FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Australian Tour
Quiz about Australian Tour

Australian Tour Trivia Quiz


Interesting facts from the world of the Australian Tour.

A multiple-choice quiz by albertbaaa. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Golf
  8. »
  9. Tournaments

Author
albertbaaa
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
35,441
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
374
- -
Question 1 of 10
1. Which Australian golfer won the 1999 and 2000 Australian Opens? Hint


Question 2 of 10
2. Which Australian golf course hosted the 1998 President's Cup matches? Hint


Question 3 of 10
3. Which Australian Golfer pocketed $500,000 for a hole in one in the final round of the 2000 Australian Masters tournament? Hint


Question 4 of 10
4. Who holds the Australasian PGA Tour one round scoring record of 60? Hint


Question 5 of 10
5. Through to the end of the 1990s, who was the last Australian golfer to have won a major championship? Hint


Question 6 of 10
6. Through to the end of the 1990s, how many majors has Greg Norman won? Hint


Question 7 of 10
7. Which Australian golfer played Tiger Woods in the singles of the 1998 President's Cup? Hint


Question 8 of 10
8. Through to the end of the 1990s, which European golfer had NEVER won the Vines Tournament played in Perth? Hint


Question 9 of 10
9. Which Australian golfer won 5 British Open Championships in the 1950s and 60s? Hint


Question 10 of 10
10. Which Australian golfer played in the final pairing of the 1999 British Open along side Jean Van De Velde? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Australian golfer won the 1999 and 2000 Australian Opens?

Answer: Aaron Baddeley

2. Which Australian golf course hosted the 1998 President's Cup matches?

Answer: Royal Melbourne

Royal Charlestown hosts the Annual Bellrain Cup Tournament. Royal Charlestown has no plans to host the President's Cup Matches.
3. Which Australian Golfer pocketed {$500,000} for a hole in one in the final round of the 2000 Australian Masters tournament?

Answer: Nathan Green

Nathan Green finished second in the event behind winner Colin Montgomerie.
4. Who holds the Australasian PGA Tour one round scoring record of 60?

Answer: Paul Gow

Gow shot his round of 60 at the 2001 Cannon Challenge. He didn't win it.
5. Through to the end of the 1990s, who was the last Australian golfer to have won a major championship?

Answer: Steven Elkington

Elkington won the 1995 U.S PGA Championship at Riviera.
6. Through to the end of the 1990s, how many majors has Greg Norman won?

Answer: 2

Greg won the 1986 and 1993 British Open Championships.
7. Which Australian golfer played Tiger Woods in the singles of the 1998 President's Cup?

Answer: Greg Norman

Norman lost to Tiger on the final hole.
8. Through to the end of the 1990s, which European golfer had NEVER won the Vines Tournament played in Perth?

Answer: Seve Ballersteros

Seve has never played at the Vines.
9. Which Australian golfer won 5 British Open Championships in the 1950s and 60s?

Answer: Peter Thomson

Thomson won all of his opens in a 20 year period.
10. Which Australian golfer played in the final pairing of the 1999 British Open along side Jean Van De Velde?

Answer: Craig Parry

Craig missed the playoff by 1 shot.
Source: Author albertbaaa

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us