Quiz about The Book of Joshua
Quiz about The Book of Joshua

The Book of Joshua Trivia Quiz


While the Book of Joshua is a Bible book, its also the book I have in my hand. It has a list of many famous Joshuas or Joshes from history. I am going to give you a quiz about some of them. Have fun!

A multiple-choice quiz by triviaking162. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names H-J

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
349,466
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
207
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these Joshes is the lead singer for the band Queens of the Stone Age? Hint

Joshua Cribbs
Joshua Cribs
Josh Van Horn
Josh Homme

2. Which of these Joshuas won a Nobel Prize in 1958? Hint

Joshua Malina
Josh Brolin
Joshua Lederberg
Joshua Jackson

3. Which of these Joshuas was the first president of the Royal Academy? Hint

Joshua Reynolds
Joshua Smith
Joshua Wilson
Joshua London

4. Which of these Joshes is famous for writing the 2010 book "The Dark Days of Hamburger Halpin"? Hint

Josh Lyman
Josh Turner
Josh Berk
Josh Lucas

5. Which of these Joshuas starred in "Dawson's Creek"? Hint

Joshua Van Der Beek
Joshua Jackson
Joshua Holmes
Joshua Williams

6. Which of these Joshuas was a governor of Maine and a Civil War general? Hint

Joshua Hartnett
Joshua Chamberlain
Joshua Washington
Joshua Jefferson

7. Which of these Joshes starred in the Nickelodeon show "Drake and Josh"? Hint

Josh Peck
Josh Martinez
Josh Bell
Josh Finch

8. Which of these Joshuas was the first to sail around the world alone? Hint

Joshua Brolin
Joshua Jones
Joshua Hutcherson
Joshua Slocum

9. Which of these Joshes hit 28 home runs in the first round of the 2008 Major League Baseball Home Run Derby? Hint

Josh Beckett
Josh Hamilton
Josh Willingham
Josh Smith

10. Which of these Joshes played Peeta Mellark in the movie adaptation of "The Hunger Games" (2012)? Hint

Josh Harrelson
Josh Lawrence
Josh Hutcherson
Josh Hemsworth


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these Joshes is the lead singer for the band Queens of the Stone Age?

Answer: Josh Homme

Homme was born on May 17th, 1973. He was also in the band Kyuss before he formed Queens of the Stone Age. Some albums by Queens of the Stone Age include "Rated R" and "Songs for the Deaf".
2. Which of these Joshuas won a Nobel Prize in 1958?

Answer: Joshua Lederberg

Lederberg won his award in the field of Physiology or Medicine. His research included finding the organization of the genetic material in bacteria. He won the award with other laureates George Beadle and Edward Tatum.
3. Which of these Joshuas was the first president of the Royal Academy?

Answer: Joshua Reynolds

The Royal Academy is an institution in London, whose function is to further the appreciation of the visual arts. Reynolds was also a painter famous for his portraits. He drew portraits for Lord Keppel and Lord Heathfield. In 1769, he was knighted by King George III.
4. Which of these Joshes is famous for writing the 2010 book "The Dark Days of Hamburger Halpin"?

Answer: Josh Berk

"The Dark Days of Hamburger Halpin" was Berk's debut book. It was named one of "2010's Best Books For Children and Teens" by "Kirkus Reviews". It also got an "Editor's Pick" in 2010 from Amazon.com.
5. Which of these Joshuas starred in "Dawson's Creek"?

Answer: Joshua Jackson

Joshua played Pacey on the show. He was born in Canada. He also starred on the TV show "Fringe". He was also in the movie "The Mighty Ducks" (1992).
6. Which of these Joshuas was a governor of Maine and a Civil War general?

Answer: Joshua Chamberlain

Joshua Chamberlain is known for defending Little Round Top, a hill during the Battle of Gettysburg. He was governor of Maine from 1867 to 1871.
7. Which of these Joshes starred in the Nickelodeon show "Drake and Josh"?

Answer: Josh Peck

Josh Peck was born on November 10th, 1986. On "Drake and Josh", Josh played Josh Nichols. He also guest-starred on the Nickelodeon show "Victorious".
8. Which of these Joshuas was the first to sail around the world alone?

Answer: Joshua Slocum

Joshua Slocum used a boat called "The Spray" for his journey. He set sail in 1895 and got back in 1898. Two years later, he published a book called "Sailing Alone Around The World". The book documented his journey around the world.
9. Which of these Joshes hit 28 home runs in the first round of the 2008 Major League Baseball Home Run Derby?

Answer: Josh Hamilton

Hamilton ended up hitting 35 home runs combined in the Derby, a record at the time. In 2010, Josh won the American League Most Valuable Player. In 2012, he hit 4 home runs in one game.
10. Which of these Joshes played Peeta Mellark in the movie adaptation of "The Hunger Games" (2012)?

Answer: Josh Hutcherson

Josh was born in Kentucky. He also won a Young Artist Award for "Bridge to Terabithia" (2007). Josh co-starred with Jennifer Lawrence in "The Hunger Games". Josh has also starred with Brendan Fraser in "Journey to the Center of the Earth" (2008).
Source: Author triviaking162

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Johnny B Goode Very Easy
2. Guess "Hugh"? Easier
3. Dirty Harry Easier
4. Famous Johns Easier
5. Where's the John? Easier
6. Hands on Hans Easier
7. Jolene Easier
8. Do You Know Jack? Easier
9. Jack of All Trades Average
10. Who am I? James, Jim or Jimmy Very Easy
11. Who am I? Joseph, Joe or Joey Very Easy
12. Famous 'J's Easier

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us