FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about They Died in August 2014
Quiz about They Died in August 2014

They Died in August 2014 Trivia Quiz


These questions are about people who died in August 2014.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Died in the 2010s

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
369,555
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
669
- -
Question 1 of 10
1. American government official James Brady died August 4, 2014. What position in Ronald Reagan's presidency did Brady hold when he was shot in an attempted Presidential assassination in 1981? Hint


Question 2 of 10
2. American actress Marilyn Burns died August 5, 2014. Which 1974 movie directed by Tobe Hooper is Burns most remembered for starring in? Hint


Question 3 of 10
3. American comedian and actor Robin Williams died August 11, 2014. Williams and Christopher Reeve (Superman) were classmates in the 1973 class at the Julliard School in New York City. Which actor, best known for winning a Best Supporting Actor Oscar as Professor Kingsfield in the 1973 film "The Paper Chase", accepted Reeve and Williams into Julliard that year? Hint


Question 4 of 10
4. English actor, director and producer Richard Attenborough died August 24, 2014. Which 1999 Attenborough directed film starring Pierce Brosnan told the story of an Englishman who lived as a North American Indian trapper? Hint


Question 5 of 10
5. Israeli film director/producer Menahem Golan died August 8, 2014. Golan's 1986 film "Delta Force" marked the last movie for which Hollywood legend? Hint


Question 6 of 10
6. American sports broadcaster Pete van Wieren died August 2, 2014. Van Wieren broadcasted baseball for 33 years for which Major League Baseball team? Hint: He teamed with Ernie Johnson, Skip Caray and Don Sutton on the TBS crew. Hint


Question 7 of 10
7. American actress Lauren Bacall died August 12, 2014. In which 1944 movie starring her future husband Humphrey Bogart does Bacall utter the famous line "You know how to whistle, don't you, Steve? You just put your lips together and... blow"? Hint


Question 8 of 10
8. American television announcer Don Pardo died August 18, 2014. Starting in 1975 and continuing until his death, Pardo was the announcer for which television show? Hint


Question 9 of 10
9. German Werner Franz died August 13, 2014. Franz was believed to be the last living survivor of the May 6, 1937 Hindenburg disaster. Where did the Hindenburg disaster occur? Hint


Question 10 of 10
10. American actor Ed Nelson died August 9, 2014. In which television show co-starring Mia Farrow and Ryan O'Neal did Nelson play the part of Dr. Michael Rossi? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 16 2024 : Guest 175: 5/10
Jun 19 2024 : Guest 2: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. American government official James Brady died August 4, 2014. What position in Ronald Reagan's presidency did Brady hold when he was shot in an attempted Presidential assassination in 1981?

Answer: White House Press Secretary

Brady was shot in the head during an attempt on Reagan's life outside the Washington Hilton Hotel. In an early example of the media rush to scoop a story, Brady was announced as passed away by most media outlets. He officially remained as Press Secretary for he rest of Reagan's terms even though he was unable to perform his duties. Brady was paralyzed on his left side but eventually regained most of his speech.

He and his wife Sarah became advocates for gun control.
2. American actress Marilyn Burns died August 5, 2014. Which 1974 movie directed by Tobe Hooper is Burns most remembered for starring in?

Answer: The Texas Chainsaw Massacre

A young woman, her brother and three friends investigate the vandalism of her grandfather's grave and encounters a homicidal family including the iconic "Leatherface" in Tobe Hooper's classic independent horror film. In 1976, Burns also played Charles Manson family member Linda Kasabian in the television miniseries "Helter Skelter".
3. American comedian and actor Robin Williams died August 11, 2014. Williams and Christopher Reeve (Superman) were classmates in the 1973 class at the Julliard School in New York City. Which actor, best known for winning a Best Supporting Actor Oscar as Professor Kingsfield in the 1973 film "The Paper Chase", accepted Reeve and Williams into Julliard that year?

Answer: John Houseman

In "The Paper Chase", a first year law student (Timothy Bottoms) falls in love with the daughter (Lindsay Wagner) of his demanding professor, played so well by John Houseman.
4. English actor, director and producer Richard Attenborough died August 24, 2014. Which 1999 Attenborough directed film starring Pierce Brosnan told the story of an Englishman who lived as a North American Indian trapper?

Answer: Grey Owl

Based on a true story, Archibald Belaney comes to North America and adopts the identity of Archie Grey Owl. He eventually renounces trapping and becomes a noted environmentalist. Despite the fascinating subject matter, the film was neither a box office nor critical success. Attenborough also directed "A Bridge Too Far", "Gandhi", "Chaplin", "A Chorus Line" and "Young Winston".
5. Israeli film director/producer Menahem Golan died August 8, 2014. Golan's 1986 film "Delta Force" marked the last movie for which Hollywood legend?

Answer: Lee Marvin

Lee Marvin and Chuck Norris are the leaders of a squad of special forces attempting to rescue hostages from a hijacked plane in the Middle East. Golan's production company The Cannon Group produced the "Death Wish" sequels, Chuck Norris "Missing in Action" films and "Superman IV" among others.
6. American sports broadcaster Pete van Wieren died August 2, 2014. Van Wieren broadcasted baseball for 33 years for which Major League Baseball team? Hint: He teamed with Ernie Johnson, Skip Caray and Don Sutton on the TBS crew.

Answer: Atlanta Braves

Pete van Wieren also broadcasted Atlanta Hawks basketball, Atlanta Flames hockey, college football and pre-season NFL football. He unexpectedly announced his retirement in 2008 shortly after the death of his long time announcing partner Skip Carey.
7. American actress Lauren Bacall died August 12, 2014. In which 1944 movie starring her future husband Humphrey Bogart does Bacall utter the famous line "You know how to whistle, don't you, Steve? You just put your lips together and... blow"?

Answer: To Have and Have Not

Bogart is a fishing boat captain who becomes involved in smuggling resistance fighters in 1940s Vichy France. Bacall is a lounge singer who helps persuade Bogart to help. The plot of the movie was extensively changed from the 1937 Ernest Hemingway novel.
8. American television announcer Don Pardo died August 18, 2014. Starting in 1975 and continuing until his death, Pardo was the announcer for which television show?

Answer: Saturday Night Live

During his lengthy career, Pardo worked for all these shows but only "Saturday Night Live" from 1975 until 2014.
9. German Werner Franz died August 13, 2014. Franz was believed to be the last living survivor of the May 6, 1937 Hindenburg disaster. Where did the Hindenburg disaster occur?

Answer: Lakehurst, New Jersey

Franz was a cabin boy on the passenger airship. Thirteen passengers and 22 crew members were killed when the Hindenburg caught fire while docking. The accident was caught on film and the ensuing publicity severely damaged the airship industry.
10. American actor Ed Nelson died August 9, 2014. In which television show co-starring Mia Farrow and Ryan O'Neal did Nelson play the part of Dr. Michael Rossi?

Answer: Peyton Place

"Peyton Place" was a prime time drama that ran from 1964-1969. Considered daring for its time, the show's regulars also included Leslie Nielsen, Dorothy Malone, Mariette Hartley, Leigh Taylor-Young and Ruby Dee among many others. After the end of the series, Nelson had an extensive acting career guest starring on television series ranging from "Night Gallery" to "Murder, She Wrote".
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us