FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Alliterations in Cricketers Names
Quiz about Alliterations in Cricketers Names

Alliterations in Cricketers' Names! Quiz


An inspiration from Beckyel's "Harry Potter Alliterations" quiz. How many cricketers's names using alliterations can you remember? Check it out! Good Luck! :-)

A multiple-choice quiz by 12791. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Cricket
  8. »
  9. Cricket Players

Author
12791
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
186,415
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1370
- -
Question 1 of 10
1. This Kiwi criketer made his ODI debut against Sri Lanka and Test debut against England. He shares his first name with a very famous tennis player. Who is he? Hint


Question 2 of 10
2. One of the greatest all rounders ever, this man has done a lot for New Zealand cricket. He retired after the 2004 NatWest series. He shares his surname with a place in Queensland. Who is he? Hint


Question 3 of 10
3. This talented cricketer from New Zealand made his ODI debut against India and Test debut against West Indies. A talented all rounder, he has scored centuries in both forms of the game and has taken more than 75 ODI wickets. Who is he? Hint


Question 4 of 10
4. This West Indian cricketer made his ODI debut against Pakistan and Test debut against India. He is one of the greatest cricketers of all time and has made over 5000 runs in both forms of the game. There is a color in a part of his last name. Who is he? Hint


Question 5 of 10
5. A talented West Indian bowler, this man has taken five wicket hauls in both forms of the game. He made his ODI debut against India and test debut against Australia. Who is he? Hint


Question 6 of 10
6. One of the greatest bowlers ever, this Sri Lankan spinner has been accused of chucking many times and there is a question over his 'doosra' ball. He was the Wisden Cricketer of the year in 1999. Who is he? Hint


Question 7 of 10
7. This late English cricketer made his test debut against Australia and played his only ODI against Australia. He has made over 7500 runs in test matches. Who is he? Hint


Question 8 of 10
8. This young Indian wicket keeper made his ODI debut against New Zealand and test debut against England. He has made over 500 runs in test matches. Who is he? Hint


Question 9 of 10
9. This talented Pakistani batsman made his ODI debut against Zimbabwe and test debut against South Africa. He has made over 5000 runs in ODIs. Who is he? Hint


Question 10 of 10
10. Another young wicket keeper, this Zimbabwean became the one of the youngest test captains when many players left the side. He has more than 500 runs in both forms of the game. Name this cricketer! Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This Kiwi criketer made his ODI debut against Sri Lanka and Test debut against England. He shares his first name with a very famous tennis player. Who is he?

Answer: Andre Adams

Andre Adams was born on 17th July, 1975 in Auckland. His full name is Andre Ryan Adams. The tennis great he shares his first name with is Andre Agassi.
2. One of the greatest all rounders ever, this man has done a lot for New Zealand cricket. He retired after the 2004 NatWest series. He shares his surname with a place in Queensland. Who is he?

Answer: Chris Cairns

Chris Cairns was born on 13th July, 1970 in Picton, Marlborough. His full name is Christopher Lance Cairns. His father Lance Cairns is also a famous cricketer. The place in Queensland he shares his last name with is Cairns.
3. This talented cricketer from New Zealand made his ODI debut against India and Test debut against West Indies. A talented all rounder, he has scored centuries in both forms of the game and has taken more than 75 ODI wickets. Who is he?

Answer: Scott Styris

Scott Styris was born on 10th July 1975 in Brisbane, Australia. His full name is Scott Bernard Styris.
4. This West Indian cricketer made his ODI debut against Pakistan and Test debut against India. He is one of the greatest cricketers of all time and has made over 5000 runs in both forms of the game. There is a color in a part of his last name. Who is he?

Answer: Gordon Greenidge

Gordon Greenidge was born on 1st May 1951 at Barbados. He has scored 7558 runs in tests and 5134 runs in ODIs. He and Vivian Richards made their debuts in the same match. He made an impact in his very first test match with scores of 93 and 107.
5. A talented West Indian bowler, this man has taken five wicket hauls in both forms of the game. He made his ODI debut against India and test debut against Australia. Who is he?

Answer: Corey Collymore

Corey Collymore was born on 21st December 1977 at Barbados. His full name is Corey Dalanelo Collymore.
6. One of the greatest bowlers ever, this Sri Lankan spinner has been accused of chucking many times and there is a question over his 'doosra' ball. He was the Wisden Cricketer of the year in 1999. Who is he?

Answer: Muttiah Muralitharan

Muttiah Muralitharan was born on 17th April 1972 in Kandy. He has taken over 500 wickets in tests and over 350 wickets in ODIs. He made his ODI debut against India and test debut against Australia.
7. This late English cricketer made his test debut against Australia and played his only ODI against Australia. He has made over 7500 runs in test matches. Who is he?

Answer: Colin Cowdrey

Colin Cowdrey was born on 24th December 1932 in Bangalore, India. He made 7624 runs in test matches. He was Wisden Cricketer of the Year in 1956. He died on 4th December 2000.
8. This young Indian wicket keeper made his ODI debut against New Zealand and test debut against England. He has made over 500 runs in test matches. Who is he?

Answer: Parthiv Patel

Parthiv Patel was born on 9th March 1985 in Ahmedabad, India. His full name is Parthiv Ajay Patel.
9. This talented Pakistani batsman made his ODI debut against Zimbabwe and test debut against South Africa. He has made over 5000 runs in ODIs. Who is he?

Answer: Yousuf Youhana

Yousuf Youhana was born on 27th August 1974, Lahore, Punjab. He has made over 5500 runs in ODIs. He also has more than 10 test centuries.
10. Another young wicket keeper, this Zimbabwean became the one of the youngest test captains when many players left the side. He has more than 500 runs in both forms of the game. Name this cricketer!

Answer: Tatenda Taibu

Tatenda Taibu was born on 14th May 1983, Harare. He made both his ODI and test debut against West Indies.
Source: Author 12791

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us