FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Boston Celtics
Quiz about Boston Celtics

Average Sports Trivia: Boston Celtics | 10 Questions


This quiz contains various questions about the Boston Celtics.

A multiple-choice quiz by PaulPierce34G. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams
  8. »
  9. Boston Celtics

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
398,227
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
195
- -
Question 1 of 10
1. Whom did the Boston Celtics select with the tenth overall pick in the 1998 NBA Draft? Hint


Question 2 of 10
2. Whose jersey number 15 was retired by the Boston Celtics? Hint


Question 3 of 10
3. Which former Celtic went by the following moniker: "The Chief"? Hint


Question 4 of 10
4. Which former Celtics head coach was nicknamed "Doggie"? Hint


Question 5 of 10
5. This NBA legend once broke his index finger while playing in a softball game; however, he still went on to become one of the best to ever play the game. Who is he? Hint


Question 6 of 10
6. Who was head coach of the Celtics during the 2008 championship season? Hint


Question 7 of 10
7. The Celtics hold the NBA record for most consecutive NBA championships won. How many titles is this? Hint


Question 8 of 10
8. Which all-time great Celtic played college basketball at the University of San Francisco? Hint


Question 9 of 10
9. Most points as a member of the Celtics -- Bob Cousy retired in 1963 with 16,995 points scored as a Celtic. Who broke this record? Hint


Question 10 of 10
10. On July 1, 2019, who decided to leave Boston and take his talents to Brooklyn to team up with Kevin Durant? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Whom did the Boston Celtics select with the tenth overall pick in the 1998 NBA Draft?

Answer: Paul Pierce

Pierce was selected out of the University of Kansas. He would spend 15 (1998 to 2013) of his 19 NBA seasons (1998-2013) playing for Boston, winning an NBA championship in 2008.
2. Whose jersey number 15 was retired by the Boston Celtics?

Answer: Tommy Heinsohn

Tommy Heinsohn, who spent nine seasons at Boston (1956-1966), was the final Boston Celtic to ever don the number 15. His number was retired in October 1966.
3. Which former Celtic went by the following moniker: "The Chief"?

Answer: Robert Parish

Robert Parish won four NBA championships over the course of his 21-year NBA career (1976-1997). He would win three titles with the Boston Celtics (1981, 1984, and 1986), and one with the Chicago Bulls (1997).
4. Which former Celtics head coach was nicknamed "Doggie"?

Answer: Alvin Julian

Alvin Julian served as head coach of the Boston Celtics from 1948-1950.
5. This NBA legend once broke his index finger while playing in a softball game; however, he still went on to become one of the best to ever play the game. Who is he?

Answer: Larry Bird

It's fair to wonder how many 3 point shots Bird would've hit, had he not broken his index finger. He played his entire career at Boston (1979-1992).
6. Who was head coach of the Celtics during the 2008 championship season?

Answer: Doc Rivers

Doc Rivers would lead the Celtics to the 2008 NBA title, and also a 2010 NBA Finals appearance. He coached Boston for nine season from 2004 to 2013.
7. The Celtics hold the NBA record for most consecutive NBA championships won. How many titles is this?

Answer: 8

Boston won eight consecutive NBA titles, beginning in the 1958-59 season and ending with the 1965-66 season.
8. Which all-time great Celtic played college basketball at the University of San Francisco?

Answer: Bill Russell

Bill Russell played college ball at USF, winning 2 NCAA championships. He was a Celtic his entire playing career 1956-1969.
9. Most points as a member of the Celtics -- Bob Cousy retired in 1963 with 16,995 points scored as a Celtic. Who broke this record?

Answer: John Havlicek

John Havlicek (1962-1978), also known as "Hondo", scored 26,395 points as a member of the Celtics.

Paul Piece (1998-2013) scored 24,021 points during his Celtics tenure and Larry Bird (1979-1992) scored 21,791 points.
10. On July 1, 2019, who decided to leave Boston and take his talents to Brooklyn to team up with Kevin Durant?

Answer: Kyrie Irving

On July 1, 2019, Kyrie Irving, being a free agent, decided to leave the Boston Celtics and sign with the Brooklyn Nets.
Source: Author PaulPierce34G

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us