Quiz about Who Said It
Quiz about Who Said It

Test yourself! Take this Who Said It? Quiz | Quotes


A lot of different people with quite diverse occupations - each of them with his/her unique thoughts, contemplations and philosophy.

A multiple-choice quiz by blackandgreen. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Quotes
  8. »
  9. Quote Challenge

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
369,938
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
511
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Success is falling nine times and getting up ten." Who said this? Hint

Mike Tyson
Keanu Reeves
Arnold Schwarzenegger
Jon Bon Jovi

2. "Listen to many (people), speak to a few." This is a paraphrase of a quotation from which of these authors? Hint

William Shakespeare
Geoffrey Chaucer
Francis Bacon
Voltaire

3. "No one is more enslaved than a slave who doesn't think they're enslaved." What famous actor or actress said this? Hint

Kate Beckinsale
Nicole Kidman
Al Pacino
Robert De Niro

4. "We do not have to visit a madhouse to find disordered minds; our planet is the mental institution of the universe." This is a citation from which of these men? Hint

Albert Einstein
Winston Churchill
Victor Hugo
Johann Wolfgang von Goethe

5. "I am the punishment of God ... If you had not committed great sins, God would not have sent a punishment like me upon you." These words are attributed to whom? Hint

Adolf Hitler
Attila the Hun
Genghis Khan
Napoleon Bonaparte

6. "I don't believe in regrets; I believe your future is in your tomorrows." Whose observation is this? Hint

Bill Clinton
John Travolta
Jeremy Irons
Barack Obama

7. "Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony." Name the man who said this. Hint

Mahatma Gandhi
Friedrich Nietzsche
Woodrow Wilson
Oscar Wilde

8. Who said "Don't get the impression that you arouse my anger. You see, one can only be angry with those he respects."? Hint

Richard Nixon
Sylvester Stallone
Muhammad Ali
John F. Kennedy

9. "Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen." - Who said this? Hint

David Beckham
Diego Maradona
Pelé
Michael Jordan

10. "If you would be a real seeker after truth, it is necessary that at least once in your life you doubt, as far as possible, all things." Whose words are these? Hint

Immanuel Kant
Abraham Lincoln
René Descartes
George Washington


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Success is falling nine times and getting up ten." Who said this?

Answer: Jon Bon Jovi

Having sold more than 130 million records with his band, John Francis Bongiovi, Jr., as his actual name is, surely knows what is to be successful. Like all of us, he has also had his hard times in life - his drug addiction in his teens and the heroin overdose that his daughter took in 2012, to name a few.
2. "Listen to many (people), speak to a few." This is a paraphrase of a quotation from which of these authors?

Answer: William Shakespeare

In the original this is "Give every man thy ear but few thy voice". This is from "Hamlet". It is from the advice Polonius gives to Laertes in Act 1, Scene 3.

Born in Stratford-upon-Avon, Shakespeare is the author of 38 plays, two long narrative poems and 154 sonnets. He created most of his works between 1589 and 1613.
3. "No one is more enslaved than a slave who doesn't think they're enslaved." What famous actor or actress said this?

Answer: Kate Beckinsale

Some of her most prominent roles include such in "Pearl Harbor", "The Aviator", "Serendipity", "Van Helsing", "Underworld: Evolution", "Whiteout" and the 2012 version of "Total Recall". This is one of Beckinsale's well-known statements about being a 'fashion icon'.
4. "We do not have to visit a madhouse to find disordered minds; our planet is the mental institution of the universe." This is a citation from which of these men?

Answer: Johann Wolfgang von Goethe

Goethe (1749-1832) is generally regarded as the leading figure in German literature and is best known for his drama "Faust". He is particularly highly regarded for his drama and lyrical poetry, but he also wrote novels and carried out work on a variety of scientific subjects.
5. "I am the punishment of God ... If you had not committed great sins, God would not have sent a punishment like me upon you." These words are attributed to whom?

Answer: Genghis Khan

Genghis Khan was the founder of the Mongolian Empire (the largest land empire ever to have existed). He was also the one who united a great part of the nomadic tribes in Northeast Asia. At the time of his death in 1227 the Mongolian Empire covered vast territories in Southeast Russia, Kazakhstan, Mongolia, Uzbekistan, Turkmenistan, Tajikistan, Kyrgyzstan plus Northern China and parts of India, Iran, Pakistan and Afghanistan.
6. "I don't believe in regrets; I believe your future is in your tomorrows." Whose observation is this?

Answer: John Travolta

Travolta was born in Englewood, New Jersey. He is an actor, dancer, singer and certified private pilot. Travolta gave this answer to a journalist at the 2012 Zurich Film Festival who asked him if he feels sorry for anything in his life.
7. "Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony." Name the man who said this.

Answer: Mahatma Gandhi

Nonviolent civil disobedience against the British rule over India was part of Gandhi's creed. His ideology encouraged civil rights and freedom movements throughout the world.
8. Who said "Don't get the impression that you arouse my anger. You see, one can only be angry with those he respects."?

Answer: Richard Nixon

Because of the Watergate scandal Nixon became the only president of the USA to resign service. This happened in 1974. The quote is a reply Nixon gave to CBS journalist Robert Pierpoint at a press conference that took place on October 26, 1973. (Nixon was asked if he felt angry because of the television coverage of him during the past few weeks).
9. "Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen." - Who said this?

Answer: Michael Jordan

Apart from basketball, Jordan trained also American football and baseball (in high school). This famous quote of his pretty much corresponds to another citation from Jordan, namely "I can accept failure, everyone fails at something. But I can't accept not trying."
10. "If you would be a real seeker after truth, it is necessary that at least once in your life you doubt, as far as possible, all things." Whose words are these?

Answer: René Descartes

Descartes has sometimes been referred to as "the father of modern philosophy". This well-known mathematician and writer's most quoted saying is probably "I think therefore I am." The citation used in the question represents the philosopher's view on doubt and skepticism. It is from his book "Principles Of Philosophy".
Source: Author blackandgreen

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Quotable Quotes Easier
2. Who Said What? Average
3. Famous Speeches in History Difficult
4. Great Speeches of the 20th Century Difficult
5. And You Can Quote Me On That Difficult
6. Who Said These Famous Quotes? Difficult
7. Famous People with Famous Quotes Very Difficult
8. Dostoevsky, Napoleon or Nietzsche? Difficult
9. Quote Qwazy! Difficult
10. Quotable Quotations Difficult
11. My Favorite Quotations Very Difficult
12. Quotes Difficult

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us