FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Im Just Making It Up Pt 2
Quiz about Im Just Making It Up Pt 2

I'm Just Making It Up Pt. 2 Trivia Quiz


There are yet even more liars in this second quiz.

A multiple-choice quiz by GoodVibe. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. In Common
  8. »
  9. For Experts

Author
GoodVibe
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
288,573
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
560
- -
Question 1 of 10
1. What fast-food restaurant chain became synonymous with the name Anna Ayala? Hint


Question 2 of 10
2. What newspaper made Jayson Blair a household name? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the famous trickster that inspired the 2002 movie "Catch Me If You Can"?

Answer: (two words, or just surname)
Question 4 of 10
4. What state made Robert Courtney infamous? Hint


Question 5 of 10
5. Jennifer Wilbanks was the infamous "Runaway Bride" that fled from her Georgia wedding in 2005.


Question 6 of 10
6. What movie production company caused controversy with fake reviews by a non-existent critic in 2000 and 2001? Hint


Question 7 of 10
7. What marathon did Rosie Ruiz claim to win in 1980? Hint


Question 8 of 10
8. What famous recluse did Clifford Irving allegedly create an "authorized autobiography" about in 1970? Hint


Question 9 of 10
9. Who did Anna Anderson claim to be? Hint


Question 10 of 10
10. A man who called himself Bata LoBagola in the early 20th century claimed to be from West Africa in "lands untouched by Europe," but where was he really from? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What fast-food restaurant chain became synonymous with the name Anna Ayala?

Answer: Wendy's

This was the infamous "finger in the chili" hoax in 2006, where Ayala claimed she found a human finger in a bowl of chili. Ayala had a history of filing lawsuits, including one against a newspaper for sexual harassment (dismissed), three companies after a wheel fell of her car (case was dismissed after Ayala fired her attorney, didn't show up, and failed to submit paperwork), and another restaurant chain after her daughter allegedly got salmonella (chain denies paying family). Ayala was also charged with grand larceny for a sale of a motor home she did not own in 2002. Wendy's lost $2.5 million throughout the ordeal and the finger was later identified as one of her husband's coworkers.

In 2006, Ayala got nine years in prison. Her husband got over twelve years (the extra time due to non-payment of child support).
2. What newspaper made Jayson Blair a household name?

Answer: New York Times

In 2003, Blair resigned from The New York Times in disgrace after a number of his articles were founded to be fabricated or plagiarized. Other notable journalistic frauds include Janet Cooke of The Washington Post, Jack Kelley of USA Today, and Stephen Glass of The New Republic.
3. Who was the famous trickster that inspired the 2002 movie "Catch Me If You Can"?

Answer: Frank Abagnale

During his time of freedom in the 1960s, Abagnale passed a total of $2.5 million in bad checks. He posed as a pilot, teacher, physician, and attorney, until he was caught in 1969 in France. He served prison time in Sweden, France, and the United States.

He started a fraud consulting company in 1976 and has paid back all he scammed. The 2002 movie was directed by Steven Spielberg and starred Leonardo DiCaprio as Abagnale. The real Frank Abagnale has a cameo role as a French policeman.
4. What state made Robert Courtney infamous?

Answer: Missouri

Courtney was a former pharmacist in Missouri who diluted over 98,000 medications, including those for cancer and chemotherapy. Courtney was sentenced to thirty years in prison in 2002.
5. Jennifer Wilbanks was the infamous "Runaway Bride" that fled from her Georgia wedding in 2005.

Answer: True

Wilbanks claimed she was kidnapped and assaulted. She later pleaded no contest to charges of giving false information to the police. She eventually got two years probation, 120 hours community service, and was ordered to pay $2250 in restitution to the Gwinnett County Sheriff's Department. (Source: Wikipedia)
6. What movie production company caused controversy with fake reviews by a non-existent critic in 2000 and 2001?

Answer: Columbia Pictures

Sony created "David Manning," who allegedly wrote for The Ridgefield Press. The Ridgefield Press, a weekly newspaper from a small Connecticut town that borders New York, does exist. "Manning" gave glowing reviews to movies like "A Knight's Tale" and "The Animal," which received mostly dismal reviews from actual critics.
7. What marathon did Rosie Ruiz claim to win in 1980?

Answer: Boston

Ruiz finished with a time of 2:31:56, but officials found she only really completed the last mile. Montreal native Jacqueline Gareau was declared the true winner with a 2:34:28 time. The Ruiz scandal caused the implementation of sensors and surveillance cameras. Ruiz is barred from any future Boston Marathons and since the incident, she had yet to finish a sanctioned one.

In fact, when it was discovered she never really ran the 1979 New York Marathon, she was stripped of her 11th place finish, but Ruiz still denies she cheated in either event.
8. What famous recluse did Clifford Irving allegedly create an "authorized autobiography" about in 1970?

Answer: Howard Hughes

Irving was jailed for fraud in 1972 and jailed for 17 months in federal prisons. A 2005 movie called "The Hoax" starred Richard Gere as Irving.
9. Who did Anna Anderson claim to be?

Answer: Russian royalty

Anderson was one of a large number of women who claimed to be Grand Duchess Anastasia, whose family was killed in 1918 by the Bolsheviks. Anastasia is said to have escaped along with her siblings. Anderson claimed to be Anastasia beginning in the 1920s, but DNA evidence showed no relation to the Romanovs or their distant relative Prince Philip, Duke of Edinburgh.
10. A man who called himself Bata LoBagola in the early 20th century claimed to be from West Africa in "lands untouched by Europe," but where was he really from?

Answer: Baltimore

"Bata Kindai Amgoza ibn LoBagola" was really one Joseph Howard Lee. Lee often lectured and debated about his claimed African lifestyle. He was the subject of a book and published a number of articles. He died in prison in 1947.
Source: Author GoodVibe

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us