FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Boston Celtics
Quiz about Boston Celtics

Take this Boston Celtics Quiz! Average Trivia | NBA Teams


There are 10 questions in this Celtic quiz.

A multiple-choice quiz by cull57. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams
  8. »
  9. Boston Celtics

Author
cull57
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
26,771
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3388
Last 3 plays: Guest 174 (9/10), Guest 142 (6/10), Guest 174 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. How many NBA Championships did the Celts win in the 1980s? Hint


Question 2 of 10
2. What star player joined the Celts for their 1986 championship run? Hint


Question 3 of 10
3. What college did Larry Bird come out of? Hint


Question 4 of 10
4. What player did the Celtics trade to get Dennis Johnson? Hint


Question 5 of 10
5. What pro baseball team did Danny Ainge play for before coming to the Celtics? Hint


Question 6 of 10
6. What was Cedric Maxwell's nickname? Hint


Question 7 of 10
7. What college did Robert Parrish come out of? Hint


Question 8 of 10
8. The Celtics drafted a player from what famous 'Phi Slamma Jamma' team? Hint


Question 9 of 10
9. What player for that 'Phi Slamma Jamma' team did the Celtics draft? Hint


Question 10 of 10
10. What was the name of the highly-rated player that the Celtics drafted in the 1980s that never played one minute for them? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : Guest 174: 9/10
May 21 2024 : Guest 142: 6/10
May 18 2024 : Guest 174: 2/10
May 15 2024 : Guest 166: 5/10
May 14 2024 : Guest 76: 5/10
Apr 27 2024 : Guest 24: 10/10
Apr 03 2024 : Guest 96: 7/10
Mar 30 2024 : Guest 73: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many NBA Championships did the Celts win in the 1980s?

Answer: 3

1981 - 1984 - 1986
2. What star player joined the Celts for their 1986 championship run?

Answer: Bill Walton

---- Big Red
3. What college did Larry Bird come out of?

Answer: Indiana State

Lost to Magic's Michigan St in the NCAA finals.
4. What player did the Celtics trade to get Dennis Johnson?

Answer: Rick Robey

NBA robbery at its highest level!
5. What pro baseball team did Danny Ainge play for before coming to the Celtics?

Answer: Toronto Blue Jays

Was supposedly a pretty good ballplayer.
6. What was Cedric Maxwell's nickname?

Answer: Cornbread

He now does color commentating for the Celtics.
7. What college did Robert Parrish come out of?

Answer: Centenary

Not exactly a top-notch basketball school!
8. The Celtics drafted a player from what famous 'Phi Slamma Jamma' team?

Answer: Houston

Great team ... very entertaining - what ever happened to Micheaux?
9. What player for that 'Phi Slamma Jamma' team did the Celtics draft?

Answer: Michael Young

Didn't even make the cut!
10. What was the name of the highly-rated player that the Celtics drafted in the 1980s that never played one minute for them?

Answer: Len Bias

Shame ... 'Just Say NO!'
Source: Author cull57

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Fifiona81 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us