American football referees wear shirts with black and white stripes, like a zebra.
7. What is the animal nickname of country singer George Jones?

Answer: Possum

George Jones got this nickname from a disc jockey, which thought he looked like a possum.
8. What was the animal nickname of western showman William Cody?

Answer: Buffalo Bill

William Cody (1846-1917) ran a very successful Wild West show. He earned the nickname for supplying buffalo meat to railroad workers earlier in his life.
9. Politician Huey Long was know by what animal nickname?

Answer: Kingfish

Huey Long (1893-1935) was a populist Louisiana politician. He was assassinated soon after declaring as a candidate for president of the United States. He gave himself the nickname for his role in Louisiana politics.
10. Boxer Muhammad Ali was known to float like a butterfly and sting like a what?

Answer: Bee

Ali fashioned this little ditty in the early 1960's when he came to fame as a brash and outspoken challenger to champion Sonny Liston.
Source: Author jmoskow

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us