Quiz about Quotations
Quiz about Quotations

10 Questions: Quotations Multiple Choice Quiz | People


Here are some famous quotations. Do you know who uttered them?

A multiple-choice quiz by Polygon. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Quotes
  8. »
  9. Quote Challenge

Author
Polygon
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
86,396
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
642
Last 3 plays: Guest 197 (3/10), japh (4/10), VBookWorm (1/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Why don't you write books people can read?" a desperate wife told her husband. Who was the unlucky spouse? Hint

Thomas Pynchon
Fjodor Dostojewski
James Joyce
Emile Zola

2. Which quotation is not by Mark Twain? Hint

"The first of April is the day we remember what we are the other 364 days of the year."
"A classic is something that everybody wants to have read and nobody wants to read."
"This is not a novel to be tossed aside lightly. It should be thrown with great force."
"If you hold a cat by the tail you learn things you cannot learn any other way."

3. What great general said: "In politics stupidity is not a handicap." Hint

Rommel
Schwarzkopf
Lee
Napoleon

4. Which quotation is not by Albert Einstein? Hint

"Do not worry about your difficulties in Mathematics. I can assure you mine are still greater."
"Get your facts first, and then you can distort them as much as you please."
"I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones."
"Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results."

5. Complete this quotation by Emerson. "The ornament of a house is the ________________________ who frequent it."

Answer: (One Word)
6. Even cartoon characters speak grand and true words. Who said: "Sometimes I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us." Hint

Garfield in "Garfield"
Snoopy in "Peanuts"
Calvin in "Calvin and Hobbes"
Dilbert in "Dilbert"

7. Which quotation is not by Voltaire? Hint

"He who possesses art and science has religion; he who does not possess them, needs religion."
"All is for the best in the best of all possible worlds."
"To succeed in the world it is not enough to be stupid, you must also be well-mannered."
"I have never made but one prayer to God, a very short one: "O Lord, make my enemies ridiculous." And God granted it."

8. Complete this quotation by Richard Bach. "Here is the test to find whether your mission on Earth is finished: if you're _____________, it isn't."

Answer: (One Word)
9. Who said: "The trouble with her is that she lacks the power of conversation but not the power of speech." Hint

Winston Churchill
Sigmund Freud
Arthur Miller
George Bernard Shaw

10. Which quotation is not by Oscar Wilde? Hint

"True friends stab you in the front."
"Experience is one thing you can't get for nothing."
"The pure and simple truth is rarely pure and never simple."
"That which does not kill us makes us stronger."


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Why don't you write books people can read?" a desperate wife told her husband. Who was the unlucky spouse?

Answer: James Joyce

Joyce fell in love with Nora on June 16, 1904, the day that was immortalised as 'Bloomsday' (the day on which the events in "Ulysses" take place.)
2. Which quotation is not by Mark Twain?

Answer: "This is not a novel to be tossed aside lightly. It should be thrown with great force."

Dorothy Parker said that. She was known for her uncompromising attitudes and (very) sharp wit. Mark Twain often used humour to express his hatred of hypocrisy and oppression.
3. What great general said: "In politics stupidity is not a handicap."

Answer: Napoleon

4. Which quotation is not by Albert Einstein?

Answer: "Get your facts first, and then you can distort them as much as you please."

Mark Twain said that. Just like Mark Twain, Einstein used his way with words to attack the wrongs in society.
5. Complete this quotation by Emerson. "The ornament of a house is the ________________________ who frequent it."

Answer: friends

Emerson had many friends. They inspired him and he invested a lot of time, effort and sometimes money in them. A famous friend of his was Henry David Thoreau.
6. Even cartoon characters speak grand and true words. Who said: "Sometimes I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us."

Answer: Calvin in "Calvin and Hobbes"

Named after a sixteenth-century theologian who believed in predestination, Calvin was the brain child of Bill Watterson.
7. Which quotation is not by Voltaire?

Answer: "He who possesses art and science has religion; he who does not possess them, needs religion."

Johann Wolfgang Von Goethe (1749-1832) said that. Voltaire had very strong opinions about almost everything and he was never afraid to express them.
8. Complete this quotation by Richard Bach. "Here is the test to find whether your mission on Earth is finished: if you're _____________, it isn't."

Answer: alive

Richard Bach wrote "Jonathan Livingston Seagull: A Story", a wonderful book.
9. Who said: "The trouble with her is that she lacks the power of conversation but not the power of speech."

Answer: George Bernard Shaw

Not very flattering to women, but this should not give you the wrong idea. Shaw was a strong advocate of women's rights.
10. Which quotation is not by Oscar Wilde?

Answer: "That which does not kill us makes us stronger."

Friedrich Nietzsche said that. Although worlds apart they held very similar (pessimistic) views.
Source: Author Polygon

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 12 2023 : Guest 197: 3/10
Jan 08 2023 : japh: 4/10
Dec 15 2022 : VBookWorm: 1/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Great Speeches of the 20th Century Difficult
2. Famous Speeches in History Difficult
3. Quotable Quotations Difficult
4. Who Said It First? Very Difficult
5. Quote Qwazy! Difficult
6. My Favorite Quotations Very Difficult
7. Quotes Difficult
8. Let Her Speak, Please! Difficult
9. Unfamiliar Quotations Very Difficult
10. I Wish I'd Said That Difficult
11. Real Famous Quotations Difficult
12. Who Said These Famous Quotes? Difficult

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us