FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Its Poisonous
Quiz about Its Poisonous

It's Poisonous Trivia Quiz


See how much you know about toxic substances in this quiz.

A multiple-choice quiz by bullymom. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Miscellaneous Health
  8. »
  9. Poisons

Author
bullymom
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
67,551
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
3335
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Coachpete1 (10/10), Guest 97 (7/10), Guest 77 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. From what poisonous plant is the drug atropine obtained? Hint


Question 2 of 10
2. The Marsh test is used to determine the presence of Hint


Question 3 of 10
3. Pointsettias, the red Christmas flowers, are poisonous.


Question 4 of 10
4. Hair samples taken from Beethoven show that he suffered from ______ poisoning. Hint


Question 5 of 10
5. You may suffer from ciguatoxin poisoning if you eat such things as Hint


Question 6 of 10
6. This common plant is known to cause terrible hallucinations. Hint


Question 7 of 10
7. In January 2000, dip made by Senor Felix's Gourmet Mexican Foods was recalled when it was found to contain what type of food poisoning? Hint


Question 8 of 10
8. Dr. Harvey Hawley Crippen was hanged in England in 1910 for poisoning his wife with Hint


Question 9 of 10
9. This rare heavy metal, used as a rat poison, was discovered in 1861 by William Crookes. Hint


Question 10 of 10
10. Dr. Thomas Neill Cream, a British physician, was convicted of murdering four people with this poison; however, he is believed to have killed eight. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 22 2024 : Coachpete1: 10/10
Feb 07 2024 : Guest 97: 7/10
Jan 19 2024 : Guest 77: 3/10
Jan 11 2024 : Guest 197: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. From what poisonous plant is the drug atropine obtained?

Answer: belladonna

Atropine is mainly used in opthalmology.
2. The Marsh test is used to determine the presence of

Answer: arsenic

3. Pointsettias, the red Christmas flowers, are poisonous.

Answer: False

Although there's a common myth that these popular Christmas plants are poisonous, they actually are not. One study showed that a fifty-pound a child who ingested the plant had only a slight stomachache. However, they do secrete a juice that some people are allergic to. But that doesn't mean you should eat them! (For more info check out http://www.urbanext.uiuc.edu/poinsettia/facts.html)
4. Hair samples taken from Beethoven show that he suffered from ______ poisoning.

Answer: lead

Scientists at the Health Research Institute in Naperville, Illinois analyzed eight strands of Beethoven's hair and found 'unusually high' levels of lead, which could account for the composer's many medical problems.
5. You may suffer from ciguatoxin poisoning if you eat such things as

Answer: reef fish

The poison is carried by reef fish such as barracuda, snapper, jack, and grouper. Symptoms include numbness and heart palpitations.
6. This common plant is known to cause terrible hallucinations.

Answer: jimson weed

Also called 'locoweed', it's known for the nightmarish hallucinations it produces.
7. In January 2000, dip made by Senor Felix's Gourmet Mexican Foods was recalled when it was found to contain what type of food poisoning?

Answer: Shigella

Shigellosis is one of the less-common food poisonings. Infection sets in 1-3 days after ingestion, causing cramps, diarrhea, vomiting, and bloody stool.
8. Dr. Harvey Hawley Crippen was hanged in England in 1910 for poisoning his wife with

Answer: hyoscine

9. This rare heavy metal, used as a rat poison, was discovered in 1861 by William Crookes.

Answer: thallium

10. Dr. Thomas Neill Cream, a British physician, was convicted of murdering four people with this {poison;} however, he is believed to have killed eight.

Answer: strychnine

Strychnine, most often used as a rat poison, causes painful spasms and asphyxia.
Source: Author bullymom

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us