FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pauls Letter to the Ephesians
Quiz about Pauls Letter to the Ephesians

Paul's Letter to the Ephesians Quiz


Ephesians was written to strengthen the believers in Ephesus. How much do you recall about this book? All verses come from the NLT Life Application Study Bible.

A multiple-choice quiz by laughinggirl. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. New Testament
  8. »
  9. Ephesians

Author
laughinggirl
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
122,660
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2727
Last 3 plays: Guest 83 (3/10), Guest 104 (9/10), Guest 136 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. According to Paul, what has God's plan always been? Hint


Question 2 of 10
2. Paul writes that God's plan includes bringing everything together under the authority of Christ.


Question 3 of 10
3. "The ____ is God's guarantee that he will give us everything he promised and that he has purchased us to be his own people. This is just one more reason for us to praise our glorious God." 1:14. What is God's guarantee?

Answer: (One orTwo Words: part of the Trinity)
Question 4 of 10
4. What two things does Paul pray to God for on behalf of the Ephesians? Hint


Question 5 of 10
5. Of what does Paul say Satan is the prince? Hint


Question 6 of 10
6. Paul told his readers that they couldn't take credit for their salvation because it was a ___ from God. What did he call it?

Answer: (one word: a different word for present)
Question 7 of 10
7. What two groups does Paul say make up the foundation of God's house? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these was not part of Paul's prayer for the Ephesians? Hint


Question 9 of 10
9. Whose example does Paul say Christians should follow in chapter five? Hint


Question 10 of 10
10. How many pieces of spiritual armor are there? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : Guest 83: 3/10
May 20 2024 : Guest 104: 9/10
May 12 2024 : Guest 136: 7/10
May 11 2024 : Guest 67: 8/10
May 10 2024 : Guest 180: 7/10
May 08 2024 : Guest 41: 9/10
May 07 2024 : Guest 73: 8/10
Apr 30 2024 : Guest 154: 8/10
Apr 24 2024 : Guest 68: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to Paul, what has God's plan always been?

Answer: to adopt us into his family

"His unchanging plan has always been to adopt us into his own family by bringing us to himself through Jesus Christ. And this gave him great pleasure." 1:5
2. Paul writes that God's plan includes bringing everything together under the authority of Christ.

Answer: Yes

"God's secret plan has now been revealed to us; it is a plan centered on Christ designed long ago according to his good pleasure. And this is his plan: At the right time he will bring everything together under the authority of Christ -- everything in heaven and on earth." 1:9,10
3. "The ____ is God's guarantee that he will give us everything he promised and that he has purchased us to be his own people. This is just one more reason for us to praise our glorious God." 1:14. What is God's guarantee?

Answer: Spirit

"And now you also have heard the truth, the Good News that God saves you. And when you believed in Christ, he identified you as his own by giving you the Holy Spirit, whom he promised long ago." 1:13
4. What two things does Paul pray to God for on behalf of the Ephesians?

Answer: spiritual wisdom and understanding

"I have never stopped thanking God for you. I pray for you constantly, asking God, the glorious Father of our Lord Jesus Christ, to give you spiritual wisdom and understanding, so that you might grow in your knowledge of God." 1:16,17
5. Of what does Paul say Satan is the prince?

Answer: power of the air

"Once you were dead, doomed forever because of your many sins. You used to live just like the rest of the world, full of sin, obeying Satan, the mighty prince of the power of the air. He is the spirit at work in the hearts of those who refuse to obey God." 2:1,2 According to the NLT Life Application Study Bible, people during Paul's day believed that Satan and the evil spiritual forces inhabited the region between earth and sky.
6. Paul told his readers that they couldn't take credit for their salvation because it was a ___ from God. What did he call it?

Answer: gift

"God saved you by his special favor when you believed. And you can't take credit for this; it is a gift from God. Salvation is not a reward for the good things we have done, so none of us can boast about it." 2:8,9
7. What two groups does Paul say make up the foundation of God's house?

Answer: apostles and prophets

"So now you Gentiles are no longer strangers and foreigners. You are citizens along with all of God's holy people. You are members of God's family. We are his house, built on the foundation of the apostles and the prophets. And the cornerstone is Christ Jesus himself." 2:19,20
8. Which of these was not part of Paul's prayer for the Ephesians?

Answer: all of these were a part of the prayer

"I pray that from his glorious, unlimited resources he will give you mighty inner strength through his Holy Spirit. And I pray that Christ will be more and more at home in your hearts as you trust in him. May your roots go down deep into the soil of God's marvelous love. And may you have the power to understand, as all God's people should, how wide, how long, how high, and how deep his love really is. May you experience the love of Christ, though it is so great you will never understand it. Then you will be filled with the fullness of life and power that comes from God." 3:16-19
9. Whose example does Paul say Christians should follow in chapter five?

Answer: Christ's

"Follow God's example in everything you do, because you are his dear children. Live a life filled with love for others, following the example of Christ, who loved you and gave himself as a sacrifice to take away your sins." 5:1,2
10. How many pieces of spiritual armor are there?

Answer: 6

There's the belt of truth, body armor of righteousness, shoes to spread the Good News, a shield of faith, the helmet of salvation, and the sword, which is the Word of God.
Source: Author laughinggirl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us