Quiz about My Favorite Quotations
Quiz about My Favorite Quotations

My Favorite Quotations Trivia Quiz


So many great minds have said things so much better than I could. You have to guess who said the following quotations.

A multiple-choice quiz by transit5495. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Quotes
  8. »
  9. Quote Challenge

Author
transit5495
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
306,536
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
3 / 10
Plays
1200
Last 3 plays: Guest 172 (5/10), Guest 172 (5/10), Guest 70 (3/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Hollywood is a place where people from Iowa mistake each other for movie stars."
Hint

Harrison Ford
Mel Brooks
Fred Allen
Don Knotts

2. "No man should marry until he has studied anatomy and dissected at least one woman."
Hint

Oscar Wilde
Mel Brooks
Honore de Balzac
Don Knotts

3. "I am not young enough to know everything."
Hint

George Burns
J.M. Barrie
Plato
Don Knotts

4. "I have given up reading books; I find it takes my mind off myself." Hint

Dave Barry
Don Knotts
Oscar Levant
Oscar Wilde

5. "I like pigs. Dogs look up to us. Cats look down on us. Pigs treat us as equals." Hint

Dave Barry
Winston Churchill
Don Knotts
Mel Brooks

6. "One of the penalties for refusing to participate in politics is that you end up being governed by your inferiors."
Hint

Winston Churchill
Plato
Don Knotts
Ronald Reagan

7. "If there are twelve clowns in a ring, you can jump in the middle and start reciting Shakespeare, but to the audience, you'll just be the thirteenth clown."
Hint

Plato
George Burns
Adam Walinsky
Don Knotts

8. "Pay no attention to what the critics say; there has never been set up a statue in honor of a critic." Hint

Mel Brooks
Honore de Balzac
Jean Sibelius
Don Knotts

9. "It is difficult to produce a television documentary that is both incisive and probing when every twelve minutes one is interrupted by twelve dancing rabbits singing about toilet paper."
Hint

Don Knotts
Rod Serling
Ken Burns
Dave Barry

10. And finally: "Well, they put me in a booth and then did some nice things to the speaker to make it come out sounding ok." Hint

James Earl Jones
Suzanne Sommers
Jim Nabors
Don Knotts


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Hollywood is a place where people from Iowa mistake each other for movie stars."

Answer: Fred Allen

Fred Allen was a radio comedian in the 1930's and 1940's, most remembered by his on-air friendly feud with Jack Benny.

Another great quote of his about Hollywood;
"You can take all the sincerity in Hollywood, place it in the navel of a fruit fly and still have room enough for three caraway seeds and a producer's heart."
2. "No man should marry until he has studied anatomy and dissected at least one woman."

Answer: Honore de Balzac

I never knew much about Honore de Balzac or his comic wit. But after reading a book of his short stories I was fascinated with his take on things. Read him.

Another of his great quotes;
"A good marriage would be between a blind wife and a deaf husband."
3. "I am not young enough to know everything."

Answer: J.M. Barrie

J.M. Barrie was a Scottish author. He wrote "Peter Pan", of course. His humor seemed to have a more serious side to it. Another of his quotes; "We are all of us failures; at least, the best of us are."
4. "I have given up reading books; I find it takes my mind off myself."

Answer: Oscar Levant

Oscar Levant was a pianist, composer, and comic wit. His self deprecating humor combined with his outward lack of humility made for an unusual blend. He was a friend of famous American composer George Gershwin and after Gershwin's death, Levant eerily plays himself in Gershwin's biographical movie "Rhapsody in Blue".

A few more of his quotes;
"There's a fine line between genius and insanity. I have erased this line"
and
"Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character"
5. "I like pigs. Dogs look up to us. Cats look down on us. Pigs treat us as equals."

Answer: Winston Churchill

Churchill, the noted statesman and Prime Minister of England during World War 2, had a great deal of wise sayings. For instance;
"Never hold discussions with the monkey when the organ grinder is in the room."
6. "One of the penalties for refusing to participate in politics is that you end up being governed by your inferiors."

Answer: Plato

Plato was a student of Socrates and a mentor of Aristotle. Can you imagine what those classes must have been like? Another of Plato's quotes;
"You can discover more about a person in an hour of play than in a year of conversation."
7. "If there are twelve clowns in a ring, you can jump in the middle and start reciting Shakespeare, but to the audience, you'll just be the thirteenth clown."

Answer: Adam Walinsky

Adam Walinsky was a legislative assistant to Senator Robert F. Kennedy from 1965 to 1968. He specialized in foreign affairs and was the main speech writer for the senator. I don't know much about him but I love this quote.
8. "Pay no attention to what the critics say; there has never been set up a statue in honor of a critic."

Answer: Jean Sibelius

Jean Sibelius was a Finnish composer. His "Finlandia" is a very recognizable melody even to those with the most rudimentary of classical music knowledge. A version of it can be heard here:
http://www.youtube.com/watch?v=_eTIa1KSkeI&feature=related
9. "It is difficult to produce a television documentary that is both incisive and probing when every twelve minutes one is interrupted by twelve dancing rabbits singing about toilet paper."

Answer: Rod Serling

Rod Serling was the creative genius behind "The Twilight Zone" TV series.

Another from him;
"There is nothing in the dark that isn't there when the lights are on."
10. And finally: "Well, they put me in a booth and then did some nice things to the speaker to make it come out sounding ok."

Answer: Don Knotts

To me, Don Knotts will always be Barney Fife, the bumbling nervous wreck of a deputy to Sheriff Andy on "The Andy Griffith Show". He didn't have a lot of quotable sayings but he was such a great comic actor that he could be envisioned saying many of the quotes in this quiz. Thanks for playing.
Source: Author transit5495

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 13 2023 : Guest 172: 5/10
Jan 12 2023 : Guest 172: 5/10
Jan 12 2023 : Guest 70: 3/10
Jan 09 2023 : Guest 88: 2/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Great Speeches of the 20th Century Difficult
2. Famous Speeches in History Difficult
3. Quotable Quotations Difficult
4. Who Said It First? Very Difficult
5. Quote Qwazy! Difficult
6. Quotes Difficult
7. Let Her Speak, Please! Difficult
8. Unfamiliar Quotations Very Difficult
9. I Wish I'd Said That Difficult
10. Real Famous Quotations Difficult
11. Who Said These Famous Quotes? Difficult
12. Quotations Difficult

2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us