FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Florida State Football Forever
Quiz about Florida State Football Forever

Florida State Football Forever Quiz


Step up to the challenge and see if you can impress the Seminole gods.

A multiple-choice quiz by pjanje. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NCAA Football
  8. »
  9. Florida State Seminoles

Author
pjanje
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
82,986
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
11 / 20
Plays
1740
- -
Question 1 of 20
1. When Florida State won the national championship in 1993, who was their quarterback? Hint


Question 2 of 20
2. What is the name of Florida State's mascot?

Answer: (Two Words-spelling counts)
Question 3 of 20
3. Which team did Bobby Bowden coach for before he took the job at FSU in 1976? Hint


Question 4 of 20
4. What number was former Florida State wide receiver Kez McCorvey? Hint


Question 5 of 20
5. In what year did Bobby Bowden reach the first bowl with FSU? Hint


Question 6 of 20
6. Which FSU player was kicked off the team in 1999 for a second rules violation?

Answer: (first, last, or both)
Question 7 of 20
7. Who was the leading scorer for FSU in the 1999 title season with 116 points? Hint


Question 8 of 20
8. What is the first ACC-league game that Florida State has lost? Hint


Question 9 of 20
9. In 2001 which NFL team had five FSU players on their roster (this number led the league)?

Answer: (One or Two Words)
Question 10 of 20
10. Who was the only FSU player to receive first team Playboy All-American honors in 1995-96? Hint


Question 11 of 20
11. Which classic bowl game did Florida State defeat Auburn 13-7 in 1989? Hint


Question 12 of 20
12. What is the name of the Florida State marching band? Hint


Question 13 of 20
13. What number did Deion Sanders get retired at Florida State after he graduated in 1988? Hint


Question 14 of 20
14. Who did Florida State play in the 1998 Fiesta Bowl? Hint


Question 15 of 20
15. In 2000-01 season, by what figure did FSU outscore their opponents by? Hint


Question 16 of 20
16. What is the name of Florida State's famous Defensive Coordinator?

Answer: (Two Words or just last name)
Question 17 of 20
17. Quarterback Chris Rix is from which state?

Answer: (One Word)
Question 18 of 20
18. Samari Rolle was ranked #__________ in interceptions in 1997. Hint


Question 19 of 20
19. FSU beat Virginia Tech in which bowl game in 2002?

Answer: (two words)
Question 20 of 20
20. Which opposing team has the record for most points scored on a Florida State defense with 63 points? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 05 2024 : Guest 72: 14/20
Apr 30 2024 : Guest 153: 14/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When Florida State won the national championship in 1993, who was their quarterback?

Answer: Charlie Ward

Charlie Ward went on to become the Heisman trophy winner, but surprisingly was never drafted in the NFL.
2. What is the name of Florida State's mascot?

Answer: Chief Osceola

The Chief rides out with Renegade, his horse, to pump up the crowd at Doak Campbell Stadium.
3. Which team did Bobby Bowden coach for before he took the job at FSU in 1976?

Answer: West Virginia

Bowden used this 2nd tier program as a stepping stone to become a legend in Tallahassee.
4. What number was former Florida State wide receiver Kez McCorvey?

Answer: 88

The talented wide receiver McCorvey went on to play in the CFL.
5. In what year did Bobby Bowden reach the first bowl with FSU?

Answer: 1977

His first bowl with the 'Noles was the Tangerine Bowl.
6. Which FSU player was kicked off the team in 1999 for a second rules violation?

Answer: Coles

He and Peter Warrick were caught stealing from a department store in the Tallahassee area.
7. Who was the leading scorer for FSU in the 1999 title season with 116 points?

Answer: Sebastian Janikowski

Janikowski set a Florida State record with the number of points he scored.
8. What is the first ACC-league game that Florida State has lost?

Answer: Virginia

Since then Florida State has also lost league games to NC State and North Carolina.
9. In 2001 which NFL team had five FSU players on their roster (this number led the league)?

Answer: Tampa Bay

Fitting that most of these Seminole players stay in Florida to play pro ball.
10. Who was the only FSU player to receive first team Playboy All-American honors in 1995-96?

Answer: Warrick Dunn

Congrats, Warrick Dunn. Hopefully they let you go to the Playboy Mansion.
11. Which classic bowl game did Florida State defeat Auburn 13-7 in 1989?

Answer: Sugar Bowl

Bobby Bowden's son Terry later took a head coaching job with the Tigers. He then joined ABC as a college football commentator.
12. What is the name of the Florida State marching band?

Answer: marching chiefs

This question is a bit obscure, but a must-know for a true FSU fan.
13. What number did Deion Sanders get retired at Florida State after he graduated in 1988?

Answer: 2

The great Deion dominated at Florida State and then went on to win several Super Bowls in both San Fransisco and Dallas.
14. Who did Florida State play in the 1998 Fiesta Bowl?

Answer: Tennessee

This was the national title game when Florida State got pounded by Tee Martin and the Vols.
15. In 2000-01 season, by what figure did FSU outscore their opponents by?

Answer: 509 to 123

Wow, complete and utter domination. In my mind, Florida State has the best mixture of a potent offense and a stingy defense.
16. What is the name of Florida State's famous Defensive Coordinator?

Answer: Mickey Andrews

Mickey Andrews has created a tradition at Florida State of punishing defenses. Luckily his dedication to the program has allowed him to stay.
17. Quarterback Chris Rix is from which state?

Answer: California

Although Rix was thrown to the lions in his freshman year with mixed results, he should prove to be a complete quarterback in the ensuing years.
18. Samari Rolle was ranked #__________ in interceptions in 1997.

Answer: 2

Samari Rolle has gone on to become a key defensive player for the Tennessee Titans.
19. FSU beat Virginia Tech in which bowl game in 2002?

Answer: Gator Bowl

It was clear that the Hokies were missing Michael Vick as these two depleted powers faced off in Florida.
20. Which opposing team has the record for most points scored on a Florida State defense with 63 points?

Answer: Louisville

The final score was 20-63 Florida State at Louisville Cardinals. The previous record was 27-59 pts vs. Auburn (October 1985) and 20-59 vs. Oregon (January 2015).
Source: Author pjanje

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us