FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cricketers and their Countries
Quiz about Cricketers and their Countries

Cricketers and their Countries Quiz


Cricket is played in many parts of the world. Match each of these cricketers with the country or team that they played for.

A matching quiz by KentQuizzer. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Cricket
  8. »
  9. Cricket Players

Author
KentQuizzer
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
383,017
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
502
Last 3 plays: daisygirl20 (10/10), Guest 117 (6/10), Guest 14 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Don Bradman  
  England
2. Ian Botham  
  India
3. Imran Khan  
  Australia
4. Gary Sobers  
  New Zealand
5. Sachin Tendulkar  
  Zimbabwe
6. Richard Hadlee  
  Bangladesh
7. Graeme Pollock  
  Sri Lanka
8. Alistair Campbell  
  Pakistan
9. Muttiah Muralitharan  
  West Indies
10. Akram Khan  
  South Africa





Select each answer

1. Don Bradman
2. Ian Botham
3. Imran Khan
4. Gary Sobers
5. Sachin Tendulkar
6. Richard Hadlee
7. Graeme Pollock
8. Alistair Campbell
9. Muttiah Muralitharan
10. Akram Khan

Most Recent Scores
Jun 14 2024 : daisygirl20: 10/10
Jun 01 2024 : Guest 117: 6/10
Jun 01 2024 : Guest 14: 10/10
May 20 2024 : Guest 1: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Don Bradman

Answer: Australia

Sir Donald Bradman lived from 1908 to 2001. He achieved a record batting average in Test matches of 99.94 runs, narrowly failing to achieve an average of 100. He is widely regarded as the greatest batsman of all time.
2. Ian Botham

Answer: England

Sir Ian Botham was born in 1955. He was a controversial and successful all-rounder in the England team from the 1970s to the 1990s. His all-round performance in Test cricket included scoring 5,200 runs, taking 383 wickets and holding 120 catches. He also briefly played football (soccer) professionally, playing eleven matches for Scunthorpe United. Later he became well-known for long-distance charity walks, including that from John O'Groats to Land's End.
3. Imran Khan

Answer: Pakistan

Imran Khan was born in 1952 and was a very successful cricketer from the 1970s to the 1990s. In Test cricket he scored 3,807 runs and took 362 wickets. His Test record as captain comprised 14 wins, 26 draws and 8 defeats. He led Pakistan to victory in the 1992 Cricket World Cup. He later founded the Pakistan Movement for Justice and became a leading politician in Pakistan.
4. Gary Sobers

Answer: West Indies

Sir Garfield Sobers (often known as Gary or Garry) was was born in Barbados in 1936. His 1958 score of 365 not out remained the highest individual score in a Test innings until 1994. In 1968 he became the first player to score six sixes in an over in first-class cricket.
5. Sachin Tendulkar

Answer: India

Sachin Tendulkar was born in 1973. In 2013 he became the first cricketer to score 100 international centuries. He was the first batsman to achieve a double century in a one-day international and the first to exceed 30,000 runs in international cricket.
6. Richard Hadlee

Answer: New Zealand

Sir Richard Hadlee was born in 1951. His father and two brothers were also cricketers, as was his former wife. He was the first bowler to exceed 400 Test wickets. In New Zealand's 1985/1986 tour of Australia, he took 33 wickets in 3 Tests, including 9 wickets for 52 runs in one innings.
7. Graeme Pollock

Answer: South Africa

Graeme Pollock was born in 1944. On his retirement, his completed-career Test batting average of 60.97 was only exceeded by Sir Donald Bradman. His international career was impacted by the sporting boycott of South Africa during the apartheid era.
8. Alistair Campbell

Answer: Zimbabwe

Alistair Campbell was born in 1972. He was a left-handed batsman who played for Zimbabwe from 1992 to 2003, including several years as captain. He played in 60 Test matches and 188 one-day internationals.
9. Muttiah Muralitharan

Answer: Sri Lanka

Muttiah Muralitharan was born in 1972. He was a very successful bowler, taking 800 Test wickets. He achieved world records for the number of wickets in Test cricket and in one-day internationals.
10. Akram Khan

Answer: Bangladesh

Akram Khan was born in 1968. He played for Bangladesh from 1988 to 2003 and was captain from 1994 to 1998. He played in Bangladesh's inaugural Test match against India in 2000.
Source: Author KentQuizzer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Fifiona81 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us