Quiz about I Wish Id Said That
Quiz about I Wish Id Said That

I Wish I'd Said That Trivia Quiz


Possibly the only time politicians make us laugh intentionally is when they insult each other. Following are some of the best political insults (and two which are only tenuously linked to politics, but deserve to be included).

A multiple-choice quiz by jeffa. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Quotes
  8. »
  9. Quote Challenge

Author
jeffa
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
92,853
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
822
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. A classic exchange to begin. Who, when told by the Earl of Sandwich that he would either die "on the gallows or of the pox" replied, "That depends, my Lord, whether I embrace your principles or your mistress" Hint

John Wilkes
Oscar Wilde
Benjamin Disraeli
Winston Churchill

2. Even his enemies admitted Winston Churchill could turn a phrase. Which Prime Minister did he call "The Boneless Wonder" in a memorable address to parliament? Hint

Clement Atlee
Neville Chamberlain
Ramsay MacDonald
Stanley Baldwin

3. And on the subject of the Churchill family, Churchill's son, Randolph, once had a benign tumor removed. Which famous author commented in his diary that it was "a triumph of modern science to find the only part of Randolph that was not malignant and remove it"? Hint

Somerset Maugham
Norman Mailer
Ian Fleming
Evelyn Waugh

4. Across the Atlantic now: "I admire him, I frankly confess it, and when his time comes I shall buy a piece of the rope as a keepsake" was Mark Twain's barbed comment on who? Hint

Theodore Roosevelt
Cecil John Rhodes
Winston Churchill
William Mckinley

5. To whom was Benjamin Disraeli referring when he said that if "he fell into the Thames that would be a misfortune, and if anybody pulled him out, that, I suppose, would be calamity" Hint

Lord Palmerston
Robert Peel
William Ewart Gladstone
Daniel O'Connell

6. A speech from which U.S. politician received the following comment from Harold Ickes: "I did not listen because I have a baby of my own"? Hint

Henry Wallace
Harry Truman
Thomas Dewey
Huey Long

7. "How can they tell?" was Dorothy Parker's biting comment on the death of which U.S. president. Hint

Warren Harding
Calvin Coolidge
Woodrow Wilson
Herbert Hoover

8. Which president was memorably, if unkindly, said to have having "played too much football with the helmet off"? Hint

Gerald Ford
Ronald Reagan
Jimmy Carter
John Kennedy

9. Which British prime minister was described as "a shiver looking for a spine to run up"? Hint

John Major
Harold Wilson
Edward Heath
Margaret Thatcher

10. Finally, which leader was described as "the man who is the source of all the misfortunes of our country"? Hint

Winston Churchill
Charles de Gaulle
Franklin Delano Roosevelt
George Washington


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A classic exchange to begin. Who, when told by the Earl of Sandwich that he would either die "on the gallows or of the pox" replied, "That depends, my Lord, whether I embrace your principles or your mistress"

Answer: John Wilkes

Wilkes (1727 -1797) was a British politician and journalist. He was jailed, released, then expelled from parliament for libel. Not surprising, if the exchange with the Earl of Sandwich is anything to go by.
Wilkes, who was repeatedly elected to parliament, and repeatedly expelled from it, has come to be seen as a champion of press freedom.
2. Even his enemies admitted Winston Churchill could turn a phrase. Which Prime Minister did he call "The Boneless Wonder" in a memorable address to parliament?

Answer: Ramsay MacDonald

"I remember, when I was a child, being taken to the celebrated Barnum's Circus, which contained an exhibition of freaks and monstrosities, but the one which I most desired to see was the one described as 'The Boneless Wonder." My parents judged the spectacle would be too revolting and demoralizing for my tender eyes, and I have waited fifty years to see The Boneless Wonder sitting on the Treasury Bench." MacDonald (1866-1937) was prime minister in 1924, 1929-1931, and 1931-1935). Judging by the excellent TV drama, 'Winston Churchill, the Wilderness Years' his actions as premier largely consisted of going around saying (with unintended accuracy) 'this is most distressing.'
3. And on the subject of the Churchill family, Churchill's son, Randolph, once had a benign tumor removed. Which famous author commented in his diary that it was "a triumph of modern science to find the only part of Randolph that was not malignant and remove it"?

Answer: Evelyn Waugh

Randolph (1911-1968), who seemed to have inherited all of his father's faults and little, if any, of his father's genius, evoked that sort of response in people.
4. Across the Atlantic now: "I admire him, I frankly confess it, and when his time comes I shall buy a piece of the rope as a keepsake" was Mark Twain's barbed comment on who?

Answer: Cecil John Rhodes

Rhodes (1853-1902) was a British colonial stateman and prime minister of the Cape Colony from 1890-1896. His determination--ruthlessness says his many critics--to advance the British cause in Africa won him as many enemies as it did friends. His legacies include the Rhodes Scholarships.
5. To whom was Benjamin Disraeli referring when he said that if "he fell into the Thames that would be a misfortune, and if anybody pulled him out, that, I suppose, would be calamity"

Answer: William Ewart Gladstone

Gladstone (1809-1898) was British Prime Minister four times in the 19th century. His rivalry with Disrael was legendary and prompted some memorable insults, mainly from Disraeli, who described him as being without "a single redeeming defect."
Even Queen Victoria-- in what may have been an unintended insult--complained that "Mr. Gladstone speaks to me as if I were a public meeting."
6. A speech from which U.S. politician received the following comment from Harold Ickes: "I did not listen because I have a baby of my own"?

Answer: Thomas Dewey

Dewey (1902-1971) was twice Republican candidate for president and twice defeated. He is best remembered today as the source for possibly the most famous U.S. newspaper mistake in the 20th century: "Dewey Defeats Truman" trumpeted the Chicago Tribune, which went to press before the 1948 election results were in, and relied instead on the prevailing conventional wisdom.
7. "How can they tell?" was Dorothy Parker's biting comment on the death of which U.S. president.

Answer: Calvin Coolidge

John Calvin Coolidge (1872-1933) became president on the death of Warren Harding in 1923 and was voted out of office in 1928.
8. Which president was memorably, if unkindly, said to have having "played too much football with the helmet off"?

Answer: Gerald Ford

Lyndon Johnson's take on the 38th president. LBJ also said--depending on which source you believe--that Ford couldn't "walk and chew gum at the same time" or Ford couldn't "f**t and walk at the same time."
9. Which British prime minister was described as "a shiver looking for a spine to run up"?

Answer: Edward Heath

Harold Wilson's description of Heath, who was premier from 1970-1974. Wilson (1916-1995) was the prime minister who preceeded and succeeded Heath in office.
10. Finally, which leader was described as "the man who is the source of all the misfortunes of our country"?

Answer: George Washington

Said by journalist William Duane (1760-1835), who was twice charged with sedition. He was once acquitted and once had charges dropped.
Source: Author jeffa

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Lanni before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 20 2023 : Guest 192: 5/10
Jan 11 2023 : Guest 172: 5/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Quotable Quotes Easier
2. Who Said What? Average
3. Quotable Quotations Difficult
4. Great Speeches of the 20th Century Difficult
5. Let Her Speak, Please! Difficult
6. Dostoevsky, Napoleon or Nietzsche? Difficult
7. Real Famous Quotations Difficult
8. Famous Speeches in History Difficult
9. Who Said These Famous Quotes? Difficult
10. Quotations Difficult
11. Unlikely Quotes Difficult
12. Quote Qwazy! Difficult

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us