FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about General Rugby Union 1
Quiz about General Rugby Union 1

General Rugby Union #1 Trivia Quiz


Have some fun with this Rugby Union general trivia quiz. :-)

A multiple-choice quiz by valmur. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Rugby Union

Author
valmur
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
179,464
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
981
Last 3 plays: Guest 31 (0/10), james1947 (10/10), Guest 41 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. On April 16, 2004 the Stormers beat the Blues in New Zealand in a Super 12 encounter. When was the last time this happened? Hint


Question 2 of 10
2. Who did Nick Mallett replace as Springbok coach in 1997? Hint


Question 3 of 10
3. Brumbies wing Clyde Rathbone, and Waratahs lock Daniel Vickerman were both born in South Africa and have played Super 12 rugby in Australia. Which former South African rugby captain played Super 12 rugby in Australia, and also for the Wallabies?
Hint


Question 4 of 10
4. Wallaby George Gregan, and former Springbok Corne Krige, shared a strange connection courtesy of their births. Which is it? Hint


Question 5 of 10
5. Australia is the only Tri-Nations side to have beaten England in the 20th century?


Question 6 of 10
6. Stewart and Jim Boyce were the first twins to play in a Test match?


Question 7 of 10
7. How many games did Australia play during their 1939 tour to the United Kingdom? Hint


Question 8 of 10
8. The ball on the lid of the William Webb Ellis Cup (the World Cup) is the ball of which sport?
Hint


Question 9 of 10
9. Which was former NEC Harlequins and England prop Jason Leonard's occupation, before playing rugby professionally?
Hint


Question 10 of 10
10. Former England prop Colin Smart landed up in hospital after the 1982 Five Nations match against France in Paris, because he downed a bottle of aftershave at festivities after the match?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 16 2024 : Guest 31: 0/10
May 11 2024 : james1947: 10/10
Apr 15 2024 : Guest 41: 5/10
Apr 12 2024 : matthewpokemon: 4/10
Apr 05 2024 : Guest 103: 5/10
Mar 30 2024 : AliTob: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On April 16, 2004 the Stormers beat the Blues in New Zealand in a Super 12 encounter. When was the last time this happened?

Answer: 2000

The Stormers won 39-18 at Eden Park.
2. Who did Nick Mallett replace as Springbok coach in 1997?

Answer: Carel du Plessis

Carel played for the Springboks in 12 tests between 1982-1989 and scored 4 tries. He was aptly named the Prince of Wings.
3. Brumbies wing Clyde Rathbone, and Waratahs lock Daniel Vickerman were both born in South Africa and have played Super 12 rugby in Australia. Which former South African rugby captain played Super 12 rugby in Australia, and also for the Wallabies?

Answer: Tiaan Strauss

Tiaan Strauss won 9 caps for Australia and 15 for South Africa.
4. Wallaby George Gregan, and former Springbok Corne Krige, shared a strange connection courtesy of their births. Which is it?

Answer: They were both born in the same hospital

They were born in Lusaka, Zambia.
5. Australia is the only Tri-Nations side to have beaten England in the 20th century?

Answer: False

South Africa beat England 27-22 in Bloemfontein in 2000.
6. Stewart and Jim Boyce were the first twins to play in a Test match?

Answer: True

They played for Australia against New Zealand in 1964.
7. How many games did Australia play during their 1939 tour to the United Kingdom?

Answer: 0

All matches were canceled because war (WWII) was declared just after they arrived.
8. The ball on the lid of the William Webb Ellis Cup (the World Cup) is the ball of which sport?

Answer: soccer

The Cup is believed to be an old Association Football trophy.
9. Which was former NEC Harlequins and England prop Jason Leonard's occupation, before playing rugby professionally?

Answer: Carpenter

Jason Leonard announced his retirement from international rugby in 2004.
10. Former England prop Colin Smart landed up in hospital after the 1982 Five Nations match against France in Paris, because he downed a bottle of aftershave at festivities after the match?

Answer: True

He coached at the Thebans Rugby Club in 2004.
Source: Author valmur

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us