FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Case of Susan Smith
Quiz about The Case of Susan Smith

The Case of Susan Smith Trivia Quiz


This quiz is about the shocking case of Susan Smith who murdered her two young sons.

A multiple-choice quiz by miss_chris. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People Q-S

Author
miss_chris
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
117,066
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2646
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. On what day did this crime occur? Hint


Question 2 of 10
2. What state did this crime take place in? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name of the man that wrote the letter to Susan Smith stating that he did not want the responsibility of caring for two young children? Hint


Question 4 of 10
4. What were the names of Susan Smith's sons? Hint


Question 5 of 10
5. How old was Susan Smith when she committed this crime? Hint


Question 6 of 10
6. The name of the lake where this crime took place was John D. Long Lake.


Question 7 of 10
7. Were Susan and David Smith divorced at the time of this crime?


Question 8 of 10
8. How many days after the crime did Susan confess? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the prosecutor of this case? Hint


Question 10 of 10
10. Was Susan Smith sentenced to death?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Guest 47: 5/10
Feb 27 2024 : Winegirl718: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On what day did this crime occur?

Answer: October 2, 1994

Susan Smith was feeling depressed on this day and took the boys for a drive that evening. They eventually ended up at the lake where she did the unthinkable.
2. What state did this crime take place in?

Answer: South Carolina

They lived in Union, South Carolina. Union is the largest town in Union County. When it was first founded the town was known as Unionville.
3. What was the name of the man that wrote the letter to Susan Smith stating that he did not want the responsibility of caring for two young children?

Answer: Tom Findlay

Tom Findlay was the son of the owner of Conso Products, the largest employer in Union. This is where Susan Smith worked. Tom and Susan dated on and off in 1994.
4. What were the names of Susan Smith's sons?

Answer: Michael and Alex

Michael Smith had turned three years old just two weeks before his death. Alex Smith was fourteen months old.
5. How old was Susan Smith when she committed this crime?

Answer: 23

Susan Leigh Vaughan Smith was born on September 26, 1971 in Union, South Carolina.
6. The name of the lake where this crime took place was John D. Long Lake.

Answer: True

The police had sent divers to search the lake several times. After Susan confessed, she was able to tell them exactly where her car would be in the lake.
7. Were Susan and David Smith divorced at the time of this crime?

Answer: No

Susan and David were married on March 15, 1991. They separated several times throughout their marriage and divorce papers were filed at the time of the crime. The divorce was final in May of 1995.
8. How many days after the crime did Susan confess?

Answer: 9 days

Susan finally confessed to Sherrif Wells of Union on Thursday, November 3, 1994.
9. Who was the prosecutor of this case?

Answer: Thomas Pope

At the time Thomas Pope was the youngest prosecutor in South Carolina. David Bruck was Susan Smith's lawyer and William Howard was the judge in the case.
10. Was Susan Smith sentenced to death?

Answer: No

Susan Smith was found guilty of two counts of murder. The prosecution was seeking the death penalty, but the jury recommended life in prison. Judge Howard sentenced Susan 30 years to life. She will be eligible for parole in 2025.
Source: Author miss_chris

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Lanni before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us