Quiz about Amazing Allans
Quiz about Amazing Allans

Amazing Allans Trivia Quiz


Allan Border, Allan Lamb, Allan Donald and Alan Knott have all represented their countries with skill and determination. How well can you remember their varied accomplishments?

A multiple-choice quiz by Beckyel. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Cricket
  8. »
  9. Cricket Players

Author
Beckyel
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
193,462
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
868
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 1 (8/10), ozzz2002 (9/10), Guest 103 (0/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of the Amazing Allans played the most test matches? Hint

Knott
Lamb
Donald
Border

2. Which of the Amazing Allans was best known for his skills behind the stumps? Hint

Donald
Lamb
Border
Knott

3. Which of the Amazing Allans played county cricket in England? Hint

Knott, Lamb and Border
Knott, Border and Donald
They all did
Only Knott

4. Which of the Amazing Allans took more than 300 wickets for his country in test cricket? Hint

Knott
Border
Donald
Lamb

5. Which of the Amazing Allans joined Kerry Packer's World Series Cricket? Hint

None of them
Alan Knott
Allan Lamb
Allan Border

6. One of the Amazing Allans represented a country different from the one in which he was born. Which of them was it, and where was he really born? Hint

Allan Lamb, who was born in South Africa
Alan Knott, who was born in Germany
Allan Border, who was really from New Zealand
Allan Donald, who was really from Zimbabwe

7. All of the Amazing Allans scored at least one century at test level.

True
False

8. Did any of the Amazing Allans captain their country at test level? Hint

Yes, Border and Lamb did
No, none of them did
Yes, only Border did
Yes, all of them did

9. Did all the Amazing Allans play in a Cricket World Cup? Hint

No, Knott never did
No, Donald and Border never did
No, Knott and Lamb never did
Yes, they all did

10. Which of the Amazing Allans batted and bowled left handed? Hint

Knott
Donald
Lamb
Border


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the Amazing Allans played the most test matches?

Answer: Border

Allan Border played 156 tests for Australia. Alan Knott represented England at the highest level 95 times. Allan Donald played for South Africa on 72 occasions, and Allan Lamb played for England in 79 tests.
2. Which of the Amazing Allans was best known for his skills behind the stumps?

Answer: Knott

Alan Knott first played for England in 1967, against Pakistan. His last test match was in 1981, against Australia. In his test career he took 250 catches and made 19 stumpings. In One Day Internationals he took 15 catches and made one stumping, in 20 games.
3. Which of the Amazing Allans played county cricket in England?

Answer: They all did

Knott played for Kent, and Lamb played for Northamptonshire. Border represented Gloucestershire and Essex, while Donald played for Warwickshire.
4. Which of the Amazing Allans took more than 300 wickets for his country in test cricket?

Answer: Donald

Allan Donald took 330 wickets for South Africa between his debut for his country in 1992 and his retirement from test cricket in 2002. He was the first South African to take more than three hundred test wickets for his country. Alan Knott did not bowl at test level. Allan Lamb took only one wicket and Allan Border took 39 wickets.
5. Which of the Amazing Allans joined Kerry Packer's World Series Cricket?

Answer: Alan Knott

Kerry Packer signed up 35 of the world's best cricketers to play World Series Cricket in Australia. He had a team of Australians, a team of West Indians and a Rest of the World team. Knott represented the Rest of the World in 1977-78-79.
6. One of the Amazing Allans represented a country different from the one in which he was born. Which of them was it, and where was he really born?

Answer: Allan Lamb, who was born in South Africa

Allan Lamb was born in Cape Province, South Africa, in June 1954. His parents, however, were English born, and it was this that allowed him to represent England.
7. All of the Amazing Allans scored at least one century at test level.

Answer: False

Allan Border scored 27 centuries, with a highest score of 205. Allan Lamb scored 14 test centuries. His highest test score was 142. Alan Knott made 5 centuries and his highest score was 135. Allan Donald, however, has a highest test score of 37.
8. Did any of the Amazing Allans captain their country at test level?

Answer: Yes, Border and Lamb did

Border captained Australia very successfully in 93 tests between 1984 and 1994. In this time Australia won 32 tests, and lost 21. Allan Lamb captained England three times during 1990, losing all three tests.
9. Did all the Amazing Allans play in a Cricket World Cup?

Answer: Yes, they all did

Knott played in the 1975 World Cup. Border played in 1979, 1983, 1987 and 1992. Lamb played in 1983, 1987 and 1992 and Donald played in 1992, 1996, 1999 and 2003. Allan Lamb scored a total of 656 runs in his World Cup appearances, while Allan Donald took 38 wickets in his World Cup matches. Allan Border has 452 runs to his credit, and 9 wickets. Knott only batted once, scoring 18.
10. Which of the Amazing Allans batted and bowled left handed?

Answer: Border

Knott only bowled 104 balls in first class cricket, taking two wickets with his off breaks. Donald was a right arm fast bowler and Lamb right arm medium pace. All three batted right handed. Border, however, batted left-handed and bowled slow left arm.
I hope you have enjoyed the quiz and don't mind that Alan Knott has been given an extra 'l' in his first name in the title of the quiz!
Source: Author Beckyel

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 24 2023 : Guest 1: 8/10
Jan 21 2023 : ozzz2002: 9/10
Dec 23 2022 : Guest 103: 0/10

Score Distribution

quiz
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us