FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Who am I Dorothy Dorothea or Dot
Quiz about Who am I Dorothy Dorothea or Dot

Who am I? Dorothy, Dorothea or Dot Quiz


Dorothy comes from a Greek name meaning "Gift of God". There are a number of related names so can you identify the correct Dorothy, Dorothea or Dot?

A matching quiz by zambesi. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names C-D

Author
zambesi
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
401,886
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
322
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Golden Girls  
  Dorothy Zbornak
2. Executed for war crimes   
  Dorothea Binz
3. Olympic gold medalist   
  Dorothea Lambert Chambers
4. TV Eastenders   
  Dorothy Vaughan
5. Nobel Prize winner   
  Dot Wilkinson
6. Australian poet  
  Dorothea Mackeller
7. Dual Hall of Famer   
  Dot Cotton
8. Mathematician (NASA)   
  Dorothy Hamill
9. Wimbledon champion   
  Dot Lemon
10. Aviator and barnstormer  
  Dorothy Hodgkin





Select each answer

1. Golden Girls
2. Executed for war crimes
3. Olympic gold medalist
4. TV Eastenders
5. Nobel Prize winner
6. Australian poet
7. Dual Hall of Famer
8. Mathematician (NASA)
9. Wimbledon champion
10. Aviator and barnstormer

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Golden Girls

Answer: Dorothy Zbornak

Dorothy Zbornak is a fictional character in the television series "The Golden Girls" (1985-1992). The character of Dorothy Zbornak was played by Beatrice Arthur (1922-2009). Beatrice was an American actress and comedian.
2. Executed for war crimes

Answer: Dorothea Binz

Dorothea Binz (1920-1947) started work at the Ravensbruck concentration camp as a kitchen worker in 1939. She was promoted and became a supervisor and was often seen carrying a whip in hand and being accompanied by a leashed German Shepherd. As the Allies closed in, she fled Ravensbruck but was captured by the British in Hamburg in May 1945. She was convicted of war crimes and was executed by hanging in May 1947.
3. Olympic gold medalist

Answer: Dorothy Hamill

Dorothy Hamill is a former American figure skater. She won gold medals at the 1976 Winter Olympics (Innsbruck) and World Championships (Gothenburg). She was also the World Professional Champion from 1983-87.
4. TV Eastenders

Answer: Dot Cotton

Dorothy "Dot" Cotton (also Branning) was a fictional character in the British television series "Eastenders". In 2002 she became Dot Branning when on the series she married Jim Branning. The English actress June Brown played this character on the BBC soup opera from 1985-1993 and 1997-2020. In February 2020 June Brown left the series at the age of 93.
5. Nobel Prize winner

Answer: Dorothy Hodgkin

Dorothy Hodgkin (1910-1994) was a British chemist known for the development of protein crystallography and also for determining the structure of insulin. She was awarded the Nobel Prize in Chemistry in 1964.
6. Australian poet

Answer: Dorothea Mackeller

Dorothea Mackeller (1885-1968) was an Australian poet and writer of fiction. Her poem "My Country" is about Australia and she wrote the poem as a 19 year old in the United Kingdom as she was homesick. The poem was first published in 1908. The poem was widely taught nationwide to Australian schools students for many years.
7. Dual Hall of Famer

Answer: Dot Wilkinson

Dorothea "Dot" Elise Wilkinson (b. 1921) is an American and former softball player and bowler. She played softball for the Phoenix Ramblers from 1933-1965 helping them win the national title in 1940, 1948 and 1949. As a professional bowler she won the Women's International Bowling Queen's Tournament in 1962 and the WIBC in 1963. In 1970 she was inducted into the National Softball Hall of Fame and in 1990 into the International Bowling Hall of Fame.
8. Mathematician (NASA)

Answer: Dorothy Vaughan

Dorothy Vaughan (1910-2008) was an American mathematician and worked at NASA at the Langley Research Center in Hampton, Virginia, USA. She was the first African-American woman to supervise a group of staff at the centre. In 2019 a lunar crater was named after her and also in 2019 she was awarded the Congressional Gold Medal posthumously.
9. Wimbledon champion

Answer: Dorothea Lambert Chambers

Dorothea Lambert Chambers (1878-1960) was a British tennis player who won seven Wimbledon Women's Singles titles in 1903-4, 1906, 1910-11 and 1913-14. She was also runner-up for the title on four occasions. In 1908 at the London Olympics she won the gold medal in the Woman's Singles.
10. Aviator and barnstormer

Answer: Dot Lemon

Dot Lemon (1907-1986) was an aviator and barnstormer. Barnstorming was popular in the 1920s and was a form of entertainment where stunt pilots performed tricks either as individuals or in a group. Charles Lindbergh began his flying career as a barnstormer. Dot Lemon flew her first solo flight as a 16 year old. In 1961 she became the first woman to serve as president of the scientific Institute of Navigation (ION).
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ponycargirl before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us