FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about They Died in October 2013
Quiz about They Died in October 2013

They Died in October 2013 Trivia Quiz


These questions are about people who died in October 2013.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Died in the 2010s

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
363,980
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
578
- -
Question 1 of 10
1. American author Tom Clancy died October 1, 2013. Clancy is best remembered for his espionage and military themed novels. His most famous character was Jack Ryan but what was the name of his second best known character played by Willem Dafoe in the movie adaptation of "Clear and Present Danger"? Hint


Question 2 of 10
2. Hollywood stuntman Hal Needham died October 25, 2013. Needham's association with which actor led to his transformation into a film director? Hint


Question 3 of 10
3. Actress Marcia Wallace died October 25, 2013. Although remembered as providing the voice talent for the character Edna Krabappel on "The Simpsons", Wallace played the character Carol Kester on which classic 1970s situation comedy? Hint


Question 4 of 10
4. Singer-songwriter Lou Reed died October 27, 2013. What was the name of the rock band Reed and John Cale formed in 1964? Hint


Question 5 of 10
5. Japanese baseball player and manager Tetsuharu Kawakami died October 28, 2013. Which team did Kawakami manage to nine consecutive championships? Hint


Question 6 of 10
6. American football owner Bud Adams died October 21, 2013. In 1997, Adams decided to move his franchise out of Houston. What team did the Oilers eventually become? Hint


Question 7 of 10
7. British singer/actor Noel Harrison died October 19, 2013. In 1968, Harrison recorded the song "The Windmills of Your Mind". The song was the theme tune for which movie starring Steve McQueen? Hint


Question 8 of 10
8. British actor Nigel Davenport died October 25, 2013. In which 1981 Academy Award winning picture starring Ben Cross and Ian Charleson did Davenport play the part of Lord Birkenhead? Hint


Question 9 of 10
9. American actor Ed Lauter died October 16, 2013. In which 1974 Burt Reynolds film did Lauter play the part of Captain Wilhelm Knauer? Hint


Question 10 of 10
10. American football coach Bum Phillips died October 18, 2013. What franchise did Phillips lead to the American Conference Championship game in 1978 and 1979 losing both times to the Pittsburgh Steelers? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 175: 4/10
Jun 19 2024 : Guest 2: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. American author Tom Clancy died October 1, 2013. Clancy is best remembered for his espionage and military themed novels. His most famous character was Jack Ryan but what was the name of his second best known character played by Willem Dafoe in the movie adaptation of "Clear and Present Danger"?

Answer: John Clark

After serving in the Navy during the Vietnam War, John Kelly fakes his own death and is re-born as John Clark with the CIA. Liev Schreiber played Clark in the film version of "The Sum of All Fears". Other Clancy novels are "The Hunt for Red October", "Patriot Games", "Without Remorse" and "Executive Orders". FYI, all the other choices are actual well known spies.
2. Hollywood stuntman Hal Needham died October 25, 2013. Needham's association with which actor led to his transformation into a film director?

Answer: Burt Reynolds

A top stuntman in the 1960s, Needham's friendship with Reynolds led to a chance to direct "Smokey and the Bandit". Other Hal Needham directed films are "Hooper", "Stroker Ace" and "Cannonball Run". Needham's introduction of the air bag contributed greatly to the safety of stuntmen in the entertainment industry.
3. Actress Marcia Wallace died October 25, 2013. Although remembered as providing the voice talent for the character Edna Krabappel on "The Simpsons", Wallace played the character Carol Kester on which classic 1970s situation comedy?

Answer: The Bob Newhart Show

Bob Newhart played the part of Bob Hartley, a Chicago psychologist, and Wallace played his receptionist Carol Kester. The show followed his home life with his wife played by Suzanne Pleshette and his work life with a variety of frequently seen patients. Bill Daily and Peter Bonerz rounded out the cast as Bob's friends.
4. Singer-songwriter Lou Reed died October 27, 2013. What was the name of the rock band Reed and John Cale formed in 1964?

Answer: The Velvet Underground

Although never a commercial success, the Velvet Underground influenced a generation of future musicians. From 1965-67, artist Andy Warhol managed the band. In 1973 as a solo act, Reed had his signature hit with "Walk on the Wild Side".
5. Japanese baseball player and manager Tetsuharu Kawakami died October 28, 2013. Which team did Kawakami manage to nine consecutive championships?

Answer: Yomiuri Giants

The Yomiuri Giants are known as the New York Yankees of Japanese baseball. Like the Yankees, the Giants have won far more titles than any other team. Kawakami had an 18-year playing career winning the MVP award three times and becoming the first Japanese player to reach 2000 hits.
6. American football owner Bud Adams died October 21, 2013. In 1997, Adams decided to move his franchise out of Houston. What team did the Oilers eventually become?

Answer: Tennessee Titans

With the City of Houston reluctant to build a new stadium, Adams moved his franchise to Tennessee. A charter member of the AFL, the Oilers joined the NFL in the merger of 1970. The franchise never won the Super Bowl under Adams' ownership but did make the playoffs in 21 of his 53 seasons.
7. British singer/actor Noel Harrison died October 19, 2013. In 1968, Harrison recorded the song "The Windmills of Your Mind". The song was the theme tune for which movie starring Steve McQueen?

Answer: The Thomas Crown Affair

Millionaire businessman McQueen robs banks as a diversion. Faye Dunaway is the insurance investigator trying to recover money stolen by McQueen. The song won the Oscar for Best Original Song. Harrison, the son of Sir Rex Harrison, co-starred in the spinoff "The Girl from U.N.C.L.E." with Stephanie Powers.
8. British actor Nigel Davenport died October 25, 2013. In which 1981 Academy Award winning picture starring Ben Cross and Ian Charleson did Davenport play the part of Lord Birkenhead?

Answer: Chariots of Fire

Sprinters Eric Liddell and Harold Abrahams train for the 1924 Olympics in Paris, France. "Chariots of Fire" was the surprise winner of the Oscar beating out the more favoured "On Golden Pond" and the Warren Beatty epic "Reds". Davenport had a long career including roles in "A Man For All Seasons", "Bram Stoker's Dracula" and "The Island of Dr. Moreau".
9. American actor Ed Lauter died October 16, 2013. In which 1974 Burt Reynolds film did Lauter play the part of Captain Wilhelm Knauer?

Answer: The Longest Yard

Reynolds plays Paul "Wrecking" Crew a former professional football player who is sent to prison. In jail, he is convinced to form a team of convicts to play against a team of guards led by Lauter's Captain Knauer. Lauter appeared in over 200 films and television shows and is best identified by his height and balding head.
10. American football coach Bum Phillips died October 18, 2013. What franchise did Phillips lead to the American Conference Championship game in 1978 and 1979 losing both times to the Pittsburgh Steelers?

Answer: Houston Oilers

Easily identified by his cowboy hat, the flamboyant Phillips was the winningest coach in Oiler history. Unfortunately, the great Steeler teams of the 1970s kept Phillips from the Super Bowl. Phillips was fired by Oiler owner Bud Adams after the 1980 season. Ironically Adams died three days after Phillips.
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us