FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Fate of the Infamous
Quiz about The Fate of the Infamous

The Fate of the Infamous Trivia Quiz


There are many quizzes about serial and mass killers, and the crimes committed by them. This quiz focuses on what fate awaited these monsters. The information came from True Crime, Wikipedia, and related websites.

A multiple-choice quiz by keithkomodo. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Criminals
  8. »
  9. Murders

Author
keithkomodo
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
303,691
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1563
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 23 (10/10), Guest 176 (2/10), Guest 90 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Richard Speck murdered eight nursing students in 1966. How did this murderer meet his death? Hint


Question 2 of 10
2. Ted Bundy committed at least thirty murders of young women. What fate awaited him? Hint


Question 3 of 10
3. During 1958, Charles Starkweather shot 11 people to death in Nebraska and Wyoming. What was his ultimate fate? Hint


Question 4 of 10
4. Carlton Gary, a relative unknown African-American serial killer, strangled seven elderly white women in Georgia during the 1970's. What fate awaited him? Hint


Question 5 of 10
5. David Berkowitz, the Son of Sam, shot six people to death in 1976 and 1977, throwing New York City into a panic. What happened to Berkowitz? Hint


Question 6 of 10
6. The Sacramento Vampire, Richard Chase, committed six murders, five of which included cannibalism and necrophilia. How did this scary fiend meet his end? Hint


Question 7 of 10
7. America's first spree killer fatally shot thirteen people in about twelve minutes. What happened to Howard Unruh? Hint


Question 8 of 10
8. On August 1, 1966, Charles Whitman killed his wife and mother, climbed to the top of the tower at the University of Texas campus and proceeded to use rifles to murder fourteen others. What fate awaited this ex-marine? Hint


Question 9 of 10
9. Richard Ramirez, better known as the Night Stalker, committed at least fourteen murders in Los Angeles during the mid-1980's. What fate befell him? Hint


Question 10 of 10
10. Charles Manson was the infamous mastermind of the Tate-La Bianca murders, and probably a dozen more. What fate befell him? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 20 2024 : Guest 23: 10/10
Feb 02 2024 : Guest 176: 2/10
Jan 13 2024 : Guest 90: 5/10
Jan 10 2024 : kstyle53: 9/10
Jan 10 2024 : Guest 175: 5/10
Jan 03 2024 : Guest 70: 4/10
Jan 02 2024 : Guest 172: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Richard Speck murdered eight nursing students in 1966. How did this murderer meet his death?

Answer: Died of a heart attack while in prison.

Speck died from a heart attack in 1991. A video surfaced in the 1980's showing Speck having sex with a fellow inmate while on prison work duty, resulting in public outrage over this monster enjoying so many privileges. He never did show any remorse for his savage murders.
2. Ted Bundy committed at least thirty murders of young women. What fate awaited him?

Answer: Execution by electric chair.

Bundy twice escaped from custody in Colorado. After his second escape, he made his way to Florida, where he committed his final five killings. A one time law student, Bundy represented himself at his trials. He lost and, in 1989, he met his fate in "Old Sparky", the State of Florida's electric chair.
3. During 1958, Charles Starkweather shot 11 people to death in Nebraska and Wyoming. What was his ultimate fate?

Answer: Execution by electric chair.

The State of Nebraska fried Starkweather in 1959. His underage girlfriend and co-conspirator, Caril Ann Fugate, served only a few years in prison. Starkweather, who considered himself a James Dean type rebel, surrendered during a police chase when he received a slight cut from broken glass. A real tough guy.
4. Carlton Gary, a relative unknown African-American serial killer, strangled seven elderly white women in Georgia during the 1970's. What fate awaited him?

Answer: Waiting on Death Row.

In 2009, Gary remained on Death Row in Georgia where he has been since 1986. DNA evidence has since linked him to at least one additional murder in New York. For some reason, the media never mentions Carlton Gary or other African-American serial killers, allowing the public to think Wayne Williams (the Atlanta Child Killer) was unique to his race.
5. David Berkowitz, the Son of Sam, shot six people to death in 1976 and 1977, throwing New York City into a panic. What happened to Berkowitz?

Answer: Serving maximum 365 year prison sentence.

Berkowitz was sentenced to six life sentences, which carries a maximum term of 365 years. While in prison, he became a born again Christian, and counsels other prisoners. Refreshingly, he has refused to attend parole hearings and admits that he belongs in prison for life.
6. The Sacramento Vampire, Richard Chase, committed six murders, five of which included cannibalism and necrophilia. How did this scary fiend meet his end?

Answer: Suicide by overdose.

Chase died by overdosing on his prescribed antidepressant medication. Prior to his murder spree his mother took him off his medication because it made him zombie like, which in hind sight was a much preferable monster. After his arrest police found blood and body parts strewn throughout Chase's apartment.
7. America's first spree killer fatally shot thirteen people in about twelve minutes. What happened to Howard Unruh?

Answer: Confined to an insane asylum.

Unruh's rampage through his Camden, New Jersey neighborhood was allegedly sparked when someone stole the gate he had recently placed in his garden. A veteran of World war II, Unruh only stopped killing because he ran out of bullets. He was captured after he went home to reload.

He had been in a New Jersey mental institution since 1949 ,and supposedly has not talked to anyone since his mother died years later. Unruh finally passed away in 2009.
8. On August 1, 1966, Charles Whitman killed his wife and mother, climbed to the top of the tower at the University of Texas campus and proceeded to use rifles to murder fourteen others. What fate awaited this ex-marine?

Answer: Shot by police while on the tower.

Whiman was shot dead by a pair of heroic and brave police officers that stormed the tower. An autopsy revealed Whitman had a brain tumor, which may have affected his mental problems. It is interesting to note that Whitman, Unruh, Starkweather and Berkowitz committed their killing sprees before the era of violent video games and cable television shows that are blamed for many mass murders.
9. Richard Ramirez, better known as the Night Stalker, committed at least fourteen murders in Los Angeles during the mid-1980's. What fate befell him?

Answer: Sentenced to death.

Ramirez was sentenced to death for his murders. He was chased, beaten and captured by residents of a neighborhood where he attempted to steal two cars shortly after his likeness appeared in the paper as being wanted for the Night Stalker murders. Ramirez married a freelance magazine editor while in prison.
10. Charles Manson was the infamous mastermind of the Tate-La Bianca murders, and probably a dozen more. What fate befell him?

Answer: Life in prison.

Manson was originally sentenced to death but when the state of California abolished the death penalty in the 1970s, his death sentence was commuted to life in prison. Eventually, the state of California brought back the death penalty, but for those whose sentences were commuted to life in prison, the death penalty was not retroactive. Manson had a fellow inmate try to poison him and another set him on fire.
Source: Author keithkomodo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us