Quiz about They Were Murdered
Quiz about They Were Murdered

They Were Murdered Trivia Quiz


We have had Death Quiz 2000, now let's see how extensive your knowledge of murder is. Welcome to the Murder Quiz!

A multiple-choice quiz by bolan. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. What a Way to Go

Author
bolan
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
10,839
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
7007
Last 3 plays: Guest 172 (7/10), Hayes1953 (10/10), malidog (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which 'Hogan's Heroes' star was murdered in a motel room in 1978? Hint

Werner Klemperer
Bob Crane
John Banner
Robert Clary

2. Who murdered Lee Harvey Oswald in the basement of the Dallas Police Department on national television? Hint

The CIA
John Booth
Jack Ruby
Lyndon Johnson

3. This madman murdered 33 young men in the late 1970s and was executed by the state of Illinois in 1994. Who was he? Hint

Ted Bundy
John Wayne Gacy
David Berkowitz
Jeffrey Dahmer

4. In this, one of the most famous murder cases in Hollywood history, Elizabeth Short's nude and mangled body was found in a vacant lot. What was the Elizabeth Short case better known as? Hint

The Golden Madam Case
The Brown Skirt Case
The Blue Sparrow Case
The Black Dahlia Case

5. We all remember that OJ was acquitted of killing his wife, Nicole Brown Simpson. Does anyone remember the name of the poor unfortunate friend of hers that was killed with her? Hint

Ray Hardin
Terry McClain
Ron Goldman
Leo Goldberg

6. This Texas mother was convicted of the murder of her two young sons and is now sitting on Texas Death Row. Hint

Suzanne Basso
Darlie Routier
Kimberly McCarthy
Brittany Holberg

7. The state of California claimed that Comic Actor Roscoe 'Fatty' Arbuckle raped and murdered this actress, but failed to convict him of the charges. Hint

Blanche Davenport
Elizabeth Short
Virginia Rappe
Peg Entwistle

8. Which 'My Sister Sam' star was murdered by an insane fan in 1989? Hint

Jean Bouise
Rebecca Schaeffer
Leslie Wilder
Pam Dawber

9. These young killers put fear in the hearts of high school students everywhere after their 1999 killing spree in Columbine High School. Hint

Leopold and Loeb
Klebold and Lowe
Kinkle and Harris
Klebold and Harris

10. Which star of the 1955 movie 'Rebel Without a Cause' was murdered? Hint

James Dean
Edward Platt
Jim Backus
Sal Mineo


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which 'Hogan's Heroes' star was murdered in a motel room in 1978?

Answer: Bob Crane

Bob Crane had fallen onto hard times in the late 1970s, mainly doing cheap stage productions. He also had a fondness for prostitutes and made a few x-rated home movies. His murder was never officially solved, as the person charged with the crime was acquitted.
2. Who murdered Lee Harvey Oswald in the basement of the Dallas Police Department on national television?

Answer: Jack Ruby

Jack Ruby shot suspected presidential assassin Lee Harvey Oswald only a few days after Kennedy's killing. This act made it virtually impossible to get to the bottom of who wanted Kennedy dead. Numerous conspiracy theories have been thrown about over the years. Ruby himself died of cancer not long after killing Oswald.
3. This madman murdered 33 young men in the late 1970s and was executed by the state of Illinois in 1994. Who was he?

Answer: John Wayne Gacy

Gacy murdered 33 young men in the years he lived in a Chicago suburb. He was finally investigated and most of the bodies were found in the dirt under his house. He was convicted in all counts and finally put to death in 1994.
4. In this, one of the most famous murder cases in Hollywood history, Elizabeth Short's nude and mangled body was found in a vacant lot. What was the Elizabeth Short case better known as?

Answer: The Black Dahlia Case

Short, better known by the moniker The Black Dahlia, was an aspiring actress with jet black hair and pale white skin. Her murder, despite lack of stardom, caused a lot of speculation and a lot of fear. Despite the press coverage of the case, the murderer was never found.
5. We all remember that OJ was acquitted of killing his wife, Nicole Brown Simpson. Does anyone remember the name of the poor unfortunate friend of hers that was killed with her?

Answer: Ron Goldman

Ron Goldman was murdered at the same time as Nicole. Though a jury found Orenthal James Simpson not guilty, a civil jury found him liable for the deaths of Brown and Goldman. The Goldman family continues to hound OJ for every cent they can to pay towards their $33m judgement.
6. This Texas mother was convicted of the murder of her two young sons and is now sitting on Texas Death Row.

Answer: Darlie Routier

Routier still claims to be innocent of the charges and is fighting for her vindication. No execution date has been set for Darlie Routier.
7. The state of California claimed that Comic Actor Roscoe 'Fatty' Arbuckle raped and murdered this actress, but failed to convict him of the charges.

Answer: Virginia Rappe

Rappe was not murdered, like the Hearst papers of the day would have you believe. The official cause of death was peritonitis most likely caused by a botched abortion. Three jury trials ensued before Arbuckle was rightly acquitted of the charges against him. Unfortunately, his career never recovered from the slander and he died a broken man in 1933.
8. Which 'My Sister Sam' star was murdered by an insane fan in 1989?

Answer: Rebecca Schaeffer

Schaeffer was shot to death by John Robert Bardo on July 18, 1989 in West Hollywood. Bardo is serving a life sentence for the killing, which prompted lawmakers to enact much more stringent stalking laws.
9. These young killers put fear in the hearts of high school students everywhere after their 1999 killing spree in Columbine High School.

Answer: Klebold and Harris

Dylan Klebold and Eric Harris murdered 13 innocent people in their rampage on Columbine High School. They then committed suicide in the same library where they killed most of their victims.
10. Which star of the 1955 movie 'Rebel Without a Cause' was murdered?

Answer: Sal Mineo

Sal Mineo was a popular film star and teen idol in the 1950s and the early 1960s. He played the esoteric youth Plato in 'Rebel Without a Cause' with James Dean. He also released several rock and roll records, with the single 'Start Movin' (In My Direction)' reaching the number 9 position and staying in the charts for 13 weeks. Mineo was murdered by Lionel Ray Williams in 1976. Williams was convicted and sentenced to life in prison in 1979. Mineo's estate was worth less than $10,000.
Source: Author bolan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 172: 7/10
Jan 31 2023 : Hayes1953: 10/10
Jan 31 2023 : malidog: 9/10
Jan 17 2023 : Philip_Eno: 8/10
Jan 12 2023 : DDm5714: 8/10
Jan 10 2023 : Guest 175: 10/10
Jan 08 2023 : Guest 100: 5/10
Dec 16 2022 : miamisammy29: 9/10
Dec 16 2022 : Guest 131: 7/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us