Quiz about Unusual Deaths
Quiz about Unusual Deaths

Unusual Deaths Trivia Quiz


In some cases a person's death is remembered more than their achievements in life. In this quiz you need to select the individual who died in unusual circumstances. Not as depressing as it sounds.

A multiple-choice quiz by Rehaberpro. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. What a Way to Go

Author
Rehaberpro
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
297,455
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3697
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: SixShutouts66 (10/10), Edzell_Blue (9/10), Hayes1953 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who ate poisoned tea cakes, drank poisoned wine, was shot several times, beaten, and finally bound and thrown into a river where he finally died by hypothermia and drowning? Hint

Benedict Arnold
Attila the Hun
Rasputin
Caligula

2. Who was the first major league baseball player to be killed on the field?
Hint

Lou Gehrig
Ray Chapman
Honus Wagner
Dizzy Dean

3. Who died when the long scarf she was wearing got tangled around the open wheel of a car? Hint

Anna Pavlova
Isadora Duncan
Agnes DeMille
Cyd Charisse

4. What actor died while filming a war scene in a movie when a helicopter crashed and decapitated him? Hint

Robert Taylor
Bruce Lee
Vic Morrow
Tyrone Power

5. In order to make a dramatic entrance to the ring, this professional wrestler descended 76 feet by harness and cable but released the escape lever too soon and fell to his death. Who was he? Hint

Owen Hart
Andre the Giant
Gorgeous George
Rick Flair

6. This Australian wildlife expert and TV personality was killed when a stingray punctured his heart while he was filming a documentary. Hint

Steve Irwin
Monte Irwin
Stu Irwin
Bill Irwin

7. Because he did not feel worthy of being compared to Jesus, he was crucified on an upside down cross. Who was this apostle? Hint

John
Matthew
Peter
Luke

8. After drinking seven or eight glasses of wine, she fell off her yacht and drowned. Hint

Alexis Smith
Lana Turner
Natalie Wood
Marilyn Monroe

9. This novelist and short story writer died when he accidentally swallowed a toothpick embedded in a martini olive. Hint

Eddie Anderson
Forest Sherwood
Leroy Anderson
Sherwood Anderson

10. What French playwright and actor died from a coughing fit while performing in his play "The Imaginary Invalid"? Hint

Victor Hugo
Moliere
Jules Verne
Voltaire


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who ate poisoned tea cakes, drank poisoned wine, was shot several times, beaten, and finally bound and thrown into a river where he finally died by hypothermia and drowning?

Answer: Rasputin

The assassins first laced tea cakes and wine with cyanide. This apparently had no effect. He was then shot several times and they thought he was dead, but he opened his eyes. Next they beat him, bound him, and dumped him in the river.

These events are probably both real and exaggerated since the accounts came from the murderers. Hypothermia and drowning were probably the coup de grace.

Rasputin aroused jealousies as it was believed he had too much influence on the Russian royal family.
2. Who was the first major league baseball player to be killed on the field?

Answer: Ray Chapman

After this incident, baseball banned the spit ball or placing any foreign substance on the ball as this was believed to be the reason that the pitch came inside and Chapman did not see it. However, some 30 years went by before batting helmets were required.
3. Who died when the long scarf she was wearing got tangled around the open wheel of a car?

Answer: Isadora Duncan

Isadora Duncan lived life to the hilt. She left a trail of lovers and alcohol in her wake. The film "Isadora" (1968) starring Vanessa Redgrave is based on her life. She is regarded as an innovator in modern dance.
4. What actor died while filming a war scene in a movie when a helicopter crashed and decapitated him?

Answer: Vic Morrow

Morrow was playing a bigot who goes back in time to witness the horrors of prejudice. Morrow is brutalized by Nazis, nearly lynched by the KKK, shot by an American patrol in Vietnam, and finally becomes a Holocaust victim. "Twilight Zone, The Movie" was the film.

The helicopter scene is not used in the picture. Morrow's break-through role was a rebellious teenager in "Blackboard Jungle".
5. In order to make a dramatic entrance to the ring, this professional wrestler descended 76 feet by harness and cable but released the escape lever too soon and fell to his death. Who was he?

Answer: Owen Hart

Hart was a member of a renowned Canadian family of wrestlers. His older brother Bret was better well known. Although the event was being televised live, the accident was not seen by the TV audience, due to tape delay, although it was described by the ringside announcer.
6. This Australian wildlife expert and TV personality was killed when a stingray punctured his heart while he was filming a documentary.

Answer: Steve Irwin

Steve Irwin was generally known as "The Crocodile Hunter", noted for his daring encounters with land and sea creatures. His television productions were well received as he always seemed to be pushing the envelope. Although his death was filmed, the tape was destroyed.
7. Because he did not feel worthy of being compared to Jesus, he was crucified on an upside down cross. Who was this apostle?

Answer: Peter

St. Peter is also regarded as the first Bishop of Rome. As the number of professed Christians grew, they became a target of Roman persecution.
8. After drinking seven or eight glasses of wine, she fell off her yacht and drowned.

Answer: Natalie Wood

Natalie Wood was one of those actors that was able to make the transition from child star to adult movie star. She was in movies for 38 years, starting at five and continuing till her death at forty-three. Notable films are "Miracle on 34th Street" (1947), "Rebel Without a Cause" (1954), "Love with a Proper Stranger" (1961), "Splendor in the Grass"(1961), "West Side Story" (1961) and "Gypsy" (1962).

There have always been conspiracy theories about her death. Robert Wagner, her husband, was rumored to be jealous of her relationship with Christopher Walken, who was then making a film with Natalie and who was on the yacht that night. Probably another urban legend.
9. This novelist and short story writer died when he accidentally swallowed a toothpick embedded in a martini olive.

Answer: Sherwood Anderson

Anderson is most noted for his collection of short stories called "Winesburg, Ohio". As a writer he greatly influenced such writers as Ernest Hemingway, William Faulkner, John Steinbeck and many others.
10. What French playwright and actor died from a coughing fit while performing in his play "The Imaginary Invalid"?

Answer: Moliere

Molière lived at a time when artists had to have a patron (someone who would support them because of his art). He had several, including the King of France. He also had a performance theatre group, in which he was the leading actor. Some of his plays were "School for Wives" (1663), "The Hypocrite" (1664), and the ironic "Imaginary Invalid" (1673).

The performance was in front of Louis XIV. Even though he broke down on stage with a coughing fit, he insisted on finishing the play. It is believed that he contracted tuberculosis while in a debtors' prison as a young man.
Source: Author Rehaberpro

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : SixShutouts66: 10/10
Feb 02 2023 : Edzell_Blue: 9/10
Jan 31 2023 : Hayes1953: 7/10
Jan 19 2023 : HeidiErdahl: 10/10
Jan 17 2023 : mandy2: 8/10
Jan 17 2023 : kkt: 10/10
Jan 15 2023 : GeikeGorge: 5/10
Jan 10 2023 : Guest 175: 8/10
Jan 04 2023 : Guest 100: 5/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us