Quiz about I Should have Stayed in Bed
Quiz about I Should have Stayed in Bed

I Should have Stayed in Bed! Trivia Quiz


These people in one way or another died by accident or unplanned event. One of those situations where a simple change of plan maybe could have prevented it.

A multiple-choice quiz by kingscourt. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. What a Way to Go

Author
kingscourt
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
344,060
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1247
Awards
Top 35% Quiz
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Franz Reichelt was testing his new invention, the overcoat parachute in 1912. What famous French landmark did he leap off and fall to his death when his invention failed? Hint

The Eiffel Tower
La Sainte-Chapelle
The Arc de Triomphe
Musee du Louvre

2. Twenty-one people in Boston died when a tank containing 2,300,000 US gallons of liquid exploded. This disaster happened in 1919 and became known by what name? Hint

The Great Gasoline Fire
The Boston Molasses Disaster
The Great Maple Syrup Accident
The Boston Brown Bean Incident

3. In 1923 Egyptian enthusiast George Herbert, the 5th Earl of Carnarvon, suffered a mosquito bite to his face while in Egypt. After cutting it open accidentally with a shaving razor, it became infected and he died. What was the more sinister suggested cause of his death? Hint

The Curse of Imhotep
The Curse of Anubis
The Curse of Tutankhamen
The Curse of Nefertiti

4. I died in 1926 when I allowed an amateur boxer to test the strength of my abdominal muscles. My strength wasn't what I was famous for but was one of my fortes. Complications from the blow led to a ruptured appendix and I died days later. Who was I? Hint

Max Baer
Jack Dempsey
Harry Houdini
Max Schmeling

5. In 1982 during filming of 'The Twilight Zone - The Movie', a helicopter crashed. This actor and two Vietnamese child actors were decapitated and crushed. Who was the actor? Hint

Victor Mature
Rod Serling
Vic Morrow
Robert Mitchum

6. The Yardbirds were an influential band of the sixties. Their singer and harmonica player branched out after they broke up and was active in bands like Renaissance, Armaggedon and Illusion. He was electrocuted by an improperly grounded electric guitar. Hint

Jim McCarty
Jimmy Page
Hunter Muskett
Keith Relf

7. In 1959 in the Urals, a group of skier-hikers died in sub-zero weather. They had left their camp in the middle of the night clad only in their underwear. One had a fatal skull fracture, two had major chest fractures and one was missing what? Hint

Her tongue
Her ski poles
Her hand
Her left leg

8. When a prop gun was reused for a death scene of the movie "The Crow" in 1993, no one properly prepared it for the next scene. The son of famous martial arts actor Bruce Lee was killed. What was his son's name? Hint

Brutus
Brent
Braden
Brandon

9. John Lennon, former Beatle and world famous solo artist was killed in 1980 by a deranged fan, Mark David Chapman. The fan compared himself to the character 'Holden Caulfield' in a book he bought that morning. What was the book? Hint

The Catcher in the Rye
To Kill a Mockingbird
The Manchurian Candidate
Slaughterhouse Five

10. This infamous outlaw was betrayed and murdered by a partner in the Old West. He died at age 34 from a bullet in the back. Hint

Jesse James
Bob Dalton
Billy the Kid
Sam Bass


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Franz Reichelt was testing his new invention, the overcoat parachute in 1912. What famous French landmark did he leap off and fall to his death when his invention failed?

Answer: The Eiffel Tower

It was his first ever attempt with the coat. He fell to his death from the first deck of the Eiffel tower. The Louvre was built as a fortress, but became a museum in 1793. La Sainte-Chapelle is a former royal chapel built in the 13th century, while the Arc de Triomphe was built in 1836 as a war memorial and stands 50 meters high.
2. Twenty-one people in Boston died when a tank containing 2,300,000 US gallons of liquid exploded. This disaster happened in 1919 and became known by what name?

Answer: The Boston Molasses Disaster

The explosion released the molasses and sent it traveling at 35 mph through parts of Boston. Twenty-one people died and another 150 were injured in the tragic event.
3. In 1923 Egyptian enthusiast George Herbert, the 5th Earl of Carnarvon, suffered a mosquito bite to his face while in Egypt. After cutting it open accidentally with a shaving razor, it became infected and he died. What was the more sinister suggested cause of his death?

Answer: The Curse of Tutankhamen

As many as 18 people suffered unusual deaths when they were associated with opening King Tut's tomb or handling the objects removed from it. No curse was actually written in the hieroglyphs in the excavated tomb but elsewhere it was said warnings were found written on the walls to scare off would-be tomb robbers.
4. I died in 1926 when I allowed an amateur boxer to test the strength of my abdominal muscles. My strength wasn't what I was famous for but was one of my fortes. Complications from the blow led to a ruptured appendix and I died days later. Who was I?

Answer: Harry Houdini

Houdini, a world famous magician and illusionist, hung on for days before succumbing to the appendix injury on October 31, 1926. He promised that if there was any way to come back from the other side he would do it. He wanted to prove or disprove the theory of ghosts once and for all.
5. In 1982 during filming of 'The Twilight Zone - The Movie', a helicopter crashed. This actor and two Vietnamese child actors were decapitated and crushed. Who was the actor?

Answer: Vic Morrow

During a particularly harrowing scene where Morrow was supposed to be rescuing Vietnamese children in a rice paddy, cross winds and special effects caused the helicopter to crash. The resulting impact decapitated Morrow and one of the boys and crushed the other boy.
6. The Yardbirds were an influential band of the sixties. Their singer and harmonica player branched out after they broke up and was active in bands like Renaissance, Armaggedon and Illusion. He was electrocuted by an improperly grounded electric guitar.

Answer: Keith Relf

After leaving the Yardbirds, Relf was active in folk-rock with Jim McCarty and his sister Jane Relf and the band Armaggedon. His solo hit 'Mr. Zero' hit #50 in the UK in 1966.
7. In 1959 in the Urals, a group of skier-hikers died in sub-zero weather. They had left their camp in the middle of the night clad only in their underwear. One had a fatal skull fracture, two had major chest fractures and one was missing what?

Answer: Her tongue

Soviet investigators determined a "compelling unknown force" had caused the deaths. It became known as the Dyatlov Pass Incident. The other 6 hikers had died of hypothermia.
8. When a prop gun was reused for a death scene of the movie "The Crow" in 1993, no one properly prepared it for the next scene. The son of famous martial arts actor Bruce Lee was killed. What was his son's name?

Answer: Brandon

During a previous scene a bullet was lodged in the barrel. When it was reloaded and Brandon Lee's character faced a killer, the shell was propelled from the gun, fatally wounding him. He died 8 days prior to finishing the production.
9. John Lennon, former Beatle and world famous solo artist was killed in 1980 by a deranged fan, Mark David Chapman. The fan compared himself to the character 'Holden Caulfield' in a book he bought that morning. What was the book?

Answer: The Catcher in the Rye

Chapman purchased "The Catcher in the Rye" on December 8, 1980 and then waited by John Lennon's Dakota apartment building in New York City. Early in the evening he met and had Lennon sign an autograph as he went by. Then he waited for Lennon to return.

When Lennon came back later, Chapman pulled a gun and killed him. Lennon left a widow, Yoko Ono and children behind. He had just released an album "Double Fantasy" - an amazing collection of songs.
10. This infamous outlaw was betrayed and murdered by a partner in the Old West. He died at age 34 from a bullet in the back.

Answer: Jesse James

Jesse Woodson James was an American outlaw famous for his robberies of banks and trains. His James Younger gang was decimated in an attempted robbery in Minnesota. In his attempt to assemble a new gang he enlisted the Ford brothers. Robert Ford had made a deal to benefit from the death of the famous outlaw. He achieved this by shooting James in the back of the head in 1882.
Source: Author kingscourt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us