FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Belgian Soccer
Quiz about Belgian Soccer

Belgian Soccer Trivia Quiz


Ten fairly easy questions about Belgian soccer history.

A multiple-choice quiz by jantje. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Belgium

Author
jantje
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
57,983
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1223
- -
Question 1 of 10
1. Which club won the first championship in Belgium? Hint


Question 2 of 10
2. Which Belgian team played in the European Cup Final of 1978? Hint


Question 3 of 10
3. Which team was the first to win the 5 consecutive titles? Hint


Question 4 of 10
4. Which Belgian team played in the Cup-Winners Cup Final of 1993? Hint


Question 5 of 10
5. When did KRC Genk first win the Belgian league title? Hint


Question 6 of 10
6. Which second division team managed to win the Belgian Cup in 1956? Hint


Question 7 of 10
7. In the final of Euro 1980, Belgium lost 2-1 against ______ ? Hint


Question 8 of 10
8. Which player was the first to play more than 90 internationals for Belgium? Hint


Question 9 of 10
9. The first team from Belgium to lift a European trophy was RSC Anderlecht, when they beat West Ham United 4-2 in the Cup-Winners Cup Final of 1976 . Whihc Belgian team was the second one to win a European trophy? Hint


Question 10 of 10
10. Which team won the 2000-01 league title in Belgium? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which club won the first championship in Belgium?

Answer: Club Luik

The Belgian league kicked off in 1896.
2. Which Belgian team played in the European Cup Final of 1978?

Answer: Club Brugge

They lost 0-1 to Liverpool.
3. Which team was the first to win the 5 consecutive titles?

Answer: RSC Anderlecht

They won 5 titles from 1964 to 1968. No other team repeated this performance in the remainder of the 20th century.
4. Which Belgian team played in the Cup-Winners Cup Final of 1993?

Answer: R. Antwerp F.C.

They are the last Belgian team to reach a European cup final in the 1990s. They lost the 1993 final 1-3 to Parma.
5. When did KRC Genk first win the Belgian league title?

Answer: 1999

6. Which second division team managed to win the Belgian Cup in 1956?

Answer: Racing Doornik

They beat Verviers 2-1 in the final.
7. In the final of Euro 1980, Belgium lost 2-1 against ______ ?

Answer: West-Germany

8. Which player was the first to play more than 90 internationals for Belgium?

Answer: Ceulemans

He played 96 times for Belgium.
9. The first team from Belgium to lift a European trophy was RSC Anderlecht, when they beat West Ham United 4-2 in the Cup-Winners Cup Final of 1976 . Whihc Belgian team was the second one to win a European trophy?

Answer: KV Mechelen

They won the Cup Winners Cup in 1988, 1-0 v Ajax.
10. Which team won the 2000-01 league title in Belgium?

Answer: RSC Anderlecht

Club Brugge were the runner-up.
Source: Author jantje

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us